Analyse: Det betyder tabet af Revis for Jets

New York Jets fik mandag den triste nyhed, at superstjernen, cornerback Darrelle Revis, er færdig for sæsonen, efter han søndag rev sit korsbånd over i opgøret mod Miami.

Skaden betyder, at Revis ikke kommer på banen mere i denne sæson, og tabet er gigantisk for Jets.

Revis er nemlig ikke blot Jets’ suverænt bedste cornerback.

Nej, han er formentligt ligaens allerbedste på sin position og en af de ganske få, der med rette kan kaldes en “shutdown” cornerback.

Mange andre cornerbacks i ligaen kan fra tid til anden lukke ned for deres direkte modstandere, men Revis er i stand til at tage modstanderens bedste spiller ud af kampen – i ni ud af 10 tilfælde.

Sidste år tillod “Revis Island” ifølge Profootballfocus.com kun 35 completions på 85 targets, og quarterbacks, der kastede i hans retning, havde en sølle rating på 45,6 point. Samtidig forsvarede Revis imponerende 21 kast.

Unikke kvaliteter
Det der gør Revis unik er hans evne til at følge sin direkte modstander over alt på banen.

Mange andre dygtige cornerbacks er ofte begrænset og kan kun spille i enten højre eller venstre side eller også er de bedst i slot-positionen.

Revis kan det hele, og hans uhyggelige alsidighed er bare en af de mange kvaliteter, som Jets får umådelig svært ved at erstatte.

Skaden betyder, at Antonio Cromartie stiger i hierarkiet og nu er Jets’ førstevalg på cornerback-positionen.

Problemet er bare, at han langt fra har kvalitet til at fungere som “shutdown” corner, for selvom Cromartie er meget atletisk og dække udmærket op, så tager han mange chancer, bider på “dobbelt moves” og laver for mange straffe.

Samtidig sender skaden det tidligere 2010-førsterundevalg, Kyle Wilson, ind i startopstillingen. Wilson har haft en skuffende start på sin karriere og har ikke slået igennem, men han får nu chancen for at bevise sit værd.

Wilson kan godt regne med, at de kommende modstandere – San Francisco 49ers, Houston Texans og Indianapolis Colts – vil teste hans evner ofte og tidligt, ligesom de vil forsøge at udnytte, at Ellis Lankster nu skal fungere som nickelback på fuld tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *