Blog: 10, der er under pres i 2013

QB Andy Dalton, Cincinnati Bengals
Andy Dalton er en god quarterback, men spørgsmålet er, om han kan blive mere end det? Det vil 2013-sæsonen vise, hvor Dalton er under karrierens hidtil største pres, efter at der allerede har været spekuleret i, om Dalton er den rette mand til fremtiden. Bengals har nu masser af ”fire power” i angrebet, Steelers og Ravens er to sårede AFC North-kæmper, og derfor ligger vejen nogenlunde banet for en flot Bengals-sæson. Men hvis Bengals skal nå langt i år og skal nå videre end til første runde af slutspillet (hvor Texans to år i træk har været endestationen), skal Dalton hæve sit niveau – især når det virkelig gælder. I de to slutspilskampe i karrieren har han kastet nul touchdowns, fire interceptions, ramt plet på 46,7 procent og nettet en passer rating af elendige 48,6 point. Og han har ry for kun at spille virkelig godt, når modstanderen er mindre god.

RB Chris Johnson, Tennessee Titans
Lynhurtige Chris Johnsons fremtid har allerede været genstand for diskussioner, hvilket blandt andet skyldes hans svingende niveau. I 12 af de seneste 32 kampe har han end ikke krydset de 50 yards, han har flere gange indirekte kritiseret angrebslinjen, og det er sandsynligt, at holdet så småt vil kigge i en anden retning, hvis Johnson ikke opper sig i 2013. Ikke mindst fordi Titans i de to nyankomne guards, Andy Levitre og Chance Warmack, nu har to spillere, der bør bringe “CJ2K” succes, og derfor har han ikke længere nogen undskyldninger for ikke at levere uge efter uge. Som minimum er det sandsynligt, at Titans efter sæsonen vil bede Johnson om at takke ja til en ny, ændret aftale, hvis han ikke er mere stabil i 2013.

DE/OLB Mario Williams, Buffalo Bills
“Super Mario” blev NFLs bedst betalte forsvarsspiller, da Buffalo i marts sidste år hentede ham til det nordvestlige New York. Hans første sæson var dog ikke mere end bestået, og næppe helt hvad Bills havde forventet af den dyre mand, selvom præstationen delvist kan forklares med, at håndleddet var skadet. Det blev til 10,5 sacks, men i flere kampe var han slet ikke den faktor, som det var forventet, han ville være. Nu er det ”år 2” i Bills’ ”hybrid” 4-3/3-4-system, og Williams skal nu vise, at han var megainvesteringen værd. Ellers kan man med rette spørge, om det var en fejltagelse at signe ham?

CB Richard Sherman, Seattle Seahawks
Der går sjældent mange uger, før NFLs måske mest selviscenesættende forsvarsspiller kommer med ny, opsigtsvækkende kommentar. Seahawks’ svar på Chad Johnson eller T.O. elsker tilsyneladende at høre sig selv tale, og han har blandt andet proklameret, at han er NFLs bedste cornerback, han har hånet Tom Brady, langet ud efter Jim Harbaugh og været i Twitter-krig med Darrelle Revis. Men når man stikker næsen så langt frem, risikerer man at få kritik, og det har Sherman fået – der er endda skrevet kritiske artikler, der alene fokuserede på hans person. Hvis Sherman i 2013 ikke bakker ordene op med storspil på banen, vil han blive mødt af hån og latterliggørelse fra en – formodentligt – stor gruppe ”hævnere”, der mener, at han står for tur. Men samtidig står det tidligere femterundevalg i draften også over for at blive arbejdsløs efter 2014-sæsonen, men den aftale får han formentligt allerede i 2013 eller lige efter sæsonen. Hvis han underpræsterer i den kommende sæson og lidt ligner et ”two year-wonder”, får han næppe den megaaftale, som vi kan være helt sikre på, at Sherman jagter. Og mener han er berettiget til…

S Troy Polamalu, Pittsburgh Steelers
”The Tasmanian Devil” har erklæret, at han ønsker stoppe som en Steeler. Spørgsmålet er bare, om han får lov til det? For Pittsburgh kan måske være fristet af at fyre legenden, hvis Polamalu igen i 2013 løber ind i skade på skade. Polamalu underskrev en fireårig aftale i 2011, men i 2012 missede den nu 32-årige spiller ni kampe på grund af skader. Alene siden 2006 har han misset næsten to hele sæsoner (30 kampe) målt i grundspilskampe, hvor han har været fraværende på grund af skader. Steelers er ikke bange for at lade engang så vigtige eller populære stjerner forlade holdet og fortsætte karrieren et andet sted. Sådan som Joey Porter, James Harrison, Alan Faneca, Mike Webster og Franco Harris blandt andre kan skrive under på. Polamalu står til at tjene 10,8 millioner dollars i 2014. Men hvis Steelers fyrer ham, trækker holdet kun et ”cap hit” på godt to millioner dollars i næste sæson. En rigtig god sæson fra Polamalus side vil sikre ham én sæson mere i stålbyen.

Hvem skal ellers med på listen? Kom gerne med forslag på Twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *