Analyse: Intet nyt er dårligt nyt med Lions’ Best

Detroit Lions’ head coach Jim Schwartz ville heller ikke mandag give offentligheden en opdatering på running back Jahvid Bests situation.

Best, der har været ude siden oktober sidste år på grund af talrige alvorlige hjernerystelser, er i øjeblikket placeret på PUP-listen og kan aktiveres til holdets trup i denne uge.

Mandag i sidste uge gennemførte Best en række neurologiske test, og resultaterne – som talrige læger skulle evaluere – var ventet i fredags.

Men Lions har ikke ønsket at lade andre vide, hvad resultaterne har vist, og intet nyt i denne situation tyder på dårligt nyt og måske, at Best ikke kommer til at spille i denne sæosn.

For tre måneder siden tog Best den anerkendte ImPACT test (Immediate Post-Concussion Assessment and Cognitive Testing) – en 20 minutter lang test, der blandt andet måler atleters hukommelse, koncentrationsevne og reaktionstid.

Og selvom Best efterfølgende blev clearet til at deltage i mere anstrengende øvelser, så tyder meget på, at specialisterne dengang ikke var helt tilfredse med resultaterne.

I hvert fald startede Best sæsonen på PUP-listen, og spørgsmålet er, om de nyeste resultater heller ikke er helt opløftende nyheder for den dygtige playmaker og Lions.

Selvom NFL Networks Michael Lombardi søndag udtalte, at Best ikke har oplevet symptomer på hjernerystelse siden oktober sidste år, så kan det undre, at Detroit ikke giver en mere håndfast melding om running backens tilstand.

NFL-holdene er selvfølgelig notorisk tillukkede, når det gælder skader, men mandag sagde Schwartz (ifølge Dave Birkett fra Detroit Free Press), at han “ikke er med i dialogen”, når det gælder om at træffe en beslutning.

Samtidig sagde Schwartz, at lægerne fortsat “er på et stadie, hvor de diskuterer”, og det kan tolkes som, at lægerne ikke er enige om, hvad resultaterne viser.

Så med andre ord: Så længe Schwartz ikke kan give en opdatering på Bests status, så må det betegnes som dårligt nyt og måske et tegn på, at running backen – der har tre dokumenterede hjernerystelser på sit cv alene fra sin tid i NFL – ikke kommer i kamp lige foreløbig.

Du kan følge mig på Twitter @JacobNoertov, hvor du kan stille spørgsmål og diskutere NFL, college football og draft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *