Analyse: Derfor har Spiller omsider succes

C.J. Spiller har fået en forrygende indledning på sæsonen.

Running backen fra Buffalo Bills løb forrige søndag i premieren mod New York Jets for 169 yards, og i anden spillerunde søndag mod Kansas City Chiefs skaffede han så yderligere 123 yards og to touchdowns og greb tre bolde for 47 yards.

Resultatet af det er en dukseplads blandt running backs med 292 yards – flest i NFL.

Den lille, vævre og eksplosive spiller har ellers ikke fået den bedste indledning på karrieren, efter at Bills i 2010 brugte et top 10-valg i draften på stortalentet fra Clemson. I hans rookie-sæson i 2010 løb han for sølle 282 yards (altså ti færre yards, end han har løbet for nu…) – det længste løb var en 20-yarder – og i 2011 nettede han så 561 yards med det længste løb værende en 38-yarder.

Stabilt, men absolut ikke af den kaliber, man havde forventet af den 25-årige playmaker, som Bills investerede så meget i.

Men i sæson tre i NFL på tærsklen til at få et prædiktat som “draft bust” har C.J. Spiller endelig fået det gennembrud, som “Bills Nation” har ventet på.

Ingen siden Jim Brown
Det er der flere forklaringer på:

For det første har Spiller med Fred Jacksons knæskade fået muligheden for at vise sit værd, og han har udnyttet muligheden perfekt ved at levere flere forrygende løb – herunder en 56-yarder for touchdown og en 38-yarder. P.t. skaffer han i gennemsnit 10 yards pr. carry – helt vanvittigt – og noget, som ingen har præsteret efter to runder siden Jim Brown i 1963.

Det var – for at sætte det i perspektiv – det år, hvor John F. Kennedy blev myrdet. Så lang tid siden er det.

I head coach Chan Gaileys “spread attack”-system har Spiller muligheden for at gøre dét, han er bedst til: at være kreativ. Spiller kan få bolden på et “draw play” og udnytte, at modstanderen er spredt ud i forsøget på at dække Bills’ mange wide receivers. Det skaber plads for Spiller, der i college hos Clemson var overraskende stærk på netop løb op gennem midten som eksempelvis “draw plays”.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *