Blog: 12 kommentarer til 6. runde

*** I de fire dage op til San Franciscos torsdagsopgør mod Seattle vil der blive skrevet og sagt rigtigt meget om 49ers’ quarterback, Alex Smiths, tre interceptions i 26-3-nederlaget til New York Giants. Det vil med stor sandsynlighed fylde mest, når talen falder på 49ers.

Men efter min mening vil det være at lægge et forkert fokus. For sådanne kampe med tre interceptions kommer bare ind i mellem. Og Alex Smith havde inden kampen kun kastet én interception siden 24. november sidste år – slutspillet inklusiv – og havde ikke kastet flere end én interception i en kamp siden 17. spillerunde i 2010-sæsonen.

Og faktisk har for eksempel Ben Roethlisberger, Eli Manning og Tony Romo tilsammen seks gange i samme periode, hvor Smith altså ikke én gang kastede bare to interceptions i et opgør, kastet tre interceptions eller flere i et opgør.

Fokus bør efter min mening i stedet ligge på 49ers’ pass rush. I de seneste to kampe har 49ers kun formået at lave ét sack, og firemands-presset, som defensiv koordinator Vic Fangio, tyer til, hænger for tiden fast i blokeringerne. Som det var tilfældet mod Giants, hvor 49ers aldrig lavede det store “game breaker”-sack, der kunne have givet værterne momentum. I stedet fik Eli Manning masser af tid til at finde sine receivere og blev ramt af sølle ét hit i 60 minutter.

Og problemet blev for alvor udstillet i nederlaget til Vikings, hvor vikingernes mobile quarterback, Christian Ponder, ganske enkelt bevægede sig væk fra pass rushet, der nok pressede ham ud af lommen, men som kun sjældent formåede at komme frem til Ponder, som fandt ekstra tid til at ramme plet på kast ned af banen.

Defensive end Justin Smith laver det beskidte arbejde og gør sine holdkammerater bedre, men det er bemærkselsværdigt, at han endnu ikke har lavet et sack i 2012, efter at han havde en “Defensive Player of the Year”-kaliber sæson i 2011. 49ers når ikke i den Super Bowl, som holdet drømmer om, hvis presset ikke bliver større fra de fire spillere, som Fangio maksimalt sender af sted.

*** Hatten af for Miami Dolphins, der under Joe Philbins ledelse nu har vundet tre af de første seks kampe.

Det har bestemt ikke været kønt hele vejen igennem, og søndagens 17-14-sejr over St. Louis var fyldt med Dolphins-fejl og uprangende spil – og blev ikke mindst hjulpet på vej Rams’ kicker Greg “The Leg” Zuerleins tre brændte field goals. Men Dolphins, som flere inden sæsonen mente, var NFLs svageste hold, ligger nu side om side med Patriots, Jets og Bills i AFC East, hvor alle fire hold har vundet og tabt tre kampe.

Søndag kunne Dolphins midt i suppedasen med flere personlige fejl glæde sig over, at rookie-quarterback Ryan Tannehill fortsatte de flotte takter. Tannehill fandt en modtager på 21 af 29 kast (72,4 procent) for 185 yards, to touchdowns og ingen interceptions, og han var med til at sikre sit hold sejren, selvom running back Reggie Bush kun skaffede 17 yards på 12 carries. For en spiller, der var dømt “ikke-NFL-klar” efter kun 19 kampe som starter i college, har Tannehill fået en fornem sæsonstart.

*** I den forgange uge kom det frem, at St. Louis Rams‘ tre, profiler, quarterback Sam Bradford, defensive end Chris Long og linebacker James Laurinaitis, i januar mødte op på Rams’ executive vice president, Kevin Demoffs, kontor for personligt at opfordre ham til at forsøge at hente Jeff Fisher til Missouri som ny head coach.

Fisher valgte siden Rams over Miami Dolphins, fordi han hos Rams fik en større kontrol med holdet og flere penge, og under Fishers ledelse har Rams været et positivt islæt med tre sejre i de første seks kampe.

Men Fisher har stadig ikke formået at vinde på udebane (i tre forsøg – inklusiv søndag i Miami), og indtil han får stoppet Rams’ udebane-kompleks, når Rams ikke i slutspillet. Siden begyndelsen af 2010-sæsonen har St. Louis tabt 16 af 19 udebanekampe. Og går man tilbage til og med 2007-sæsonen har Rams kun sejret i sølle syv af de seneste 43 udebanekampe.

Følg Søren Hygum Hansen på Twitter på @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *