Blog: 10 kommentarer efter søndagens kampe

Hvilket hold er NFLs bedste, hvilket taberhold fik søndag aften tv-seere til at protestere – og hvilken head coach kan bare ikke vinde, når kampen er tæt? Få svarene blandt 10 kommentarer – og læs også alt det løse efter søndagens kampe.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

1) Denver Broncos er NFLs bedste mandskab efter de første to runder, og Peyton Manning og resten af mandskabet kunne ikke have fået en bedre begyndelse på sæsonen.

En sejr mod de forsvarende mestre (Baltimore) efterfulgt af en sejr på udebane (Giants) natten til mandag i New York i “The Manning Bowl” er optimalt – for som programmet er, kunne Broncos sagtens have tålt ét nederlag i én af kampene. Angrebet kører samtidig allerede i højeste gear – 90 point i to kampe er fantastisk – og samtidig er Broncos generelt blevet forskånet for skader. Venstre tackle Ryan Clady skadede venstre fod og udgik mod Giants, men ifølge Pro Football Talk er skaden næppe alvorlig.

Nu venter en papiret lidt lettere modstander i Oakland – og tre af de næste fire kampe er på hjemmebane. Og så får Denver All-Pro-linebacker Von Miller tilbage fra karantæne. Der er ganske enkelt al mulig grund til optimisme i Denver.

2) Hvorfor er Carolina Panthers’ head coach, Ron Rivera, én af de head coaches, der især skal frygte at få en fyreseddel efter sæsonen? Fordi hans hold igen og igen taber kampe, det burde vinde.

Søndag tabte Carolina knebent med 24-23 på et sidste sekunds-touchdown mod Buffalo, og det var tiende gang i godt to sæsoner som cheftræner, at Rivera og Co. smed en føring i 4. quarter over styr. Til sammenligning har Carolina i samme periode kun vundet 13 kampe. Samtidig er hans mandskab nu 2-14 i kampe, der er afgjort af syv point eller mindre.

Når ejere og general managers overvejer træneres fremtid, ser de blandt andet på, om en træner kan styre, forbedre og inspirere spillerne, er en dygtig strateg til ”X’s and O’s”, og om han kan træffe de rette beslutninger. Men de ser også på, om træneren kan levere varen, når det gælder. Og sådan en ovenstående ”track record” styrker ikke Rivera, der oven i købet har en ny chef (general manager Dave Gettleman), som ikke ansatte ham, og som derfor ikke har samme forhold til Rivera. Han er med andre ord lettere at fyre, for en fyring fortæller intet om Gettlemans evner.

3) Cleveland Browns’ offensive koordinator Norv Turner sagde i torsdags, at han planlagde at give stortalentet, running back Trent Richardson, en større arbejdsbyrde i søndagens opgør mod Baltimore.

Derfor var det overraskende, at Browns i nederlaget til Ravens kun lod Richardson løbe 18 gange med bolden, mens Browns for anden uge i træk så kast-løb-fordelingen løbe af sporet. Browns kastede søndag bolden 37 gange, mens de løb den 20 gange – en meget ubalanceret offensiv for et hold, der på papiret har ét af NFLs værste receiver-korps. Og i 4. quarter fik Richardson ikke bolden én eneste gang på et handoff.

Tredjevalget i 2012-draften har dog endnu heller ikke bevist, at han virkelig kan bære Browns-angrebet på sine skuldre. Efter to kampe i 2013 har han løbet for samlet – og skuffende – 105 yards og kun skaffet 3,4 yards pr. carry, og kun én gang i de seneste otte kampe (daterende tilbage til 2012) har han skaffet flere end 3,6 yards pr. carry i en kamp. Ganske simpelt: Richardson har endnu slet ikke været den stjernespiller, playmaker og frontfigur, som Browns – og vi fleste andre – forventede, at han ville være.

4) Buffalos defensive end og NFLs bedst betalte forsvarsspiller, Mario Williams, lavede en holdrekord 4,5 sacks i sejren over Carolina – hans klart bedste kamp i Bills-trøjen. Han tog rekorden fra legenden Bruce Smith.

”Super Mario” dominerede en svag Carolina-linje, men beviste samtidig, at han vil stortrives i den nye defensive koordinator Mike Pettines ekstreme hybridforsvar med mange forskellige fronter. Her har Williams flere kasketter på, som Draftday.dk fortalte i august, og det gør det sværere for modstanderne at stoppe det tidligere topvalg i NFL-draften. Simpelthen fordi han bliver flyttet meget rundt og har flere opgaver – det skifter fra spil til spil.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *