Blog: 10 kommentarer efter Seahawks-Packers

Den første kamp i 2014-sæsonen er i bogen. Du får her 10 kommentarer efter natten til fredagens NFL-åbningskamp.

1. Seahawks’ forsvar var igen fantastisk. “The Legion of Boom” dominerede i store dele af kampen Packers-receiverne, og forsvarslinjen fik lagt et kontinuerligt pres på Aaron Rodgers (uden blitzes fra linbebackers/defensive backs).

Packers-receiverne blev presset, når de skulle gribe bolden, og forsvarsspillerne sværmede til boldholderen i en superfart. Det ser IGEN virkelig, virkelig godt ud – eller skræmmende ud, hvis du er Seattles kommende modstandere.

2. På Packers’ flotte angrebsserie i 4. quarter, der førte til Randall Cobbs tre yard-touchdown, gik Packers ultra-“no huddle” i et supertempo, og det pressede omsider Seahawks-forsvaret. Hvor blev det tempo af i de første tre quarters? Det var ventet, at Packers ville have fart på, og vi så det ind i mellem, men slet ikke i samme grad som på den effektive serie.

3. Seahawks-superstjernen, cornerback Richard Shermans, betydning blev i kampen bedst fremhævet af, hvor få gange Aaron Rodgers kiggede i Shermans retning, når han skulle kaste. Sherman fjernede reelt en halv bane, fordi Rodgers tilsyneladende ikke turde – eller kunne – kaste bolden i retning af den receiver, som Sherman dækkede.

4. I det hele taget havde Aaron Rodgers nok ikke den fedeste dag i NFL. Han var konstant under pres, og når han endelig fandt en receiver var det for korte completions. Rodgers var solid og kæmpede for sagen, men havde svært ved at skabe de store spil.

5. Fantastisk spilkald af Seahawks på Russell Wilsons touchdown-kast til Ricardo Lockette. Et “triple-option”-spil, hvor Wilson fakede et handoff, beholdt bolden og begyndte at løbe, hvorefter han kastede den kort til Lockette, der racede 33 yards for touchdown.

Det er i den grad et bevis på evolutionen i NFL. I college football har spillet været brugt i årevis, men i en tid, hvor nyskabelserne kommer nede fra – og ikke omvendt fra NFL og til college – har NFL-holdene nu også taget “option”-spillet til sig. Vi vil kun se mere og mere af de spil, fordi quarterbacks, der kommer ind i ligaen, er opfostret med “option”-spil fra college og high school.

Det er evolutionen – ikke mindst i Seattle, som ligner en storforbruger af “triple-option”-spil i 2014.

6. I skrivende stund er der ingen meldinger om, hvor skidt det står til med Packers’ offensive tackle Bryan Bulaga, der skadede det samme knæ, som i 2013 var korsbåndsskadet – og som kostede ham sæsonen. Det er ufatteligt synd, hvis han igen er alvorligt skadet, og skidt for Packers. Afløseren Derek Sherrod var en mindre katastrofe og blev brændt på spil efter spil. 32. valget fra 2011-sæsonen ligner mere og mere et draft bust.

7. Marshawn Lynch er slet, slet ikke i sin karrieres efterår. Slet ikke.

8. Jeg havde forventet mere af Eddie Lacy, men han kunne ikke finde plads. 34 yards på 12 carries var en skuffelse af Packers-running backen.

9. Seahawks’ kasteangreb med Russell Wilson i spidsen ser dynamisk og effektivt ud – baseret på én kamp. En kæmpe forskel fra 2013-sæsonen, hvor det til tider var middelmådigt. Det forbedrede kasteangreb er hovedårsagen til, at jeg tipper Seahawks til at genvinde Super Bowl.

10. Percy Harvin er en playmaker i Seahawks-angrebet. Han fik mod Green Bay bolden på syv catches, seks carries og tre returneringer. Harvin, der var ude det meste af 2013-sæsonen, kan få en kæmpe betydning i 2014. Hans “Jet Sweep”-løb ser meget farlige ud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *