All-Dynasty Team – forsvaret

Hvilke forsvarsspillere vil kunne dominere på et NFL-hold de næste fem sæsoner?

Jeg har – i en sjov lille øvelse – lavet mit eget All-Star-hold bestående af ligaens bedste spillere men med det benspænd, at holdet skal kunne vinde Super Bowl alle de kommende fem sæsoner. Altså et hold, der skal være så godt som muligt, men samtidig have øje for fremtiden – og ikke kun være supergodt her og nu. Samtidig skal holdet først “spille” den første kamp i 2018, men altså holde et topniveau til og med 2022-sæsonen.

Jeg har givet plads til flere college-navne, som, jeg tror, bliver stjerner i NFL. Som en del af øvelsen har jeg nemlig indlemmet et par draftaktuelle navne, der kan spille i 2018, hvor holdet skal søsættes.

Jeg har allerede offentliggjort angrebet. Her er forsvaret:

DE (4-3) Everson Griffin, Vikings
Der er rigtigt mange, rigtigt gode defensive ends, men 29-årige Everson Griffen topper dem alle. Han er både stærk mod løb (kun én misset tackling i 2017 pr. Pro Football Focus), men er samtidig en frygtindgydende pass-rusher, som med ti sacks kun er to sacks fra den personlige rekord. Og så er han noteret for 35 pressures. Alderen er et issue, men andre edge rushers har tidligere præsteret på et højt niveau i deres 30’ere.

DE (3-4) Joey Bosa, Chargers
22-årige Bosa er venstre end i Chargers’ 4-3-system, men sidste år, hvor han var årets rookie-forsvarsspiller i NFL, beviste han, at han kan være en klassespiller som “three technique”. J.J. Watt er NFLs bedste 3-4-defensive end, men hans mange, meget alvorlige skader gør ham til et for usikkert valg. Bosa er en All-Pro-kandidat år efter år. Næsten uanset hvilken position han spiller på forsvarslinjen.

Joey Bosa er allerede en stjerne i NFL. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons

DT Aaron Donald, Rams
26-årige Donald er NFLs bedste interior lineman. Det er tidligt i karrieren, men hvis Donald fortsætter, hvor han er begyndt, lander han i Pro Football Hall of Fame. Han er noteret for hele 44 quarterback pressures (en klar førsteplads blandt interior linemen) ifølge Pro Football Focus – selvom han missede premieren på grund af en “holdout” – kun én sæson efter, at han nettede 82 pressures (også flest af alle interior linemen).

DT DeForest Buckner, 49ers
Han er kun 23 år, og det bringer Buckner ind på holdet foran ældre defensive tackles som Gerald McCoy, Ndamukong Suh og Geno Atkins. Han var allerede én af NFLs bedste rookie-forsvarsspillere i 2016, men er brudt igennem i 2017, hvor han har lavet hele 34 quarterback pressures, men også 14 hits. Buckner er dog samtidig en elite-run-stopper og ekstremt holdbar – for andet år i træk fører han alle defensive tackles i antal forsvarsspil.

OLB (3-4) Khalil Mack, Raiders
Årets forsvarsspiller i NFL i 2016 er på vej mod endnu en stor sæson, hvor Mack generelt dominerer modstandere. Og dét selvom der er et stort fokus på Mack fra modstanderne på hvert eneste spil. Mod løbet er få 3-4-linebackers på kanten bedre, men han har samtidig lavet 40 quarterback pressures (kun overgået af Von Miller på positionen).

LÆS: All-Dynasty Team – angrebet

OLB (4-3) Telvin Smith, Jaguars
Smith er en mindre linebacker (6’3, 215 pund), men ekstremt adræt, og derfor er han et godt fit til det nymoderne NFL baseret på mange kast. 26-årige Smith siger selv, at han er NFLs bedste linebacker, og han er da også for nylig blevet belønnet med en ny, stor aftale af Jaguars. Han er fremtidens mand og fortjener en plads på dette hold.

MLB Bobby Wagner, Seahawks
Wagner er spillets bedste indvendige linebacker og har været det i flere år. Ikke alene er han en stor force mod løb og en fremragende “cover linebacker”, han er også en general på banen i Seattles “alfahan”-spækkede forsvar. Og så er han en effektiv blitzer (fem sacks i 2016). Han fyldte 27 år i juni, men det er svært at se ham gå ned i kadence, selv når 30 års-alderen rammer.

CB Jalen Ramsey, Jaguars
Ramsey har været én af NFLs bedste cornerbacks i 2017 – i hans kun anden sæson i NFL. Han besidder en sjælden set god kombination af størrelse, hurtighed og atletiske evner og kan både være en meget stærk cornerback på ydersiden, som slot cornerback og endda som safety. En årlig All-Pro-kandidat, der kun er 22 år.

CB Marshon Lattimore, Saints
Rookien har været fænomenal god i sin første sæson i NFL. Han tillader få bolde at blive grebet i hans område, og 21-årige Lattimore har evnerne til at blive en “shutdown cornerback” i NFL. Han tillader ifølge Pro Football Focus kun en passer rating af sølle 34,0 point på kast i sin retning – kun Ravens’ Jimmy Smith tillader en lavere rating.

SLOT Minkah Fitzpatrick, Alabama (college)
6 fod 1 inches-store Fitzpatrick bliver kaldt en større version af Tyrann Mathieu, og hos The Crimson Tide har han spillet flere positioner i holdets secondary. Han er enormt fleksibel, men har smidigheden til at fungere effektivt alene i de små områder på banen – og dermed blive en klassespiller i “the slot”.

S Harrison Smith, Vikings
28-årige Harrison Smith er i sin karrieres storhedstid, men bør have i hvert fald tre-fire sæsoner på samme niveau tilbage, og så kan dette hold leve med en mindre god sæson i år 5 af dynastiet. For her og nu er han måske NFLs bedste – og i hvert fald mest komplette – safety, der er en enorm force mod løb, men samtidig en undervurderet cover safety (han har i år kun tilladt 10 catches for kun 43 yards ifølge Pro Football Focus).

Harrison Smith er – trods sin alder – med på holdet. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons


S Malik Hooker, Colts
Hooker blev før draften i april sammenlignet med selveste Ed Reed, fordi de begge havde/har en fantastisk rækkevidde på banen, og Hooker har bevist sit værd med tre interceptions i seks kampe, før han blev skadet og røg ud for sæsonen. Han har langt fra været fejlfri som rookie, og hans holdbarhed er et issue, men potentialet er enormt, og hans evner som playmaker og centerfielder kan gøre Hooker til en forsvarsprofil i NFL de næste 10 år.

LÆS: Blog: 12 kommentarer til week 9 i NFL

PK Justin Tucker, Ravens
NFLs bedste kicker og – ifølge NFL-legenden Gil Brandt – allerede den bedste nogensinde. Tuckers kombination af træfsikkerhed og ikke mindst benstyrke er sensationelt god. Tucker er kun 27 år – ingen alder for en kicker (bare spørg Morten Andersen eller Adam Vinatieri).

P Johnny Hekker, Rams
27-årige Hekker kan både hamre bolden “langt ud af kommunen”, og så er han dygtig til at placere punts. Han har gennem årene været et stort, men ofte overset våben for forskellige Rams-hold, der har haft ineffektive angreb, men som er blevet reddet af endnu et punt fra Hekkers stærke højreben. Og så er han i øvrigt også dygtig på play fakes, hvor han i stedet kaster eller løber med bolden.

RS Quadree Henderson, Pittsburgh (college)
Henderson scorede i søndags på et 75 yard-punt return mod Virginia, og han er college footballs bedste return-specialist, og han vil være en stor playmaker på returneringer, når han lander i NFL. Henderson, der er en junior, har allerede returneret syv spark for touchdowns gennem tre sæsoner hos Pittsburgh.