Analyse: Fem i fokus (NFC)

Green Bay Packers kan gå hele vejen, Sam Bradford gør det godt, og “DRC” er tilbage på sporet. Læs her fem i fokus fra NFC efter de første to runder af sæsonen.

*** Nej, Lions’ og Redskins’ kasteforsvar er bestemt ikke skræmmende, men Sam Bradford har gjort det glimrende i sine første to kampe bag center for Rams.

En completion percentage på 71,7 procent, 508 yards, fire touchdowns og én interception viser, at 2012 kan blive året, hvor han endelig får sit gennembrud, selvom jeg faktisk ikke er voldsomt imponeret af hans hjælpere i form af et ungt receiver-korps uden en oplagt playmaking første-receiver. En ankelskade, han stadig døjer med, og som kan kræve en operation efter sæsonen, kunne ellers koste dyrt for Bradford i sæson tre i NFL, men indtil nu har han leveret varen og mere til.

*** Inden sæsonen nævnte jeg på Twitter Arizona Cardinals’ inside linebacker Daryl Washington som én af de spillere, der kunne få sit store gennembrud i 2012. Og det er jeg glad for, at jeg gjorde.

For efter de første to runder har Washington vist, at han hører til blandt NFLs bedste på positionen. I søndagens overraskende sejr over Patriots lavede Washington 12 tacklinger, og jeg var imponeret af, at hans trøjenummer 58 hele syntes tiden at være dér, hvor bolden var. Da han gik i draften i 2010, blev han omtalt som én af de bedste “coverage linebackere”, der var kommet ud af college i flere år, men indtil videre er det især som run-stopper (23 tacklinger, næstflest i NFL), at Washington har gjort sig bemærket i 2012.

*** Philadelphia Eagles’ cornerback Dominique Rodgers-Cromartie har fået en glimrende indledning på sæsonen.

Efter to kampe har den tidligere Cardinals-spiller ifølge Pro Football Focus kun tilladt tre receptions på 12 kast i hans retning – svarende til 25 procent, hvilket er bedst blandt cornerbacks i NFL, der har været på banen minimum 60 procent af alle snaps. Samtidig har han lavet to interceptions. En flot begyndelse for Rodgers-Cromartie efter en lidt skuffende 2011-sæson, hvor han faldt sammen med resten af det underpræsterende forsvar.

Især i den første kamp, hvor Browns’ rookie Brandon Weeden blev udstillet af ørnenes forsvar, var “DRC” skarp. Af uransagelige årsager blev rookien ved med at pumpe dybe kast i retning af Rodgers-Cromartie – det skete på flere go-ruter til receiverne – hvilket ikke var et problem for Eagles-spilleren, der har masser af fart i fødderne.

Godt ét år efter, at Arizona handlede sig til Eagles’ reserve-quarterback Kevin Kolb, peger pilen i retning af, at Eagles lavede den bedste handel, da holdet fik “DRC” og et andenrundevalg i draften til gengæld for Kolb, som stadig er en tvivlsom starter i ørkenen.

*** Kan man undlade at bruge sine bedste rookies i en hel sæson? Lige fra første- til fjerderundevalget?

Ja, det kan man tilsyneladende, hvis San Francisco 49ers fortsætter, som holdet er begyndt. Efter de første to kampe har holdets tre topvalg fra draften i april, wide receiver A.J. Jenkins (1. runde), running back LaMichael James (2. runde) og guard Joe Looney (4. runde), endnu ikke fået spilletid på ét eneste snap. James og Looney har endda været inaktiv i begge de første to kampe, mens Jenkins var inaktiv mod Lions i søndags – og slet ikke spillede trods sin aktive status mod Packers i premieren.

Problemet for trekløveret er, at de er begravet i en trup, hvor der på de respektive positioner er mange foran dem i køen. Jenkins er bag Michael Crabtree, Mario Manningham, Kyle Williams og Randy Moss, og selvom en femte wide receiver, Ted Ginn, har været ude med en ankelskade, har det altså ikke givet Jenkins spilletid. Topvalget, som mange var overraskede over, at 49ers valgte, har ikke fået den bedste indledning på karrieren efter en halvsvag offseason, og det vil ikke være overraskende, hvis han først får meningsfyldte snaps i 2013.

Det samme gør sig gældende for James. Begravet bag Frank Gore og Kendall Hunter samt special teams-spilleren Anthony Dixon har James ikke mange muligheder for at få spilletid. Og mulighederne bliver kun mindre, når knæskadede Brandon Jacobs vender tilbage. Der kan gå mange kampe – hvis ikke en hel sæson – før andenrundevalget får sit første NFL-snap.

Endelig har Looney ikke mange chancer for spilletid bag fem startende offensive linemen, der indtil nu har været på banen på samtlige snaps, og hvor kun de bøffer, der er en del af holdets “jumbo”-pakke, Daniel Kilgore og Leonard Davis, får spilletid.

De tre rookies kan formentligt kun forvente at få snaps, hvis flere spillere foran dem går ned med skader.

*** Green Bay Packers er stadig min favorit som Super Bowl-deltager fra NFC, selvom Packers tabte premieren mod 49ers. Men mange hold vil i denne sæson få problemer med 49ers’ forsvar, så det var naturligt, at offensiven ikke klikkede 100 procent mod 49ers.

De kom tilbage på sporet mod Bears og har efter min mening en trup, der kan gå hele vejen. Aaron Rodgers er en elite-quarterback (som jeg vil vælge over konkurrenten 49ers’ ellers formstærke quarterback Alex Smith), og i Clay Matthews (seks sacks i to kampe) har Packers en vanvittig skræmmende pass rusher, der står i spidsen for et heftigt pres, som allerede har lavet 11 sacks – flest i NFL. Kombinationen af en elite-quarterback og et stærkt pass rush kan føre et hold langt, selvom der er huller og svagheder på andre positioner – bare spørg New York Giants anno 2007 og 2011.

Derudover er det værd at bemærke, at cornerback Tramon Williams, der skuffede fælt i 2011, har haft en glimrende sæsonindledning, ligesom Charles Woodson er skarp på sin nye position som safety.

Endelig er et program-match med AFC South og NFC West krydret med kampe i NFC North, hvor Packers stadig er bedst, ikke et match, der bør skræmme Packers. Og nej, heller ikke selvom NFC West er blevet bedre end tidligere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *