4 søndagsdueller i duellen

En tysker mod Super Mario. Og et stærkt løbeangreb mod en overraskende velspillende ”front seven”. Det er to af søndagens mange interessante dueller i duellen, det er værd at følge.

Giants’ wide receivers vs Eagles’ CBs Dominique Rodgers-Cromartie og Nnamdi Asomugha
”DRC” har haft en fantastisk sæsonindledning og har ifølge Pro Football Focus kun tilladt sin direkte modstander fire catches på 15 kast for 69 yards med en passer rating på lave 6,7 point til følge – tredje lavest blandt alle cornerbacks i NFL. Nnamdi Asomugha har omvendt haft lidt flere kvaler i denne sæson – han tillod blandt andet ukarakteristisk for en såkaldt ”shutdown cornerback” et touchdown mod Jacoby Jones langs højre sidelinje i opgøret mod Ravens i 2. spillerunde. Og i sidste sæson blev han igen og igen angrebet af Giants’ quarterback Eli Manning i de to holds møder – her ramte Manning plet på fem af ni kast for 82 yards og to touchdowns, når han kastede mod Asomugha, svarende til en passer rating på 125,9 point. Nu venter de to så på en receiver-gruppe hos Giants, hvor Hakeem Nicks er ude med en skade i knæet, hvilket betyder, at Ramses Barden skal tage over i samarbejde med Domenik Hixon. I sidste sæson fik Cruz sit store gennembrud mod netop Eagles i 3. spillerunde, men i 2011 var Rodgers-Cromartie slet ikke på samme niveau som nu, og derfor venter der i denne sæsons første Eagles-møde Cruz og Co. en langt større test.

Rams’ LT Wayne Hunter vs Seahawks’ DE Chris Clemons
Få direkte dueller synes på forhånd at være så urimelige som duellen på søndag i St. Louis mellem Rams’ venstre tackle Wayne Hunter og Seahawks’ Chris Clemons. Og duellen bliver ikke mindre urimelig, hvis knæskadede Hunter ikke spiller. Så er det guard Quinn Ojinnaka, der skal rykke over og starte på angrebslinjens sværeste position. Hunter, der selv erstatter skadede Rodger Saffold, er ikke nogen oplagt venstre tackle – hos Jets i New York floppede han totalt som højre tackle i preseason og blev handlet til Rams. Og nu er han så kastet for løverne som bodyguard for Sam Bradford i dennes blinde vinkel. Oven i købet kan den 31-årige spiller på søndag se frem til at skulle møde en defensive end, der var stærkt undervurderet af mange i en flot 2011-sæson, og som har ført de flotte takter videre i 2012. Her har Clemons allerede lavet fem sacks – fire af de sacks kom alene i en vanvittig anden quarter i mandags mod Packers. Hunter blev omvendt totalt udstillet i søndags mod Chicago, hvor han tillod hele seks quarterbacks hurries i sin direkte duel med Julius Peppers. Det er dog en ringe trøst, at Peppers ikke venter igen søndag, for Clemons har efterhånden noget nær samme kaliber.

Redskins’ løbeangreb vs Buccaneers’ “front seven”
Det er ét af NFLs bedste løbeangreb og ligaens allerbedste løbeforsvar, som søndag mødes i Florida. Trods et nederlag i søndags mod Bengals kunne Redskins glæde sig over, at holdets løbeangreb skaffede hele 213 yards og nu er NFLs næstbedste – blandt andet baseret på et “Triple Option”-system. Alfred Morris topper med 263 yards og tre touchdowns, mens quarterback Robert Griffin III har skaffet 209 yards langs jorden. Redskins må dog undvære skadede Roy Helu for resten af sæsonen, og også Evan Royster er lettere tvivlsom med en skade. Derfor har Mike Shanahan og Co. i denne uge signet ex-Packer, Ryan Grant. Nu venter så et møde med Buccaneers’ løbeforsvar, der i 2011 tillod hele 156 rushing yards i gennemsnit pr. kamp – men som i denne sæson har lavet et kolossalt spring til duksepladsen med sølle 47 rushing yards tilladt pr. kamp. Altså 73 procent mindre yards, end enheden tillod i sidste sæson. Buccaneers mistede i søndags mod Cowboys defensive end Adrian Clayborn til en sæsonafsluttende knæskade, men har i defensive end Michael Bennett og ikke mindst defensive tackle Gerald McCoy, der er på vej til at få sit NFL-gennembrud, to linemen, som kan tage over. McCoy har i de første tre runder været forrygende.

Patriots’ RT Sebastian Vollmer vs Bills’ DE Mario Williams
Mario Williams er oven på en lidt skuffende indledning på sæsonen så småt ved at komme i gang hos Buffalo Bills, der i marts gjorde ham til historiens bedst betalte forsvarsspiller. I søndags mod Browns lavede halvanden sack, men lagde samtidig et tryk på højrekanten af Browns’ angrebslinje i en grad, så Clevelands quarterback Brandon Weeden blev presset over i hænderne på “Super Marios” holdkammerater. Søndag mod Patriots møder Mario Williams så en tysk bodyguard – i form af Patriots’ højre tackle Sebastian Vollmer. Den 28-årige lineman fra Düsseldorf har gennem karrieren været plaget af rygskader, men er indledt 2012 på fornem vis og har endnu ikke tilladt et sack eller et hit. Nu venter så Williams, der er afgørende for, om Bills kan slå Patriots. Får Williams ikke presset Tom Brady, der har fået en god opdækning indtil nu i denne sæson, kan Brady splitte Bills’ forsvar ad. I forsøget på at stoppe Mario Williams kan Patriots være nødt til at beholde All-Pro-tight end Rob Gronkowski tilbage i kasteopdækning, som holdet har gjort det oftere i denne sæson sammenlignet med 2011. I de første tre kampe har Gronkowski ifølge WEEI.com snittet små otte snaps i ren kasteopdækning mod kun 4,3 snaps pr. kamp som pass blocker i 2011. Samlet fik han mod Ravens kun tre kast sendt i sin retning og greb kun to bolde for 21 yards – sjældne Gronkowski-tal. Så hvis Mario Williams og de andre pass rushers fra Buffalo kan dominere Patriots’ angrebslinje, der er uden den skadede All-Pro-guard Logan Mankins, kan det altså også få betydning for Gronk’s muligheder for være en faktor i kasteangrebet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *