Blog: 12 kommentarer til div. playoffs (1)

Peyton Manning er fantastisk efter to et halvt sekund, Vernon Davis er gået helt i stå, Patriots-journalister er sikre på sejr, og så kan vi se frem til en stor duel i duellen i Atlanta. Læs her kommentarer til weekendens slutspilskampe.

Du får her de første seks. De sidste seks kommer senere på ugen.

Kom gerne med kommentarer til Søren Hygum Hansen på Twitter på @shygumhansen

Jo mere tid til Manning, jo værre…
Statistikken taler sit helt tydelige sprog inden lørdagens slutspilskamp mellem Denver Broncos og Baltimore Ravens: Når Broncos’ quarterback Peyton Manning bliver presset, bliver han markant mindre effektiv, end når han ikke har en aggressiv forsvarsspiller helt oppe i ansigtet.

Mens han var hos Indianapolis Colts, var der mange teorier omkring, hvordan man bedst hæmmede legenden. Nogle kloge hoveder mente, at man skulle lægge pres på Manning med så mange spillere som muligt, andre mente, at forsvaret skulle “droppe” overraskende mange tilbage i opdækning og bare lade tungbenede Manning stå og lede efter et hul i opdækningen, der ikke var der.

Men i 2012-sæsonen afslører statistikken, at Manning bliver mere og mere effektiv, jo mere tid, han får i lommen. Han skal presses, hvis han skal hæmmes.

Ifølge Pro Football Focus har den 36-årige superstjerne nemlig klart NFLs bedste passer rating på kast, hvor Manning har haft 2,6 sekunder eller mere at kaste i. Her har han en rating på 113,0 point. Kun Redskins’ Robert Griffin III (107,5 point) har også en rating over 100 point. På kast, hvor Manning har kortere tid end 2,6 sekunder til at svinge armen i, falder hans passer rating til 101,4 point – kun ottendebedst i NFL.

Ikke nok med det: Manning har i denne sæson kastet 99 bolde, hvor han har været under pres, og han har blot ramt plet på 50,5 procent af de “pressede” kast for 587 yards, ét touchdown og fire interceptions med en elendig passer rating på 55,4 point til følge. Til sammenligning er hans passer rating på fantastiske 116,1 point (72,3 % completion percentage, 4068 yards, 36 TDs, 7 INTs), når han ikke har været presset.

Det kræver til gengæld sit at presse Manning. I denne sæson har han kun været under pres på 19,9 procent af sine dropbacks – klart færrest i NFL. Det skyldes ikke mindst, at Manning står bag en stærk angrebslinje med en Pro Bowl-venstre tackle i Ryan Clady (én sack tilladt i 16 kampe ifølge Stats LLC).

Chris Clemons’ exit et stort tab for Seahawks
Tabet af defensive end og holdets bedste pass rusher, Chris Clemons, er stort for Seattle Seahawks og en overskrift, der bestemt ikke bør overses inden weekendens kampe.

Clemons blev skadet i tredje quarter af søndagens sejr over Washington Redskins, og mandag afslørede en MR-scanning, at Clemons har revet korsbåndet over. Uden ham på holdet mister Seahawks en erfaren defensive end, der igen i denne sæson førte Seahawks i sacks med 11,5 styk, og som samlet har lavet hele 59 pressures i 2012 (sacks, hits, hurries).

Den 31-årige veteran vil især blive savnet i et opgør som dét, der venter søndag mod Atlanta Falcons, der vinder kampe via luften med Matt Ryan som quarterback. Falcons’ angrebslinje har set Ryan få bank flere gange, men enheden vil få langt lettere ved at beskytte Ryan, end hvis Clemons havde været med. Og hvis Ryan har ro i lommen, bliver Falcons’ angreb mere effektivt og mere farligt.

Clemons’ afløser, rookie Bruce Irvin, som Seahawks overraskende valgte med 15. valget i første runde af draften i april, har været god og har lavet otte sacks. Men han har også nydt gavn af det pres og den opmærksomhed, som Clemons trækker til sig, og – mindst lige så vigtigt – er Irvin ikke samme force mod løb, som Clemons er. For Irvin er her og nu ikke en ”every down defender”.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *