Blog: 12 kommentarer til 6. runde

*** Der var engang, hvor New England Patriots var holdet, som altid var uhyggeligt mentalt stærke, når det gjaldt, og som vandt kampe på et Adam Vinatieri-field goal til allersidst efter endnu et Tom Bradys comeback. Eller som afsluttede modstanderens comeback-forsøg på en Asante Samuel-interception eller på en forceret fumble af Mike Vrabel.

Dengang kaldte Colts’ daværende head coach, Tony Dungy, det for “The Patriots Mystique”. Når modstanderen havde sejren inden for rækkevidde, vidste de, at Patriots aldrig var slået i kraft af en helt utrolig mental styrke. Den mystik var selvforstærkende, og fik benene til at vakle under modstanderens spillere.

Men det var dengang, og siden nederlaget i Super Bowl i 2008, hvor det dengang utrolige skete – Giants slog “mystiske” Patriots efter en dramatisk finish – har mystikken så småt været på vej væk. Og man kan argumentere for, at Patriots nu ligefrem har et problem, hvad angår afslutningen på tætte kampe, hvor Patriots ikke har taget en kæmpe føring og reelt afgjort opgøret i tredje quarter.

Daterende tilbage til begyndelsen af 2011-sæsonen har New England i de seneste ni kampe, som er blevet blevet afgjort af en margen på fire point eller mindre, tabt de seks. I Super Bowl i februar vandt Giants endnu engang efter en vild finish, ligesom Giants også gjorde det tidligere i 2011-sæsonen, hvor Jake Ballard afgjorde kampen til New York’ernes fordel på et touchdown med 15 sekunder igen. I samme 2011-sæson vandt Bills på et field goal i de døende sekunder efter at være marcheret 70 yards op af banen, uden at Patriots formåede at stoppe dem. Og tidligere i denne sæson slog Baltimore så New England på et sidste sekunds-field goal, hvor Patriots smed en sen ni point-føring over styr. Dét efter, at Arizona ugen forinden også vandt en gyser, da Patriots’ Stephen Gostkowski til sidst brændte et field goal.

Og søndag var det så en rookie hos Seattle, der ikke lod sig kue. Quarterback Russell Wilson vendte et formodet nederlag til en overraskende 24-23-sejr via to touchdowns i de sidste syv minutter. For fem-seks år siden ville sådan en Patriots-føring med en halv quarter igen have forstærket presset på modstanderen, fordi det netop var Patriots, der havde føringen, men i dag er det ikke længere et “issue”. For som historien viser, er det mange år siden, at der var en særlig mystik omkring Patriots i den afgørende fase af et opgør.

*** Stor ros til New York Giants efter 26-3-ydmygelsen af San Francisco. Gæsterne viste, at det ganske enkelt er et bedre hold end 49ers, og når Giants kommer sig over de mange skader, der endda også plagede holdet søndag (alligevel vandt New York stort), kan Giants meget vel være det bedste hold i NFC. Ikke mindst angrebslinjen, som ikke har tilladt ét eneste sack de seneste tre uger, er p.t. voldsomt imponerende.

*** Detroit Lions’ forsvarslinje kom søndag i sejren over Philadelphia endelig i gang, hvor linjen lagde et konstant pres på Eagles’ quarterback Michael Vick. Alene i overtiden lavede Lions to sacks, der førte til, at holdet fik bolden igen og sikrede sejren på et field goal.

Det er vitalt for Detroits muligheder for succes i 2012, at linjen stepper up, efter at Ndamukong Suh, Cliff Avril, Kyle Vanden Bosch og Corey Williams alle har underpræsteret ind til nu. Med et secondary, der kan karakteriseres som ét af NFLs svageste og med et angreb, der ikke vil være lige så højtscorende som i 2011, kan Lions ikke tillade 26 point eller flere, som det er sket fire gange i denne sæson, hvis holdet vil have mange sejre på kontoen. Derfor skal forsvarslinjen i gang, og det kom den søndag.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *