De afgør Andreas Knappes fremtid

Onsdag begynder danske Andreas Knappes anden uge hos Washington Redskins, når holdet atter træner efter natten til tirsdagens nederlag til Philadelphia Eagles. Og det er især fire magtfulde personer i organisationen, der afgør Andreas Knappes fremtid hos holdet. Fire mænd, der bestemmer, om han en dag skal forfremmes eller fyres.

Draftday.dk har bedt journalisten John Keim, der dækker Redskins dagligt for ESPN, om at dele sin insider-viden om de fire personer. I telefonen fra Washington har han givet et indblik i organisationen bag Redskins – og fortalt om mændene, der afgør Knappes fremtid.

John Keim fortæller, at Redskins i de senere år har været et hold, der gør en dyd ud af at se de ti spillere på practice squad som en del af resten af truppen.
– Hvis du spørger deres trænere, hvor mange spillere de har på en bestemt position, vil de for eksempel sige: “Vi har otte, men vi har også tre på practice squad”, siger han til Draftday.dk i telefonen fra USA.

Og han peger på defensive tackle Matt Ioannidis som et bevis på, at Redskins er parat til at forfremme spillere fra practice squad – som Andreas Knappe – til den aktive trup, hvis der opstår et behov.
– Han startede på practice squad (i 2016, red.), og de gav ham muligheden for at udvikle sig, og det gjorde han, og han blev forfremmet. Han er en virkelig god spiller. Så de er ikke bange for at bruge de spillere, og hvis de spillere udvikler sig, tør de forfremme dem til den aktive trup, hvis der er en plads, siger han.

Med den bemærkning in mente kommer her John Keims indblik i, hvem de fire personer, der afgør Andreas Knappes fremtid, er:

Bruce Allen, præsident

Allen er født ud af en football-familie – hans far, George Allen, er én af NFL-historiens mest legendariske head coaches, og han var blandt andet en succesrig træner for Redskins op gennem 1970’erne.

Bruce Allen var selv en aktiv punter og blev i 1978 valgt i 12. runde af NFL-draften af Baltimore Colts uden dog at spille en down i NFL. Siden blev han college-træner og spilleragent, inden han i 1995 indledte en front office-karriere hos Oakland Raiders, der i 2003 bragte ham videre til Tampa Bay Buccaneers og til et job som general manager, hvor han arbejdede tæt sammen med Jon Gruden, indtil de begge blev fyret i 2008.

Året efter fik han et tilsvarende job hos Redskins, og i 2014 blev han forfremmet til præsident og har nu beslutningsmagten i organisationen. Han bestemmer reelt, hvordan truppen skal se ud – og om holdet skal give Kirk Cousins et giganttilbud i offseason, som han ikke kan takke nej til. Men det er mere de helt store beslutninger, som Allen er med til at træffe, og så arbejder han også med blandt andet Redskins’ velgørenhedsfond.
– Typisk er det mere forretningsområdet, han arbejder med. Og tidligere har det været meget omkring kontrakter, eller hvis de skal lave en handel. Så han er med til at træffe beslutninger. Men han skal ikke være med til at forfremme en spiller fra practice squad, forklarer John Keim til Draftday.dk.

Sagt med andre ord: selvom Bruce Allen har mest magt i Redskins’ front office, er han også den, der formentligt har den mindste indflydelse på Andreas Knappes fremtid.

Bruce Allen er Redskins’ præsident. FOTO: Keith Allison, Flickr

Doug Williams, Senior Vice President of Player Personnel

Han er faktisk mest kendt som en legendarisk Redskins-quarterback, der i 1988 førte Redskins frem til en overbevisende 42-10-sejr over John Elway og Denver Broncos i Super Bowl XXII, hvor han blev kåret som kampens MVP efter at have kastet for 340 yards og fire touchdowns. Han var samtidig den første sorte quarterback nogensinde, der startede en Super Bowl. I 2012 kårede The Bleacher Report ham til den 12. største Redskins-spiller nogensinde.

Da han stoppede karrieren, fik Doug Williams et job som træner i college, inden han blev en del af Buccaneers’ front office i NFL. I 2014 vendte han så hjem til Redskins som en executive, før han i juni blev forfremmet til “de facto general manager”, efter at holdet tre måneder forinden pludselig havde fyret Scot McCloughan.

LÆS: Sådan bliver Andreas Knappes hverdag hos Redskins

61-årige Williams er stadig elsket blandt fans, og det gør ham til en populær mand, men han har slet ikke samme magt, som McCloughan havde. Det er præsident Bruce Allen, der har “final say” over truppens sammensætning, og som er Williams’ chef. Sådan var det ikke under McCloughan.

Det er dog Doug Williams’ opgave at finde spillere til truppen. Og John Keim vurderer, at hans magt derfor er stor.
– Der er den her misforståelse i NFL af, at én fyr gør hele arbejdet. Det troede mange også, da Scot McCloguhan var her. Men det har aldrig været tilfældet. Det har altid været en stab, der gør det, men han (Williams, red.) er manden, der skal organisere det hele, som folk skal referere til. De har ikke en general manager, men det er reelt hans rolle, forklarer John Keim til Draftday.dk.

Kilder fortæller, at Doug Williams er god til at skabe en samhørighed og et fælleskab. Men tag ikke fejl af ham, lyder skudsmålet:
– Folk, der kan lide Doug, siger, at han ikke er bange for at udtrykke sin holdning til en spiller. Det er vigtigt, for du skal vide, hvor du har ham, siger John Keim i telefonen fra Washington D.C.

Doug Williams er både chef i Redskins’ organisation og en tidligere Super Bowl-quarterback. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

Jay Gruden, head coach

Siden 2014 har Jay Gruden været head coach for Washington Redskins. Et job, han fik, efter at han i tre sæsoner forinden havde været en generelt succesrig offensiv koordinator for Cincinnati Bengals.– Han er i sit fjerde år hos Redskins, og han underskrev en kontraktforlængelse i offseason. Så med mindre der sker noget drastisk, bliver han den første head coach, der overlever et femte år under (ejer) Dan Snyder, siger John Keim til Draftday.dk.

Før tiden i Washington var Gruden træner i Arena League, hvor han også selv var aktiv spiller – som quarterback førte han Tampa Bay Storm frem til tre mesterskaber. Og så er han, som bekendt, lillebror til trænerlegenden John Gruden, der nu arbejder som tv-kommentator hos ESPN, og som så sent som natten til tirsdag kommenterede lillebrors hold i nederlaget mod Eagles.

LÆS: Stolt Andreas Knappe: Det er super fedt!

Ligesom sin bror er Jay Gruden en meget udadvendt type, og begge har ry for at være meget, meget dygtige offensive trænere og gode kommunikatører, som får sine pointer igennem.
– Han er en fyr, som mange spillere godt kan lide. Spillerne kan godt lide at spille for ham, fordi han ikke lefler for stjernerne. Han kan lige så godt tale med spillerne på practice squad som spillerne i toppen af truppen, lyder det fra John Keim.

Tidligere var Gruden dog for skarp i sine beskeder, fortæller ESPN-journalisten.
– Han kan være meget ærlig og for kontant i sine udmeldinger, men han har forbedret sig på det område over årene, siger han.

I fire sæsoner under Gruden har Redskins vundet 24 af 54 kampe og været i slutspillet én gang. Solidt, men ikke prangende.
– Han skal stadig bevise, at han kan føre et hold langt i slutspillet, fortæller John Keim.

Han fortæller endvidere, at Jay Gruden har et afgørende ord at skulle have sagt, når det gælder en mulig forfremmelse eller fyring af Andreas Knappe, selvom Doug Williams og Bruce Allen teoretisk set bestemmer, hvad det angår.

– Jay har meget at sige omkring truppen, så jeg tror ikke, at det er Doug (Williams), der alene siger: “Nu skal han forfremmes.” Jeg tror også, at offensive line coach Bill Callahan skal svare på, om Knappe er parat eller ej, vurderer John Keim.

Jay Gruden (til venstre) med Redskins’ ejer Dan Snyder. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

Bill Callahan, offensive line coach

Callahan er manden, som Andreas Knappe arbejder sammen med hver dag til træning, hvor den 61-årige coach og hans assistent, Kevin Carberry, står for at træne holdets offensive linemen inklusiv de to linemen i holdets practice squad – Knappe og guard Alex Balducci. Derfor ved Callahan om nogen, hvordan Knappe udvikler sig, og om han er god nok til den aktive trup – eller omvendt slet ikke god nok til practice squad.

Callahan er en berømt NFL-træner, der samtidig fungerer som Redskins’ assisterende head coach. Han har trænet football siden 1980, og efter 15 år i college football blev han i 1995 offensive line coach hos Philadelphia Eagles i NFL, inden han i 1998 blev offensiv koordinator i Oakland, hvor han arbejdede sammen med Bruce Allen.

Her forfremmede Allen i 2002 Callahan til head coach, da Jon Gruden blev handlet til Tampa Bay, og det år nåede Raiders i Super Bowl, hvor holdet dog blev slået af netop Gruden og Bucs. Året efter fyrede Bruce Allen så Callahan, der herefter var head coach for University of Nebraska, offensive line coach hos New York Jets, offensiv koordinator og offensive line coach hos Dallas Cowboys, inden han i 2015 skiftede til Redskins.

Callahan har gennem årene fået stor ros for sine evner og for især sit arbejde med Cowboys’ offensive linemen – som Tyron Smith og Zack Martin – og han nyder en stor respekt i NFL-verdenen.
– De (Redskins, red.) har én af de bedste offensive line coaches i NFL i Bill Callahan. Han er god til at udvikle spillere, vurderer John Keim.

Bill Callahan betegner sig selv som en “old school coach”, der samtidig er kendt som en krævende, detaljeorienteret og meget intens træner. I training camp beder Callahan ofte sine linemen om at blive, når træningen reelt er slut, for at gennemgå flere øvelser med ham.
– Hvis han (Knappe, red.) kan holde sig i truppen i noget tid, vil det hjælpe, så længe han er villig til at lære. Callahan vil coache dem hårdt, fortæller John Keim til Draftday.dk.

Bill Callahan coacher her Trent Williams. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *