Blog: 10 tanker efter Broncos vs Ravens

Peyton Manning var vild, Danny Travathan tåbelig, og Ravens-linjen fik det svært, da en skade satte ind. Læs om det – og andet – i disse ti tanker om årets første NFL-kamp.

1) Vanvittig indledning på sæsonen for Denver Broncos’ angreb og Peyton Manning, der kastede en tangering af NFL-rekorden syv touchdowns til fire forskellige spillere. Manning lignede Manning i den allerbedste udgave (rating på 140,4 point) – og han er efter den meget lille stikprøve, som sæsonens første kamp er, i NFL MVP-form. Lige nu er han frygtindgydende.

I det hele taget ser Broncos’ kasteangreb skræmmende ud. Efter en lidt sløj begyndelse på kampen, hvor timingen ikke helt var der, klikkede Broncos på alle cylindre. Wes Welker og Julius Thomas indvendig, Eric Decker og Demaryius Thomas udvendigt. Det bliver svært at stoppe.

Og med to touchdowns og samlet fem catches for 110 yards beviste tight end Julius Thomas, at han bliver en markant del af Broncos’ offensiv i 2013.

Den tidligere basketball-spiller, der ankom til NFL i 2011, er en fremragende atlet (han løb i 2011 de 40 yards på 4,64 sekunder), men han har været rå og upoleret, og det har trukket ned. Det har heller ikke hjulpet, at han har været generet af skader, der har hæmmet hans forberedelse til de første sæsoner i NFL. Men nu er han starter og beviste natten til fredag, at han kan blive en vigtig brik i en offensiv, præcist som Peyton Manning forudså i august i et interview med Pro Football Talk.

Og Wes Welker? Han er på ingen måde gået ned i kadence efter skiftet fra Patriots. På krydsruter var hans samarbejde med Manning mod Ravens formidabelt.

2) Havde Cam Cameron stadig været koordinatoren, havde kritikken formentligt været nådesløs.

Men nu er Baltimore Ravens’ offensive koordinator i stedet Jim Caldwell, der har noget af en snor at løbe på oven på et flot ”Super Bowl run” først i 2013, hvor Ravens-offensiven klikkede. For Caldwell var meget ”Cameron”-agtig i sine spikald, hvor Ravens alene i første halvleg kaldte kast på hele 30 af 46 spil og sluttede med tre gange flere kast (62) end løb (21).

En overraskende ubalanceret offensiv for et hold, der ellers har to stærke running backs i Ray Rice og Bernard Pierce, og som natten til fredag var uden wide receiver Anquan Boldin og tight end Dennis Pitta fra 2013-mandskabet, og som undervejs mistede wide receiver Jacoby Jones til en knæskade.

3) Det var lidt underligt at se eks-Broncos-helten Elvis Dumervil jagte Broncos-spillere, mens Peyton Manning kastede bolde til Tom Bradys nære ven og makker i årevis, Wes Welker.

Samtidig kaldte Mannings gamle træner, Jim Caldwell, spil til Ravens’ quarterback Joe Flacco, som sendte bolde af sted til Mannings nære ven Brandon Stokley og tidligere yndlingsmål hos Colts, Dallas Clark. Meget kan ændre sig i NFL på en offseason…

4) Peyton Manning beviste, at ”Pistol”-formationen ikke kun er for unge, mobile quarterbacks som Colin Kaepernick og Robert Griffin III.

37-årige Manning stod i enkelte tilfælde mod Ravens i formationen, som han også gjorde det i preseason. Ved at bruge Manning i den trendy formation, der ellers tit bliver kombineret med ”read-option”-løb, får Broncos bedre muligheder for at løbe effektivt med bolden, men samtidig kan Manning stadig køre ”play fakes”.

I den traditionelle ”Shotgun”-formation, som Manning i årevis har stået i hos Colts og sidste år hos Broncos, står han syv yards bag centeren med running backen lige bag sig. I ”Pistol”-formationen står Manning kun fire en halv yards bag centeren, men med running backen tre yards bagved.  På den måde kan Manning overskue forsvaret (uden at skulle ”droppe” tilbage), men kan også fake et løb til running backen og i stedet kaste bolden.  Samtidig kan aldrende Manning spare skridt, når han ud fra ”Pistol”-formationen giver bolden på løb mod siderne (fordi vinklen bliver kortere end i ”Shotgun”-formationen).

Det er især gavnligt på ”stretch zone”-løb, som Manning kørte hos Colts, og som Broncos vil bruge i 2013 med Alex Gibbs som offensiv konsulent.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *