Blog: 12 kommentarer til 6. runde

NFL savner et dominerende mandskab, Jets kom igen, Packers lukkede munden på kritikerne, Ryan Tannehill overrasker positivt, og Patriots’ mystik er for længst fortid. Læs her 12 kommentarer til 6. runde.

*** Lige nu er der ikke et dominerende hold i NFL, som stormer af sted mod Super Bowl, ligesom vi har set det på samme tid i flere af de foregående år (som Packers i 2011).

Ja, Atlanta Falcons er ubesejret, men jeg er personligt ikke længere voldsomt imponeret over Falcons, der nu tre uger i træk har skulle bruge alle 60 minutter – og i to af ugerne en vild finish – for at tage en afgørende føring mod hold (Panthers, Redskins, Raiders), som Falcons burde vinde relativt sikkert over. I kampen kastede Atlantas quarterback Matt Ryan samtidig tre interceptions mod et hold, der ikke havde interceptet et kast i de foregående fire kampe i sæsonen.

Ellers formstærke 49ers blev søndag samtidig smadret af Giants, der selv har haft problemer tidligere på sæsonen. Texans blev ydmyget af Packers, Ravens har gigantiske problemer i forsvaret, og Patriots tabte sæsonens tredje kamp – efter at have spillet fremragende i ugerne forinden. Chicago sad over i denne uge, men indtil Bears slår en virkelig stærk modstander (der ikke hedder Colts, Rams, Cowboys eller Jaguars), vil jeg heller ikke kalde bjørnene for et dominerende mandskab.

*** Dallas Cowboys dummede sig i 31-29-nederlaget til Baltimore Ravens.

Først lod Dez Bryant, der stadig savner sit store gennembrud, et kast på et potentielt udlignende “two point conversion”-forsøg glide mellem hænderne. Et kast, han klart burde have grebet. Og så brændte Cowboys hele 20 sekunder af klokken, da holdet havde muligheden for at køre et ekstra spil – med en timeout tilbage – i jagten på et udlignende field goal. Men det tog alt for lang tid, efter at Bryant lavede et ét yard-catch, til der igen skete noget ved line of scrimmage. Og så måtte Cowboys – med seks sekunder igen – “nøjes” med at sende kicker Dan Bailey på banen til et 51 yard-langt field goal-forsøg, som han brændte.

Efter kampen sagde både Cowboys’ quarterback Tony Romo og holdets ejer Jerry Jones, at det var bedst ikke at forsøge et ekstra spil. Men med 20 sekunder igen? Og med én timeout igen? Cowboys kunne som minimum have ladet Romo “sneake” bolden frem mod sin egen center, så bolden lå på midten af banen – og dermed bedre til rette for Bailey. Men det forsøgte holdet ikke engang.

Bryants drop og de 20 brændte sekunder var dog kun to af fejlene i en kamp, som Cowboys burde have vundet. Ravens blev hårdt såret af tabet af både cornerback Lardarius Webb og linebacker Ray Lewis, og Cowboys løb for hele 227 yards. Sådanne tab og sådan en præstation, der æder masser af tid af uret – Dallas havde bolden i 40 minutter (!) – bør som regel være med end rigeligt til at som minimum at bringe kampen i overtid eller vinde. Men det gjorde Cowboys ikke på en dag, hvor holdet dummede sig.

*** Kredit til New York Jets for at være kommet stærkt igen oven på ydmygelsen mod San Francisco 49ers for to uger siden – der kom i kølvandet på de alvorlige tab af All-Pro-cornerback Darrelle Revis og holdets største, offensive playmaker, wide receiver Santonio Holmes.

Ja, det var et på dagen svagt Indianapolis Colts-hold, som Jets bankede med 35-9. Og det kan man sagtens brugte som forklaring. Men hvis vi går én uge tilbage, hvor Colts slog Packers og var det hotte hold i NFL, hvor mange ville så have troet, at Jets søndag ville vinde med næsten fire touchdowns til forskel?

Jets har haft nogle hårde uger, og det er et hold, der med sin stil ikke gør livet lettere for sig selv i mediecirkuset New York. Men head coach Rex Ryan fortjener ros for at sætte holdet op til en udmærket uge (inklusiv en acceptabel præstation i mandags mod Texans) på et tidspunkt, hvor hans grønklædte drenge kunne have kollapset.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *