Analyse: 10 kommentarer til 4. runde

Patriots, 49ers, Vikings, Raiders, Scott Pioli, Jay Cutler, Brian Hartline og Blaine Gabbert. Det er nogle af de hold og navne, der her er i fokus oven på søndagens kampe.

*** Jeg vil meget nødigt tage noget væk fra New Englands og San Franciscos sejre over henholdsvis Buffalo og New York Jets, for når man scorer 52 point, eller når man vinder 34-0, er man skarpe og i topform.

Men begge sejre siger også en hel del om modstanderen. Buffalos forsvar er i hvert fald slet ikke dét, som vi troede, det ville være med de mange tilføjelser – som Mario Williams, Mark Anderson og Stephen Gilmore – og en ny defensiv koordinator in mente. Dave Wannstedts tropper virker svage og lette at ryste, hvilket de 48 point, som Jets – Jets (!) – scorede mod Bills i 1. spillerunde tydeligt bevidner. Et Jets-hold, der i de efterfølgende kampe kun har scoret et gennemsnit af 11 point pr. kamp. Og det leder os så videre til 49ers’ sejr.

Ganske vist var den på papiret imponerende – det er en ”shutout” på udebane altid. Men den kom også mod et Jets-mandskab, der var uhyggeligt ringe, og som uden Darrelle Revis, Dustin Keller og Stephen Hill og siden også Santonio Holmes på banen efterhånden faldt totalt sammen i alle spillets faser, selvom defensiven faktisk viste lovende takter ind i mellem. Hvis Jets spiller sådan resten af sæsonen, kan de ikke slå ét eneste hold mere.

*** Ti point og 212 total yards, Jacksonville Jaguars, mod et Cincinnati Bengals-hold uden fire af de bedste defensive backs? Ouuuuch! Det fortæller en hel om kvaliteten af Mike Mularkeys offensiv.

Quarterback Blaine Gabbert gør det ok, men er uspektakulær, og det er lige nu svært at se Jaguars nå langt med den unge spiller bag center, hvis han ikke ”stepper” to eller tre skridt op. Men den 22-årige andenårsspiller savner samtidig playmakers, han kan fordele boldene til, og som gør en forskel for kampens udfald. Jaguars kan dog glæde sig over, at venstre tackle Eugene Monroe er fremragende i 2012. Efter fire kampe har han stadig kun tilladt ét sack (mod Houston) og ét quarterback hit.

*** Houston Texans’ J.J. Watt lavede søndag to sacks mere og er nu oppe på 7,5 sacks for sæsonen – flest i NFL. Holder han tempoet, slutter han med 30 sacks. Af en defensive end i et 3-4-system at være, er han vanvittig og fra en anden planet.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *