Analyse: Randy Moss er ikke “The Guy”

Randy Moss ser ikke ud til at få en særlig stor rolle i San Francisco 49ers’ angreb. Spørgsmålet er, hvad den kontroversielle spiller synes om det?

I 2002 forsøgte Minnesota Vikings’ nye head coach, Mike Tice, sig med en taktik, der skulle give wide receiver Randy Moss flere muligheder for at gribe bolden og lave store spil.

“The Randy Ratio” kaldte Tice taktikken, der groft sagt gik ud på, at Vikings henover en kamp skulle fyre bolden i retning af superstjernen på 40 procent af alle kast. Taktikken holdt ikke længe, men signalværdien var ikke til at tage fejl af: Vikings ville holde det brokkende problembarn Moss tilfreds ved at opstille et mål for, hvor meget han som minimum kunne forvente at få bolden. Og Moss havde sæsonen forinden bevist, at netop 40 procent kast i hans retning førte succes med sig.

Præcis ti år senere kan man roligt konstatere, at Moss’ nye arbejdsgiver, San Francisco 49ers, ikke har nogen tanker om at holde Randy Moss særligt beskæftiget. Der er ingen “Randy Ratio” i The Bay Area.

Han er ikke “The Guy”
For efter to kampe – og oven på en sommer, hvor der ellers blev skrevet og sagt utroligt meget om Moss’ potentielle rolle i 49ers’ angreb – står det klart, at Moss næppe får en særligt betydningsfuld rolle i “San Fran”-angrebet.
– Ingen hos bliver nogensinde fanget af “The Guy”-terminologien. Det handler om os. Det handler om holdet. Og der er ikke noget bevis for, at Moss tænker på “The Guy”-prædikatet, sagde head coach Jim Harbaugh mandag.

Efter otte quarters har Moss, der søndag er med i TV 2/SPORT-kampen klokken 19 mod netop Minnesota, været inde på kun 37 af 130 offensive snaps svarende til sølle 28 procent. I søndags mod Lions fik han kun spilletid på cirka hver fjerde offensive snap – 16 af 63 spil. Han har samlet grebet fem bolde for 61 yards og et touchdown – på en 14-yarder i sæsonpremieren mod Packers, hvor Green Bay floppede i opdækningen og lod Moss stå helt alene i endzonen.

De tal er overraskende, fordi Moss i offseason imponerede og lignede 49ers’ første-receiver, men mod Lions var han reelt kun San Franciscos fjerde-receiver efter de to starters, Michael Crabtree og Mario Manningham, samt slot-receiver Kyle Williams.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *