Belichick: Jeg er ikke Mona Lisa Vito…

New England Patriots’ head coach Bill Belichick afholdt lørdag en yderst interessant pressekonference om “Deflategate”.

Belchick forklarede detaljeret om videnskabelige forsøg, som Patriots har gennemført i denne uge, at han ikke er nogen videnskabsmand eller for den sags skyld Mona Lisa Vito med reference til et ekspertvidne i filmen “My Cousin Vinny”.

– Jeg er flov over at tale om den mængde tid, jeg har brugt på det her relativt til de andre vigtige udfordringer, der ligger foran os. Jeg er ikke nogen videnskabmand. Jeg er ikke en ekspert i forhold til footballs. Jeg er ikke ekspert i måling af footballs. Jeg fortæller jer bare, hvad jeg ved. Jeg vil ikke sige, at jeg er Mona Lisa Vito inden for football, som hun havde ekspertise inden for bilområdet, ok?, sagde Belichick.

Han understregede, at de videnskabelige forsøg Patriots har foretaget, og det han har lært om “blærer, trykmålere, syning, tryk, forberedelse af kampbolde, “rubdowns” og des lige” har gjort ham sikkert på, at Patriots ikke har overtrådt nogle regler.

– Jeg føler, det er vigtigt, fordi der er blevet rejst spørgsmål, og jeg tror nu med 100 procent sikkerhed, at jeg som person og vi som organisation, absolut har fulgt hver eneste regel til punkt og prikke, forklarede Belichick.

Patriots har i denne uge flere gange simuleret de trin, boldene går igennem i klargøringsprocessen forud for en kamp, også hvor boldene har været om dagen, natten. 

– Jeg vil sige, at i vores klargøringsproces, så er det dét, vi gør. Jeg kan ikke tale på andres vegne. Det er, hvad vi gør. Vi har fundet ud af, at den proces hæver PSI (pounds pr. square inch) omkring ét pund. Den proces med at skabe klæbrighed, den tekstur, den rigtige følelse – hvad så end den følelse er, det er bare en fornemmelse quarterbacken har. Den proces hæver PSI omkring ét pund, viser vores studier, og det var mange footballs, mange eksempler af processen forud for en kamp. Det er ikke én football, sagde Belichick.

Patriots-træneren forklarede, at de klargør boldene i deres omklædningsrum og giver dem videre til dommerne, og boldene går således fra ét kontrolleret miljø til et andet.

– Uanset hvad vi har her, er det vi har dér. Når boldene kommer ud på banen i de forhold kampene spilles under – uanset hvad de forhold er, varmt, fugtigt – det er dér boldene bliver brugt, og der vil målingerne være anderledes end, hvad de er – formentligt anderledes – end de er i et kontrolleret miljø. Det er, hvad vi har fundet ud af, sagde Belichick.

Belichick uddybede og forklarede, at når boldene var på banen over en længere periode blev deres mål justeret til klimaforholdene, og boldene nåede samtidig deres ligevægtspunkt uden en aktiv behandlingsproces.

– Footballs nåede så deres ligevægt, som var cirka 1.5 PSI lavere. Når vi tog de bolde ind igen og testede dem i et kontrolleret miljø, så steg de ca. 0.5 PSI. Så forskellen på 1.5 og 0.5 var netto ca. én PSI, sagde Belichick.

Belichick understregede, at Patriots ikke har nogen viden om, hvad boldene vejer i løbet af kampen.

– Når vi giver dem til dommerne, så sætter de trykket til, hvad de sætter det til, men lad os bare sige 12.5. Hvad trykket er fra det tidspunkt til kampen er slut, har vi ingen viden om. Helt ærligt har det aldrig været noget, vi har tænkt over. Det vi tænker over, er boldens tekstur, og det var dét Tom talte indgående om i torsdags, sagde Belichick.

Belichick pointerede desuden, at Patriots forsøger at gøre tingene inden for reglerne og lægger vægt på at være forsigtige.

– Sådan har det nu været i mange år. Alt der er tæt på (at kunne overtræde regler red.) holder vi os så langt fra som vi kan. I den her sag kan jeg sige, at vi – i forhold til alt hvad jeg ved og kan gøre – gjorde tingene så korrekt, som vi kunne. Vi ser frem til at ligaen efterforsker den her sag. Jeg mener, at der er flere ting, der skal kigges på og på forskellige niveauer, men det skal vi ikke tale om her, sagde Belichick.

Efter Belichick havde sagt det, blev han spurgt til Spygate, hvor Patriots ikke holdt sig på den rigtige side af reglerne.

Og for første gang talte Belichick om den alvorlige sag, hvor han personligt fik en stor bøde og Patriots blev frataget et førsterundevalg for at have videofilmet modstandernes sidelinjes defensive signaler  under kampene.

– Han står foran 80.000 tilskuere. 80.000 mennesker så det. Alle på sidelinjen så det. Alle ser vores gut stå foran de 80.000 mennesker. Jeg mener, han står dér. Så det var forkert, og vi blev straffet for det. Sådan er det. Vi gjorde det aldrig igen. Vi vil aldrig gøre det igen, og alt andet der er tæt på, vil vi heller ikke gøre, sagde Belichick.

Du kan se den 23 minutter lange pressekonference lige her.

Læs transcript af hele den teknisk tunge pressekonference lige her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *