Andersen krævede kompensation for hovedskade

Danske Morten Andersen er én af 64 tidligere kickere og punter, der de seneste seks sæsoner har krævet kompensation for skader til hovedet eller hjernen som følge af NFL-kampe.

Det fortæller The Los Angeles Times.

Ifølge avisen er Andersen, der stoppede karrieren i 2008, én af i alt 82 kickere og puntere, der siden 1990 har krævet kompensation. Det viser tal, som The Los Angeles Times har hentet via data om kompensation, som arbejdere kan kræve gennem Californiens arbejdssystem. Og dét selvom de – som Andersen – aldrig har spillet for et hold i delstaten.

NFL ønsker, at det skal sværere for tidligere spillere, der aldrig har spillet for et hold i Californien, at kræve sådan en kompensation. Tirsdag kommer en lovændring, der strammer reglerne, derfor til afstemning og ventes at blive vedtaget.

Det er uvist, hvilke skader som Morten Andersen har henvist til, men en advokat, Mel Owens, der specialiserer sig i kompensation til atleter, siger yil avisen, at sparkere også bliver ramt af hits, selvom de sjældent nedlægger modstandere. Men tv-seerne ser bare ikke, at sparkerne får et hit, når de har ramt bolden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *