Blog: 10 tanker efter Super Bowl

Super Bowl XLVII er i bogen. Læs her ti kommentarer til Ravens’ sejr og finalen – om alt lige fra Joe Flacco, 49ers’ cornerbacks, Ray Lewis, “Pistol”-formationen, en stærkt overset duel, 49ers’ dumme spilkald – og hvorfor de to hold kan være på vej i hver deres retning.

Enig eller uenig? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

1. Fortjent sejr til Baltimore Ravens
Ravens var bedst i alle spillets tre faser, og derfor vandt holdet fortjent Super Bowl.

Ja, 49ers var tæt på et vildt comeback, men sandheden er, at 49ers, der har været bagud til at begynde med i alle de seneste fem kampe, aldrig helt kom i Super Bowl-gear. I hvert fald ikke før, at de skulle grave sig ud af et stort hul.

Forsvaret har virket træt siden først i december, angrebet havde svært ved at finde en rytme mod Ravens – en rytme, der først blev fundet i anden halvleg – og på special teams tillod holdet en stor returnering.

Det var Ravens, der sejrede – og det var fuldt fortjent.

2. Joe Flacco imponerede – igen
Det er ikke altid kønt, når Joe Flacco spiller, men oven på dette slutspil, hvor han med 11 touchdowns (tre i Super Bowl) og ingen interceptions om nogen har stået bag Ravens’ ”Super Bowl run”, fortjener han den største ros.

Ravens, der tillod flere end 375 total yards i alle fire slutspilskampe, måtte flere gange lade Flacco levere varen i pressede situationer, så holdet kunne overleve, og det gjorde han. I dette slutspil har han overstrålet Andrew Luck, Peyton Manning, Tom Brady og Colin Kaepernick – og så skal vi ikke glemme, at han i 16. spillerunde overstrålede sidste års Super Bowl-vindende quarterback, Eli Manning.

Joe Flacco er en quarterback, som de fleste hold burde tage og starte ”any day”. Han – ikke Ray Lewis og Ed Reed – vil være personen, som jeg husker Baltimore Ravens’ Super Bowl-sæson 2012 for.

3. Ravens – et spejl af storebror?
Ugen igennem har storebror John Harbaugh (Ravens’ head coach) været mere løssluppen end lillebror Jim Harbaugh (49ers’ head coach), hvilket ikke mindst fredagens fælles pressemøde mellem de to brødre og træner-konkurrenter bevidnede.

I Super Bowl virkede Ravens som et hold, der tidligt var mere afslappede – som deres træner – mens 49ers i første halvleg var stramme, virkede nervøse og tyngede af opgørets betydning. Ligesom Jim Harbaugh ugen igennem.

Det er en blot en iagttagelse. Men en tankevækkende én.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *