Analyse: Detroit Lions er slået tilbage til start

Detroit Lions er slået flere år tilbage og tilbage til start, efter holdet torsdag fyrede general manager Martin Mayhew og team president Tom Lewand.

Med fyringen af de to ledere starter Lions nemlig reelt forfra, som de også gjorde efter den historisk dårlige 2008-sæson, hvor løverne tabte samtlige 16 kampe som det første og eneste hold i NFL’s historie.

Man kan argumentere for, at det langt fra er ligeså slemt som i 2008, men fyringerne betyder, at Lions nu skal finde en ny general manager, måske en ny team president og med stor sandsynlighed også en ny head coach.

Det er en større organisatorisk ændring, og det vil tage tid at få det til at falde på plads og ikke mindst i hak.

Fyringen markerer også et punktum for den første æra efter den udskældte general manager og team president Matt Millen, der blev fyret i september 2008.

Her fik Mayhew overdraget ansvaret som midlertidig general manager, og det var opsigtsvækkende, da efter sæsonen fik titlen permanent, fordi den dengang 43-årige Mayhew ikke tidligere havde haft et front office-job på tilnærmelsesvis samme niveau.

Samtidig blev Lewand hentet ind som team president, og de to har styret Lions siden 2009 og stået bag signings, cuts og drafts. Med et blandet resultat, og successen er reelt udeblevet.

Gode nok har Mayhew hævet kvaliteten i Lions’ trup, og det har resulteret i to slutspilspladser i 2011 og 2014. Inden da skulle man helt tilbage til 1999 for at finde en playoff-kamp med Detroit Lions som den ene deltager.

Men Mayhew har generelt ikke konstant formået at tilføre Lions’ trup nok kvalitet i free agency og draft. Eller for den sags skyld holde på nogle af de profiler, som har været forbi “Motor City”.

Førsterundevalg som defensive tackles Ndamukong Suh og Nick Fairley er væk, og tight end Brandon Pettigrew har aldrig udviklet sig til den playmaker, Lions havde håbet. 

Og specielt 2011-draften var en katastrofe med Fairley, wide receiver Titus Young og running back Mikel LeShoure, der alle blev valgt i de to første runder. Alle kom i problemer uden for banen og er væk.

I 2013 forlængede Mayhew med cornerback Chris Houston, der fik en stor 25 millioner dollars kontrakt – og det var et stort fejlskud. Houston blev fyret ét år efter.

Man kan argumentere for, at Lions har drafted bedre de seneste år, og løvernes pipeline trods alt har masser af talent med spillere som Riley Reiff, Ziggy Ansah, Larry Warford, Theo Riddick m.fl., men Lions er slået tilbage, fordi en ny general manager vil se på både spillere og trænere og bygge sit eget op.

Derfor kan vi se et meget anderledes Detroit-hold de kommende år.

Læs videre på næste side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *