Bears-ekspert: Fox får meget svært ved at blive i jobbet

Chicago Bears’ ledelse har ikke samme tidsmæssige udgangspunkt forud for den kommende sæson, og det sætter et præg på beslutningerne, fortæller en NFL-journalist, der dækker holdet på daglig basis.

Arthur Arkush, der skriver om Bears for det Chicago-baserede, genopstandne Pro Football Weekly, fortæller til Draftday.dk, at general manager Ryan Pace formodentligt har fået vished fra holdets ejerskab om, at han ikke risikerer jobbet efter den kommende sæson.

Men det står i skarp kontrast til den sikkerhed i jobbet eller mangel på samme, som head coach John Fox efter alt at dømme har.
– Hvis John Fox skal bevare sit job, skal han udvise markant forbedring her i år 3, siger Arthur Arkush til Draftday.dk.

Han forklarer, at det ikke er breaking news – allerede i december sidste år var der spekulationer omkring, at Fox ville blive fyret efter 2016-sæsonen – men Arthur Arkush peger på, at Fox, der kun har vundet ni af sine første 32 kampe hos “bjørnene”, potentielt skal op på otte sejre i 2016 for at sikre en tredje sæson hos Chicago.
– Det vil være svært at forsvare alt under otte sejre, mener Bears-journalisten.

Ryan Pace er også i år 3, men Arthur Arkush vurderer – baseret på general managerens handlinger i offseason – at hans job er sikkert efter 2017-sæsonen uanset præstationerne i den kommende sæson.
– Det er tydeligt, når man ser på den måde, han har handlet på i offseason, at han er på en anden tidstabel end Fox, siger han.

Arkush peger blandt andet på, at Ryan Pace – ganske opsigtsvækkende – handlede én plads frem i 1. runde af draften og valgte en quarterback i form af Mitch Trubisky, selvom han et par måneder forinden havde signet Mike Glennon til en større kontrakt, og selvom Bears havde flere, store huller i truppen, som et førsterundevalg kunne have lukket. Samtidig tog Pace flere “small school”-spillere, der kræver ekstra tilvænning til NFL, og en ofte-skadet Alabama-safety (Eddie Jackson) i draften.
– Det viser umiddelbart, at han har fået vished fra sine chefer om, at han kan se genopbygningen af holdet i et længere perspektiv, siger Arkush til Draftday.dk.

LÆS OGSÅ: To tunge drenge afgør om Giants når langt

Dagen efter 1. runde var der endda en historie fremme om, at Ryan Pace først få timer inden draften havde fortalt sin cheftræner, at Pace ville vælge Trubisky. En historie, som Pace dog afviste.
– John er dybt involveret i hver eneste beslutning, sagde Pace, da han afviste historien.

Det er dog sikkert, at Ryan Paces egen fremtid hos holdet nu afhænger af Mitch Trubiskys succes, men her og nu er Mike Glennon holdets starter, og derfor kan der gå to sæsoner, før Paces store draft day-beslutning kan endeligt bedømmes. Og derfor er han altså ikke så presset som 62-årige Fox, der har ét år tilbage af sin aftale med holdet, og som tidligere er blevet fyret i Carolina og Denver.

Arthur Arkush tror, at Bears forud for 2018-sæsonen vil forsøge at handle Mike Glennon, som bliver belønnet med 18,5 millioner dollars i garanterede penge, hvis han spiller godt i 2017.
– Men hvis han falder fladt til jorden, og Bears klart er ude af spillet midt i oktober, kan du være sikker på, at fans vil kræve at få Trubisky på banen. Og så vil det være svært at ignorere dem, mener Arthur Arkush.

Men hvis Trubisky kommer på banen i 2017, kan det altså være et tegn på, at Glennon ikke har gjort det godt, og så vil det formodentligt samtidig betyde, at Bears har tabt flere kampe. Derfor kan det være et skidt tegn for allerede stærkt pressede John Fox, hvis han er nødt til at starte rookien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *