Analyse: Cowboys fritstiller Tony Romo

Dallas Cowboys annoncerede onsdag, at de fritstiller quarterback Tony Romo.

Dermed får den snart 37-årige quarterback for første gang i sin karriere mulighed for at prøve sin værdi i free agency, der starter torsdag.

At Cowboys lader Romo gå kommer ikke som den store overraskelse, for veteranens caphit – som reserve til Dak Prescott – ville i 2017 være på enorme 24,7 millioner dollars.

Hvor billig Prescott end er, som et fjerderundevalg i sit andet år, ville det ikke give mening at beholde Romo som backup til den pris.

For selvom cuttet efterlader en del “dead money”, er det stadig bedre end at betale Romo 14 millioner dollars i ren basisløn for at sidde på bænken.

Fin gestus fra Dallas’ ejer

Samtidig er det en fin gestus af ejer Jerry Jones overfor en spiller, som har betydet ekstremt meget for Cowboys’ franchise.

Også selvom resten af ligaen formentligt så skriften på væggen, og Jones ikke havde store chancer for at handle Romo.

Jones kunne have prøvet, og han kunne have holdt på Romo.

Just in case at Prescott blev skadet eller skuffede i sit andet år. Han kunne også have ventet med at fritstille Romo og begrænset hans chance for at lande et starterjob.

Men det gjorde Jones ikke, og det har jeg stor respekt for.

For et par dage siden kom det frem, at parterne havde mødtes og var nået til enighed om “at gøre det rette for begge parter”.

Med en forståelse for, at en kontraktløs Romo ikke ville lave en aftale med en af Cowboys’ rivaler.

Onsdag kom så meddelelsen om, at Cowboys lader Romo gå, og det efterlader selvfølgelig spørgsmålet: Hvor spiller Romo i den kommende sæson.

Broncos, Texans i spil

Denver Broncos og Houston Texans har været nævnt som de mest oplagte destinationer, og jeg tror mest på Texans.

Af flere årsager:

For det første har Texans et mandskab, der her og nu kan kæmpe med om en Super Bowl. 

Texans havde Patriots alvorligt på krogen i divisional playoffs, og hvis de havde haft højere kvalitet på quarterback-positionen end Brock Osweiler, kunne de sagtens have slået Patriots. 

Hos Texans har Romo en realistisk chance for at komme i slutspillet – og langt.

For det andet er Houston blot en lille times flyvetur fra Dallas. Det betyder, at Romo ikke behøver rykke teltpælene op men kan fortsætte sin normale hverdag.

Ja, Denver er kun to timer væk, men fire timers transportid (nok nærmere fem) om dagen er ikke optimalt. 

For det tredje kan Romo fortsætte i et varmt klima, hvor temperaturen sjældent dykker under de 15 grader. Det vil være noget helt andet i Denver, hvor januarkampen sagtens kan blive afviklet i minusgrader.

Jeg ved ikke, om Texans er interesseret i at signe Romo, og jeg ved ikke, om han er interesseret i Texans. Jeg synes bare, at det giver rigtig god mening for begge parter.

Under alle omstændigheder håber jeg, at vi får Tony Romo at se på banen i 2017 og som starter for et potentielt slutspilshold.

Det har han fortjent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *