Blog: 12 kommentarer til 6. runde

*** Hvilken sejr til Green Bay Packers, der i 42-24-afklapsningen af Houston Texans lukkede munden på kritikerne. I hvert fald for en uge.

Packers kan med rette sige “shhhhhhhhh”, som quarterback Aaron Rodgers nævnte det efter kampen. Rodgers kastede selv en tangering af Packers-rekorden seks touchdowns mod dét, der ellers var betegnet som ét af NFLs bedste forsvar. Og dét endda uden den skadede Greg Jennings. Rodgers er statistisk set tilbage på sporet og har nu NFLs bedste passer rating (105,4 point).

Sejren beviste, at Packers har Super Bowl-kaliber, men man kan først tage Packers helt seriøs, når holdet har vist stabilitet og vundet flere kampe i træk. Husk på at Green Bay tidligere på sæsonen dominerede og slog Chicago blot for at tabe til Seattle ugen efter. Mandag otte dage venter St. Louis, og det bliver en ny test af styrken hos Packers-mandskabet, der søndag måtte se Nick Perry, D.J. Smith, Sam Shields og Brandon Saine forlade banen for et hold, der i forvejen var uden skadede skadede, førnævnte Jennings og B.J. Raji.

*** Andy Reids job hænger i en stadig tyndere tråd. Det er læren af søndagens nederlag i overtid til Detroit Lions, hvor Eagles-cheftrænernes drenge med godt fem minutter igen faldt sammen på hjemmebane og siden smed en ti point-føring over styr. Og dét mod et Lions-hold, der fik 16 straffe imod sig.

Inden sæsonen sagde Eagles’ ejer Jeffrey Lurie, at en ny sæson med kun otte sejre ikke ville være acceptabel. I Philly tror nogle kilder endda ifølge ESPN, at en slutspilsplads ikke vil være nok i sig selv. Der skal også mindst én sejr i januar på kontoen. Eagles har lige nu vundet tre af seks kampe, og holdet har stadig gode muligheder for at vinde NFC East og komme i slutspillet – og sikre Andy Reid en 15. sæson som bossen på sidelinjen. Men det er langt fra sikkert, at det sker, sådan som Eagles har spillet indtil nu.

Philadelphia var det første hold i NFL-historien, der vandt sine første tre kampe med to point eller færre. Det viser umiddelbart en stor mental styrke, men når så en potentiel sejr over Lions bliver smidt over bord, kan man diskutere, hvor stærke Andy Reids tropper reelt er. Og med to svære kampe forude – hjemme mod ubesejrede Atlanta og ude mod New Orleans – risikerer Philly at være “3-5” efter første halvdel af sæsonen. Det vil øge presset markant på Reid og Eagles, som lige nu er et hold, der savner stabilitet over 60 minutter.

*** Det er umuligt ikke at være imponeret over Redskins’ quarterback Robert Griffin III efter den præstation, han leverede i 38-26-sejren over ellers hotte Minnesota Vikings.

17 completions på bare 22 kast for 182 passing yards, et touchdown samt 138 rushing yards – inklusiv et 76 yard-touchdown (han scorede på ét løb mere) – beviste hvorfor, det var rigtigt af Mike Shanahan at handle så voldsomt op efter “RG3” inden draften.

Det er mere end nogensinde en quarterback-dreven liga, og ethvert NFL-hold har brug for en quarterback, der selv kan afgøre kampene, når der er brug for det. Det kan Griffin III med armen og fødderne, og med ham bag center kan Redskins i de kommende år blive et slutspils-kaliber hold i takt med, at folkene omkring stortalentet bliver stadig bedre.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *