Analyse: Dommerne vil være under pres

Færre flag, hurtigere kampe
Specielt på tre områder vil det kunne mærkes, at de normale dommere nu er tilbage.

For det første vil kampene ikke komme ud af kontrol, som det har været tilfældet i mange af de første 48 opgør. Dommerne vil ikke tillade de små svinestreger, småskubben og debat efter hvert spil og vil i stedet kaste flag for at få lagt en linje.

Det er nødvendigt for at kunne afvikle kampene inden for spillets regler.

For det andet vil der næppe blive kastet så mange flag, som vi har været vidne til de første tre runder. Alene i de to kampe mellem Baltimore Ravens – New England Patriots og Seattle Seahawks – Green Bay Packers blev der samlet accepteret 48 straffe, og det er et helt grotesk højt antal.

De erfarne dommere er vant til spillets hurtighed og er på den baggrund i stand til at lægge en anden linje, der tillader mere kontakt. De kan godt skelne mellem en lige fight for bolden og en pass interference, ligesom deres trænede øjne er i stand til at bedømme, om en spiller  sætter sin tackling ind før eller efter receiveren rør bolden.

For det tredje vil kampene ikke længere trække i langdrag og vare op mod fire timer. De erfarne dommere kender reglerne så godt, at de lynhurtigt kan træffe en beslutning, så kampen kan fortsætte. Vi vil næppe se mange situationer, hvor dommerne nærmest skal have regelbogen op af lommen og debattere i flere minutter for at finde den rigtige løsning.

Dommerne vil være under stort pres
Tro dog ikke, at alting er godt, fordi vi nu har de rigtige dommere tilbage på banen

De 105 dommere der skal dømme de 15 kampe i denne runde (to hold sidder over), vil nemlig være under et stort pres for at levere varen.

Det kan godt være, at de i nogen grad får et fripas, fordi de er lidt “rustne” og ikke har dømt siden slutspillet i januar, men deres generelle afvikling af kampene, domme, fortolkning af regler m.m. vil være under lup.

Ikke blot i denne runde men også i resten af sæsonen.

Her er de nødt til at bevise over for NFL-verdenen, at de opererer på et helt andet niveau, end det, vi har set de sidste mange uger fra replacement dommere.

Og selvom det måske lyder ligetil, så viser historien, at de normale dommere også laver fejl – og i enkelte tilfælde også nogle alvorlige af slagsen.

Forskellen er blot, at de ikke gørt det kamp ud og kamp ind, som vi har set de sidste tre uger, og derfor vil de syv zebrastribede i nat som udgangspunkt være vanvittigt populære.

Altså lige indtil kampen går i gang og den første tvivlsomme kendelse.

For så er de igen “blinde”, “dumme” og “inkompetente”, og så er alting ved det gamle.

Heldigvis!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *