Blog: 10 tanker til offseason i NFL

Det er offseason i NFL, og du får her 10 tanker om noget af dét, der sker i den kommende tid. Læs om pinlige “Textgate”, alvorlige “Noisegate”, fordrejede udtalelser i “Deflategate”, Darrelle Revis, Peyton Mannings fremtid og skamfulde Buffalo Bills.


Så kom den – offseason. Efter godt fem måneder, hvor den stod på masser af football, er vi nu tilbage i den del af NFL-året, hvor små historier bliver gjort store, og hvor mange spillere kokser totalt udenfor banen.

Her får du 10 tanker om historier, der blandt andet vil være i fokus i de kommende måneder frem til september.

1. “Noisegate” – den mest alvorlige sag
På “Super Bowl Sunday” breakede ESPNs Adam Schefter nyheden om, at NFL undersøger Atlanta Falcons i en sag, hvor Falcons er anklaget for gennem dele af de seneste to sæsoner at have lukket optaget lyd ud i The Georgia Dome, når modstanderen stod i en “huddle”, skulle kalde et spil og ofte havde svært ved at høre hinanden, fordi Falcons – hvis anklagen holder – overdøvede dem med mere end tilskuernes hujen og brøl.

Ifølge ESPN er NFL så langt i undersøgelsen, at det ventes, at Falcons bliver straffet med eksempelvis tab af draft picks. Og holdets ejer, Arthur Blank, har reelt allerede erkendt, at holdet har snydt ved at fortælle, at han er vred, og ved at sige, at dét, holdet gjorde, var “forkert”.

Efter min mening er “Noisegate”, som sagen populært kaldes, den mest alvorlige af de tre “Gate”-sager, der p.t. kører, fordi larmen kan have haft en direkte og alvorlig indvirkning på selve spillet. Det er en kendt sag fra eksempelvis Seattle, at tilskuerne kan have en enorm påvirkning af kampens udfald.

“Noisegate” har dog ikke fået voldsom meget opmærksomhed. Naturligvis dels fordi, at sagen blev kendt få timer før afviklingen af én af de mest vanvittige Super Bowls, vi har oplevet, men også fordi Falcons tilsyneladende ikke har fået meget ud af larmen fra optagelserne, hvis anklagen holder. Ifølge Blank fik Falcons i november besked om efterforskningen, så hvis man alene ser på Falcons’ hjemmekampe fra september 2013 til og med oktober 2014 har holdet kun vundet fem af 12 opgør i The Georgia Dome.

Men, som Roger Goodell sagde om “Deflategate” på sit pressemøde før Super Bowl, er det naturligvis ligegyldigt, om en ulovlighed har ført resultater med sig. Det vigtigste er ikke udbyttet, men derimod bruddet på reglerne.

Og det bringer historien videre til holdets president Rich McKay. Han er nemlig ikke bare en ledende skikkelse hos Falcons, der teknisk set har en del af ansvaret for snyderiet (uanset om han kendte til det eller ej), han er også chef for NFLs konkurrencekomité.

Det kan godt være, at det vil være meget uheldigt for NFL, hvis de nybagte mestre bliver kendt skyldige i “Deflategate”. Men det er mindst lige så akavet, hvis manden, der har ansvaret for, om NFLs football-regler er optimale, må se sit hold blive kendt skyldige i en forseelse, som NFL ifølge Pro Football Talks oplysninger ser som et brud på spillets “integritet”.

“Noisegate” er derfor en meget, meget interessant sag at holde øje med i offseason. Og konsekvenserne af sagen kan blive meget ubelejlige for Rich McKay.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *