Blog: 10 tanker om mandagens franchise tags

Mandag blev som ventet en hektisk dag med masser af franchise tags. Her kan du læse 10 tanker om, hvad det betyder for de involverede hold og spillere.

1. Vincent Jackson, Marques Colston og Brandon Lloyd de store vindere
Både Wes Welker og Dwayne Bowe modtog et franchise tag fra henholdsvis New England Patriots og Kansas City Chiefs. Dermed holdes to af de bedste free agent wide receivers af markedet, og det øger værdien for de bedste free agents som Vincent Jackson, Marques Colston og Brandon Lloyd. Jackson er den mest profilerede og vil blive jaget vildt af hold som Chicago Bears og Buffalo Bills, men også Colston og Lloyd kan få større aftaler på grund af hævet markedsværdi.

2. Hvad sker der med Mario Williams?
Houston Texans valgte som ventet ikke at bruge et franchise tag til godt 23 millioner dollars på outside linebacker Mario Williams. Så han rammer det frie marked den 13. marts og vil være den bedste spiller i årets free agent-klasse. Williams har tidligere udtalt, at han ønsker at fortsætte hos Texans, og at penge ikke er afgørende, men flere hold vil stå i kø for at signe den dygtige forsvarsspiller, der har 53 sacks på sit cv og kun er 27 år. Mit bud er, at Williams ikke spiller for Texans fremover.

3. Patriots, Ravens bør stærkt overveje Mike Wallace
Pittsburgh Steelers havde ifølge general manager Kevin Colbert ikke råd til at give restricted free agent wide receiver Mike Wallace et franchise tag. Derfor risikerer de nu at miste deres angrebsprofil, selvom Wallace får det højst mulige tender med et førsterundevalg som kompensation. Netop den “lave” kompensation i modsætning til tidligere – hvor det var et første- og tredjerunde draftvalg – giver hold som New England Patriots og Baltimore Ravens masser af incitament til at jagte Wallace. Begge hold vælger sent i første runde, og Patriots har endda to førsterundevalg at gøre godt med. Hvis jeg sad som general manager hos et af de to hold, ville jeg stækt overveje at smide et førsterundevalg efter en allerede etableret wide receiver i stedet for at bruge det på en uprøvet rookie.

Update
Som Danish49ers påpeger vil San Francisco 49ers selvfølgelig også være stærkt interesseret i Wallace. De har et kæmpe behov på positionen og også et lavt førsterundevalg.

4. Packers får ingenting for Matt Flynn
Helt som ventet fik quarterback Matt Flynn ikke noget franchise tag af Green Bay Packers. Dermed får Wisconsin-holdet ingen kompensation for udviklingen af Flynn, der nu bliver en af de mest attraktive free agent quarterbacks. Packers kunne have lavet en “Matt Cassel” ved at franchise Flynn og siden forsøge at handle ham, men det ville blive voldsomt dyrt, og i modsætning til Cassel (der havde en hel sæson som starter under bæltet), har Flynn ikke særlig meget kamperfaring. Spørgsmålet er, hvor meget Packers i virkeligheden kunne have fået for Flynn, og et andet spørgsmål er, hvor stor en kontrakt han kan lande. Hvis ikke Miami Dolphins, der har Flynns tidligere offensive koordinator Joe Philbin som ny head coach, vil signe ham… hvorfor skulle andre så?

5. Carr, Finnegan vil være på Cowboys’ radar
Kansas City Chiefs fravalgte et franchise tag på cornerback Brandon Carr, og Tennessee Titans gjorde det samme med cornerback Cortland Finnegan. Forvent at Dallas Cowboys vil jagte dem begge. Mandag skrev NFL Networks’ Jason La Canfora, at Dallas vil gå efter en defensive back i free agency, og forrige søndag skrev Tony Pauline fra TFY Draftinsider, at opfattelsen blandt ligaens hold er, at når “støvet fra free agency har lagt sig”, vil Carr være en Cowboy. Finnegan synes at være Cowboys’ plan B på nuværende tidspunkt, og også hold som Minnesota Vikings, Chicago Bears og Tampa Bay Buccaneers vil været interesseret i den snart tidligere Titan.

Læs videre på næste side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *