Analyse: Randy Moss er ikke “The Guy”

Fem kast i to kampe
I alt har Moss kun fem gange fået kastet bolden i sin retning – 49ers’ quarterback Alex Smith har ellers svinget armen hele 57 gange – og heri ligger måske den allerstørste overraskelse. For Moss’ begrænsede produktion skyldes nemlig ikke, at han ikke har grebet bolden, når muligheden har været der. For det har han – alle fem bolde, der er røget i hans retning, er blevet grebet.

Alex Smith har bare ikke kigget meget i Moss’ retning. I de første to kampe har Smith i høj grad kastet efter andre receivers på de korte og mellemlange kast. Crabtree, Manningham og tight end Vernon Davis får tydeligt flere muligheder for at vise deres værd, mens Moss er blevet sendt ud på flere, lange ruter.

Men på de ruter har modstanderen – måske belært af fortiden – haft en stor respekt for Moss, der har set modstanderen forsvare sig mod de dybe ruter. Eksempelvis via en “dyb” safety eller ved, at cornerbacken er trukket langt tilbage og har givet sig selv i et forspring, skulle Moss stikke ud på en dyb rute. Som Packers’ Jarrett Bush gjorde det ved at stå omtrent 10 yards tilbage, hvorefter Moss udnytede muligheden ved at løbe en comeback-rute, der førte til et catch. Mod Lions “hang” forsvarsspillerne også tilbage i en dyb opdækning, hvorfor Moss havde svært ved at komme fri på de længere ruter. Og derfor har Alex Smith endnu ikke forsøgt sig med ét eneste dybt kast i retning af Moss.

Crabtree får flest muligheder
Spørgsmålet er så, om situationen vil ændre sig for Randy Moss? Svaret er formentligt nej – bortset fra enkelte kampe.

San Francisco har ikke tænkt sig at ændre ved sit “ball control”-angreb med mange sikre, “low percentage”-kast og masser af løb, bare fordi holdet har fået en stadig formstærk, kommende Hall of Fame-receiver i truppen. Så bortset fra kampe, hvor 49ers er bagud og skal kæmpe sig tilbage ved hjælp af mange kast – de kampe vil komme før eller siden – er det svært at se Moss få en voldsomt aktiv rolle i 49ers’ angreb. Lige nu er Crabtree, som Smith qua deres fortid har et bedre samarbejde og timing med, og Manningham tilsyneladende de to wide receivers, som først og fremmest skal bruges i det korte og mellemlange kasteangreb, mens Moss i højere grad skal trække en safety til sig. Og så skal han holde sig frisk til at bevare den rolle på effektiv vis over en hel sæson, der kan tælle januar med. Derfor skal han ikke slides op nu.

Den opskrift vil virke i mange opgør, men det næste spørgsmål er så, om den rolle tilfredsstiller Randy Moss? Jeg ved godt, at 49ers’ Jim Harbaugh skamroser Moss’ passion og professionalisme, men når man har den fortid, som Moss har, er der grund til at være skeptisk ved, om han virkelig vil holde sig på måtten i en hel sæson.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *