Analyse: Fem i fokus (AFC)

*** Er Oakland Raiders det dårligste hold i NFL netop nu? Det mener jeg godt, at man kan argumentere for.

Efter søndagens afklapsning i Miami, hvor Raiders tabte med hele 35-13 til et hold, som jeg ellers inden sæsonen mente var NFLs ringeste, er det i hvert fald svært at se andre hold, der er svagere. Jaguars og Browns kandiderer måske til titlen, men er i hvert fald ikke dårligere end Raiders oven på de første to runder. Jaguars og Browns var trods alt begge tæt på at vinde i 1. spillerunde – Jaguars mod Vikings i overtid og Browns mod Eagles (der knebent vandt 17-16).

Raiders har derimod ikke været i nærheden af en sejr, og holdet har efter min mening en trup, der lader meget tilbage at ønske. Quarterback Carson Palmer er bare ikke den quarterback, han var engang, og er end ikke blandt NFLs 15-18 bedste quarterbacks. Jared Veldheer er en lovende venstre tackle, og guard Stefen Wisniewski har en interessant fremtid foran sig, men samlet set er angrebslinjen ikke mere end middelmådig og blev domineret af Miamis “front seven” i søndags. Running back Darren McFadden er samtidig ikke en stabil playmaker, man kan regne med (54 yards på 26 carries), hvis han overhovedet er skadesfri, mens receiver-korpset savner en egentlig første-receiver (og i øvrigt også er skadesplaget).

Raiders’ forsvar mangler mindst to eller tre profiler, der kan gøre en forskel og har en uhyggelig tynd dybde på flere positioner. Det står helt galt til i cornerback-gruppen, der i forvejen var NFLs svageste, men som nu må se de to “svage” led, Shawntae Spencer og Ronald Bartell, være ude med skader. Afløserne er selvsagt ikke bedre.

Nu skal det Raiders-secondary så oven i købet i de næste tre kampe møder d’herrer Ben Roethlisberger, Peyton Manning og Matt Ryan. Ouuuuuch! Raiders kan meget vel være 0-5, inden Jaguars venter i kamp seks i dét, der kan være “The Battle of the Worst Teams”.

*** NFL-historiens bedst lønnede forsvarsspiller, Buffalo Bills’ defensive end Mario Williams, har stadig ikke lavet et sack for sit nye hold.

Faktisk har han ifølge Pro Football Focus kun én gang været fremme og ramme modstanderens quarterback og er noteret for bare tre tacklinger i otte quarters.

Han brokkede sig efter 1. spillerunde over, at Jets’ upåagtede højre tackle, Austin Howard, holdt Williams, uden at dommerne greb ind. Og det er også kommet frem, at “Super Mario” har en skade i sit ene håndled, der kan genere ham.

Men det er nu tid til at droppe undskyldningerne og tid til, at Mario Williams slår igennem og lever op til de op mod 96 millioner dollars, som Bills investerede i ham. For endnu en kamp uden et sack eller et stort spil, og så vil kritikken for alvor ramme ham, som det gjorde først i karrieren, da han skuffede, efter at Texans i 2006 sensationelt havde valgt ham over Reggie Bush med topvalget i draften.

Mario Williams’ næste direkte modstander? Cleveland Browns’ rookie Mitchell Schwartz, der endnu ikke har tilladt et sack i sin endnu korte NFL-karriere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *