Blog: 10 kommentarer før free agency

3. RAVENS VAR NØDT TIL AT BETALE FLACCO
Det var dyrt, men det var nødvendigt, da Baltimore Ravens natten til i lørdags gjorde quarterback Joe Flacco til NFLs bedst betalte spiller.

For i kasteivrige NFL anno 2013 kommer man ikke langt – og slet ikke hele vejen – uden at have en top-quarterback, og oven på en titel som Super Bowl MVP og efter et fantastisk slutspil kunne Flacco med rette presse prisen i vejret. Og Ravens måtte acceptere en aftale af 120,6 millioner dollars og hele 52 millioner i garanterede penge. Det er hele 12 millioner dollars mere, end den hidtidige højdespringer, Saints’ quarterback Drew Brees, fik.

Ravens ved bedre end noget andet hold, hvor svært det er at finde en ”franchise quarterback”, som et hold kan blive båret fremad, som Flacco gjorde det i 2012-sæsonen, hvor han mere end nogen anden havde æren for Ravens’ mesterskab.

Fra Ravens’ fødsel i 1996 og frem til 2008, hvor Flacco blev valgt i første runde (og siden har startet alle kampe), havde 14 (!) forskellige spillere startet mindst én kamp bag center for Ravens. Nemlig Kyle Boller, Steve McNair, Troy Smith, Anthony Wright, Jeff Blake, Chris Redman, Elvis Grbac, Randall Cunningham, Tony Banks, Trent Dilfer, Stoney Case, Scott Mitchell, Eric Zeier og Vinny Testaverde. Men først i 2008 – 12 år efter Ravens’ ankomst til ligaen – lykkedes det for Baltimore at finde franchise-quarterbacken. Og så gælder det nærmest for hver en pris om at holde på ham.

Se samtidig på flere af andre hold i NFL, der stadig søger den rette mand. Så sent som i 2011 blev der valgt fem quarterbacks i top 35 af draften, men allerede to år senere sætter eksperterne spørgsmålstegn ved fire af de fem quarterbacks’ evner til at føre deres hold frem til stor succes. For både Titans’ Jake Locker, Jaguars’ Blaine Gabbert, Vikings’ Christian Ponder og Bengals’ Andy Dalton får kritik, og selv topvalget Cam Newton har sine tvivlere efter en skuffende 2012-sæson.

Og går man yderligere tilbage til 2006 vil man finde adskillige skuffelser blandt draftens topvalgte quarterbacks. Navne som Tim Tebow, Mark Sanchez, Josh Freeman, JaMarcus Russell, Brady Quinn, Vince Young og Matt Leinart har alle enten været deciderede “draft busts”, har fået en fyreseddel eller har endnu ikke overbevist skeptikere – og formodentligt deres egne hold – om, at de er fremtiden over de næste fire-fem år.

Det er ikke gået meget bedre for de hold, der har handlet sig til quarterbacks. Byttede quarterbacks som Kevin Kolb, Matt Cassel, Charlie Whitehurst, A.J. Feeley og Matt Flynn skuffede alle – hvis de overhovedet kunne komme på banen – og selvom Matt Schaub har været handlen værd, da han i 2007 blev byttet fra Falcons til Texans, er sandheden også, at Schaub i de seneste par år ikke har bevist, at han kan løfte holdet på sine skuldre, når det virkelig gælder. Oven på Texans’ nederlag til Patriots i slutspillet i januar, rejste tvivlen sig i hvert fald: Er Matt Schaub en Super Bowl-kaliber quarterback, eller skal Houston kigge i en anden retning?

Man skal helt tilbage til 2001, hvor Brett Favres reserve Matt Hasselbeck blev handlet fra Packers til Seahawks, for at finde en handel med en quarterback, der siden bragte sit hold frem til en konferencefinale – eller videre derfra.

Så havde jeg været Ravens’ general manager Ozzie Newsome, ville jeg have gjort det samme – trods prisen – og ikke risikeret det mindste ved at gøre Joe Flacco til en fri mand. Og det gode ved aftalen er trods alt, at Flacco i 2013 kun hæmmer salary cappen med 6,8 millioner dollars, hvilket gør det mere muligt for Ravens at forlænge med nogle af holdets mange, andre free agents.

4. JAKE LONG KAN GLEMME DET…
Miami Dolphins’ venstre tackle, Jake Long, jagter angiveligt en aftale, der vil give ham et gennemsnit af 11 millioner dollars årligt.

Jake Long, du kan glemme det…

For jeg tvivler stærkt på, at noget hold vil være villig til at betale topvalget fra 2008-draften SÅ mange penge trods en flot karriere – og trods Longs evner. For i 2012-sæsonen underpræsterede en småskadet Jake Long generelt, og lige nu ser flere hold – ifølge forskellige medier – ham snarere som en højre tackle end som en venstre tackle. Og det vil tvinge hans værdi markant ned.

Det er meget sandsynligt, at Miami forlænger med Long, men det er også sandsynligt, at han får lov til at stege lidt som arbejdsløs, inden han falder til patten og underskriver en ny aftale med Miami. I hvert fald hvis han fastholder de vilde lønkrav.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *