Blog: 10 tanker efter Super Bowl

6. Tre vendepunkter i kampen:

Vendepunkt 1: LaMichael James’ fumble
49ers spillede faktisk rigtigt godt, da running back LaMichael James fumblede bolden sidst i 1. quarter.

På det tidspunkt fik 49ers lagt masser af pres på Joe Flacco (mere pres end i nogen anden quarter i de seneste kampe) og offensiven var mangesidet – og skaffede yards via flotte kast og gode løb. Men så fumblede James bolden, og kampen vendte totalt.

Vendepunkt 2: Strømsvigtet
Den 35 minutter lange pause var lige, hvad 49ers havde brug for, efter at holdet havde tilladt et kickoff-return for touchdown på anden halvlegs åbningsspark.

Og pausen var overraskende god for 49ers, der indtil da havde virket helt væk i mere end én quarter. Strømmen var ellers ikke forsvundet på Ravens’ sidelinje, hvor de derfor kunne bruge pausen på at gennemse fotos af tidligere spil, mens 49ers intet kunne gøre, fordi systemet hos dem ifølge CBS ikke virkede.

Alligevel kickstartede strømsvigtet 49ers, der hurtigt scorede to touchdowns derefter.

I parentes bemærket er strømsvigtet dybt pinligt for NFL, selvom det måske er en fejl, ligaen ikke kan gøre for. 35 minutters pause under verdens største endags-sportsbegivenhed er skidt for NFL – og en katastrofe for CBS, der skulle holde på seerne – og som i cirka 25 af de 35 minutter end ikke havde hul igennem til tv-kommentatorerne Jim Nantz og Phil Simms. I stedet måtte sideline reporter Steve Tasker i store dele af tiden improvisere og kæmpe for at fortælle, hvad der var galt. KA-TA-STROFE for CBS. Det her får et STORT efterspil.

Vendepunkt 3: 49ers’ fejl på Ravens’ serie midt i 4. quarter
Bagud med 31-29 med godt en halv quarter igen skulle 49ers ideelt set holde Ravens væk fra pointtavlen, men holdet lavede flere fejl – som Chris Culliver, der lavede en pass interference på Torrey Smith på tredje down og ni. Det betød, at 49ers trods generelt flot spil på første og anden down på den serie alligevel måtte se Ravens spadsere ned af banen og score et field goal – og trække fem minutter af uret.

49ers kom naturligvis igen og bankede på foran Ravens’ endzone. Men ingen bør tro, at det er let at score touchdown – og slet ikke mod Ravens og deres ”bend-but-don’t-break”-forsvar. Det viste den afgørende “goalline stand” netop…

Havde 49ers holdt Ravens væk fra tavlen – ved at undgå de dumme fejl eller ved at ”steppe up” – kunne de havde nøjedes med et field goal, som kriseramte David Akers trods alt havde scoret tre af forinden.

7. 49ers’ kasteforsvar blev skurken
Jeg havde på forhånd forventet, at 49ers’ cornerbacks ville få det svært med Ravens’ wide receivers fart og fysik, at det ville blive en afgørende faktor – og det var også tilfældet.

Og jeg blev lidt forundret, da Henrik Levysohn kaldte 49ers’ forsvar for NFLs bedste de sidste ti år (sammen med Steelers’ forsvar). Det var det måske i nogle kampe i denne sæson, men de seneste mange uger har forsvaret ikke været særligt imponerende, har tilladt mange yards og store spil – og den nedtur fortsatte natten til søndag i New Orleans.

49ers havde til tider succes med deres ”man coverage”, men Tarell Brown, Chris Culliver (som jeg på forhånd også havde forventet ville få det svært efter en hård uge) og Carlos Rogers kunne over 60 minutter ikke dæmme op for Flacco og resten af kasteangrebet. 49ers har haft store problemer i de seneste mange uger, når modstanderen gik dybt i banen, og siden 15. spillerunde havde holdet haft ét af NFLs statistisk svageste, dybe kasteangreb. Alligevel fortsatte hypen af forsvaret ind i slutspillet og frem til Super Bowl.

Det var tydeligt fra første færd, hvor Flacco ofte stillede op med tre, fire eller fem receivers omkring sig, at Ravens var kommet for at kaste aggressivt mod 49ers-cornerbacks. Det gjorde Flacco – og havde ofte succes.

Siden leverede Flacco flere skarpe korte og mellemlange kast til Ravens’ receivers – som på 3. down og 1 i fjerde quarter, hvor han kastede bolden ud til Boldin, der i tæt trafik (alle Boldins catches synes at være i tæt trafik) plukkede bolden ned foran Carlos Rogers.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *