Analyse: Dommerne vil være under pres

Dommerne vil være under et stort pres for at levere varen, når Baltimore Ravens og Cleveland Browns mødes i nat.

Når de syv dommere natten til fredag dansk tid går på banen til opgøret mellem Baltimore Ravens og Cleveland Browns kan det meget vel blive til stående ovasioner fra de godt 71.000 tilskuere på M&T Bank Stadium.

Normalt er dommerne ellers både “blinde”, “dumme” og “inkompetente”, men i nat vil de med stor sandsynlighed være blandt de allermest populære skikkelser i Baltimore.

Alene af den grund, at de ikke er de replacement refs, der de sidste tre uger har gjort det til et sandt helvede at se NFL.

For de dommere, der i nat dømmer Ravens-Browns, er en del af NFL’s oprindelige dommerstand, hvis fagforening NFLRA onsdag blev enige med ligaen om en ny otteårig overenskomst.

Selvom den først bliver stemt igennem i løbet af lørdagen, har NFL’s kommissær Roger Goodell midlertidigt løftet lockouten, og derfor har vi igen kvalitetsdommere inden for stregerne.

Respekten er tilbage
Med tilbagekomsten af de 121 dommere er respekten for de sort og hvid-stribede også tilbage, og det er alfa og omega for at kampene kan blive afviklet på en fornuftig facon.

Der er ingen tvivl om, at spillere, trænere og ledere de sidste syv uger (inklusive preseason) har haft mere end svært ved at håndtere de mange fejl og det manglende kendskab til de mest elementære regler, som replacement dommerne har stået i spidsen for.

Spillerne har spillet lige til – og ofte over – grænsen, og kampene har i flere tilfælde været præget af en ond stemning. Når der står point på spil, gælder alle kneb, og replacement refs har slet ikke kunnet håndtere de mange situationer.

Uden for stregerne har trænerne tålmodigt forsøgt at “tælle til 10”, men i enkelte tilfælde er også de gået over stregen i frustrationens navn.

Senest er New England Patriots’ head coach Bill Belichick blevet idømt en bøde på 50.000 dollars for at tage fat i en dommers arm, mens andre trænere som John Fox, Jack Del Rio og Kyle Shanahan også er blevet ramt på tegnebogen.

De situationer var vi blevet forskånet for, hvis de rigtige dommere havde dømt.

For de har et indgående kendskab til spillerne og trænerne og vigtigst af alt, så er de respekteret for deres kendskab til alle afkroge af reglerne, deres erfaring og deres evne til at kalde en kamp med autoritet.

Læs videre på næste side…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *