Afgørelsens uger for Andreas Knappe

Efter små to en halv måneds opstart i Atlanta, er det nu afgørelsens uger for danske Andreas Knappe.

På onsdag den 26. juli skal de 90 spillere i Atlanta Falcons’ trup møde ind til holdets training camp, der dagen efter bliver fulgt op af den første af i alt 15 træningssamlinger frem mod afslutningen den 14. august. Samtidig skal Knappe og Falcons gennem august spille fire preseason-kampe.

Og der venter Andreas Knappe en hård kamp for at få én af de eftertragtede pladser i den endelige 53 mand-trup, lyder det fra to Falcons-iagttagere, der følger holdet på daglig vis, og som Draftday.dk har interviewet. For training camp er hårdt og krævende, og de interne dueller om pladserne er skarpe.
– Training camp er hårdt. Spillerne får tonsvis af repetitioner, og de skal vise fremskridt fra spil til spil, ellers får de ingen spilletid, siger Scott Carasik, der skriver for avisen The USA Todays’ Falcons-site, Thefalconswire, i et interview med Draftday.dk.

Kollegaen Aaron Freeman, der dækker holdet som vært på “Locked on Falcons”-podcasten, fortæller, at nåleøjet er meget lille.
– For langt de fleste af de 90 spillere, der hver sommer bliver inviteret i campen, er det ekstremt hårdt at vinde kampen om en position, siger han til Draftday.dk.

LÆS: Gode råd til Knappe fra Mannings bodyguard

Men begge mener, at silkeborgenseren har gode muligheder for at få en plads i truppen som offensive tackle – eller som minimum blive indlemmet i holdets practice squad.
– Som det ser ud lige nu, vil jeg være chokeret, hvis ikke Knappe som minimum får en plads på deres practice squad, siger Scott Carasik til Draftday.dk.

Begge peger på, at næsten 6 fod 9 inches-høje Knappe har den størrelse, som Falcons efterspørger i en offensive tackle.
– Han har den NFL-størrelse, som både (offensive tackle) Daniel Brunskill og (offensive tackle) Will Freeman savner, og hans atletiske evner er sammenlignelige med Ryan Schraeders ditto – og han starter som højre tackle, fortæller Scott Carasik.

Han mener, at Knappe har en god chance for at blive Falcons’ swing tackle – og at den nærmeste konkurrent til den plads er i så fald Kevin Graf, der som Knappe er en tidligere undrafted free agent.

Aaron Freeman fortæller, at Knappe har fået positiv “buzz” her i offseason fra holdets fans, fordi han har den unikke baggrund, som han har, og fordi han har et nævneværdigt kælenavn -“Thor” – og en massiv størrelse.

LÆS: God begyndelse for Andreas Knappe i Atlanta

Knappe gjorde ifølge de kilder, som Draftday.dk har været i kontakt med, en god figur i holdets mini camp i juni, men ífølge Scott Carasik venter der Andreas Knappe en training camp, der under head coach Dan Quinns ledelse er meget “unik”, fordi den er så hård.
– Spillerne skal hele tiden løbe mellem spillene, mens musikken larmer, og de skal lære teknik samtidigt. Spillerne elsker “Q”, men samtidig forstår de hans krav som træner. Han virker venlig på pressemøderne, men han er ren business, forklarer han.

Udover de 15 træningssamlinger skal Knappe også præstere i fire preseason-kampe mod henholdsvis Dolphins, Steelers, Cardinals og Jaguars. Første kamp er den 10. august i Miami. Og her kan han for alvor træde frem i lyset, hvis han imponerer i direkte møder med etablerede modstandere.
– Jeg forventer at se Knappe få masser af spilletid i anden halvdel af de første to preseason-kampe, og han bør spille i det meste af den sidste preseason-kamp. Det eneste spørgsmål er bare, om de vil prøve ham af som venstre eller højre tackle, fortæller Scott Carasik.

LÆS: Barry Sanders’ magiske sæson

Uanset hvad skal Andreas Knappe udnytte hver en chance på bedste vis, hvis han skal være den tredje dansker gennem tiderne, der går på banen til en NFL-kamp i sæsonen.
– Forskellen mellem succes og fiasko i NFL er papirtynd, siger Aaron Freeman.

Senest den 3. september klokken 22, dansk tid, skal de 32 NFL-hold trimme truppen fra 90 til 53 spillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *