Analyse: 14 kommentarer til 5. runde

Hvilket hold er på vej mod en trist NFL-rekord, og hvilken “no name”-linje har gjort det godt, når den har dækket op på kast. Få svarene i 14 kommentarer til 14 kampe i 5. runde.

*** Tennessee Titans’ forsvar har fået en skuffende indledning på sæsonen, hvor defensiven har tilladt hele 151 point – flest i NFL efter fire kampe. Fortsætter forsvaret det tempo, vil Titans, når sæsonen er slut, have tilladt hele 604 point. Det er en NFL-rekord. Rekorden for flest point i en sæson ejes netop nu af Baltimore Colts, der tillod 533 point i 1981. Titans møder søndag Minnesota Vikings, der jagter den fjerde sejr i fem kampe.

*** Der er naturligvis fuld fokus på Tom Brady og Peyton Manning, når New England og Denver søndag tørner sammen på Gillette Stadium i et møde mellem to af NFL-historiens største quarterbacks. Og det skal der være. Men to dueller i duellen, der kan få afgørende betydning for de to herrers jagt på sejren, er mindst lige så interessante at følge.

For når Patriots har bolden, skal højre tackle Sebastian Vollmer dække Broncos’ strongside linebacker Von Miller. Sidstnævnte har ifølge Pro Football Focus allerede lavet 23 quarterback pressures i denne sæson (inklusiv tre sacks), men vil i tyske Vollmer møde en lineman, der har fået en fantastisk indledning på sæsonen. Vollmer har endnu ikke tilladt et quarterback sack eller hit og er én af NFLs bedste højre tackles (når han holder sig fri for skader i ryggen).

Broncos’ venstre tackle Ryan Clady har heller ikke tilladt et sack og kun tilladt to hits, og den supermobile lineman får søndag en svær test mod New Englands rookie, defensive end Chandler Jones, der netop er blevet kåret til månedens rookie i AFC efter en september, hvor han lavede tre sacks. Vollmer vs Miller og Clady vs Jones. To dueller, der er mindst lige så interessante som Brady vs Manning.

*** Indianapolis Colts, der søndag får besøg af Green Bay Packers, har været opsigtsvækkende gode til at dække op for quarterback Andrew Luck.

Selvom Colts i “no name”-angrebslinjen i Anthony Castonzo, Joe Reitz, Samson Satele, Mike McGlynn og Winston Justice har fem starters, der hver især næppe er gode nok til at kunne starte for andre end en håndfuld hold i NFL, har de fem tilsammen – som en enhed hos Colts – leveret den opdækning, som Luck kunne ønske. Bare fem gange i de første tre opgør (Colts sad over i sidste uge) har Luck været nede af bide i græsset efter et sack. Og ingen af de to startende offensive tackles – Castonzo eller Justice (ja, den Justice, der tillod fire sacks i sin debut i 2007) – har endnu et tilladt et sack.

Luck er selv dygtig til at forudse presset, som forgængeren Peyton Manning også var det, og det hjælper en hel del. Nu venter så en Green Bay-defensiv, der har lavet 14 sacks – fjerdeflest i NFL.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *