Analyse: 10 ting om 6. runde

Hvilken ung safety imponerer, hvilke syv fede matchups, bør du holde øje med, og hvilken ny stjerne kører stadig en Mazda 626? Få her svarene, når vi sætter fokus på 6. runde.

*** Opgøret søndag mellem Baltimore Ravens og Dallas Cowboys er også opgøret mellem et uhyre eksplosivt kasteangreb og NFLs bedste kasteforsvar.

Baltimore Ravens har i denne sæson nettet 26 completions af 20 yards eller mere, og wide receiver Torrey Smith fører NFL i “big catches” med syv receptions af hele 25 yards eller mere. Han er måske NFLs bedste, dybe trussel netop nu. Mod Dallas skal Smith og Co. dog stå overfor et kasteforsvar, der kun har tilladt NFL-lave 169,5 passing yards pr. kamp, og et forsvar, der som ét af kun tre hold (Texans og Bears er de andre) endnu ikke har tilladt en completion over 40 yards.

En del af forklaringen på de flotte stats er også, at Dallas har mødt svage kasteangreb som Seattles og Tampa Bays, men Rob Ryans enhed er langt bedre, end den var sidste år, ikke mindst nu hvor Brandon Carr og rookie Morris Claiborne er kommet til. Mødet med Baltimore bliver en stor test af Cowboys-kasteforsvarets kvaliteter.

*** Miami Dolphins har NFLs bedste løbeforsvar og har anført af blandt andre Cameron Wake og Randy Starks kun tilladt latterligt lave 2,7 yards pr. carry.

Modstanderen har ganske enkelt ikke kunne finde synderligt meget plads langs jorden, men det har så tvunget eller fristet, om man vil, modstanderne til i stedet at forsøge sig gennem luften. Hele 43 gange pr. kamp har Miami i gennemsnit skulle forsvare et kast – flest i NFL – og det er især på kast underneden, at modstanderne har fundet plads. Ifølge Pro Football Weekly er hele 38 procent af de passing yards, som Miami har tilladt, sendt af sted til running backs og tight ends.

Søndag kan Dolphins glæde sig over, at modstanderen fra St. Louis Rams ikke har en Marshall Faulk-type receiver på running back-positionen, som holdet havde ved årtusindeskiftet. Steven Jackson har i denne sæson kun grebet syv bolde for 48 yards, og Rams’ bedste tight end, Lance Kendricks, har kun hevet 10 bolde for 88 yards og et touchdown ind til kroppen. Oven i købet er Rams’ “Wes Welker”, wide receiver Danny Amendola, ude med en skade. Hans force er ellers netop kast underneden, hvor Dolphins har problemer.

*** Cornerback Joe Haden vender tilbage for sejrsløse Cleveland Browns, der efter 11 nederlag i træk daterende tilbage til sidste sæson søndag tager imod rivalerne fra Cincinnati Bengals.

Haden sad ude fra og med 2. spillerunde til og med 5. spillerunde på grund af en karantæne for brud på NFLs dopingpolitik, og i hans fravær kollapsede Browns’ kasteforsvar fuldstændigt. Browns tillod i de fire uger completions på hele 99 af 149 kast for 1141 yards og ti touchdowns.

Nu er syvendevalget fra 2010 så tilbage, og det er godt nyt for Browns, som ganske vist i 1. spillerunde så Haden tillade et touchdown til Eagles’ Jeremy Maclin, men som i 2010 så ham være én af AFCs bedre cornerbacks. Mod Bengals venter dog den største test af dem alle i NFL anno 2012: Bengals’ A.J. Green, som måske er NFLs bedste wideout netop nu.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *