Analyse: Fem i fokus (AFC)

De første 32 kampe er i bogen. Her kan du læse kommentarer til blandt andre J.J. Watt, Oakland Raiders, Mario Williams og Chris Johnsons præstationer efter de første par runder.

*** Texans’ defensive end J.J. Watt fortsætter, hvor han slap efter en forrygende slutspils-præstation i to kampe i januar. Watt har allerede lavet tre sacks fra sin position på venstrekanten af texanernes tre mands-linje. Fortsætter han på denne måde, er han en kraftig kandidat til titlen som “Defensive Player of the Year”. Og lige nu – efter to runder – ligner Texans i øvrigt det bedste bud på en Super Bowl-kandidat fra AFC.

*** Jaguars’ venstre tackle Eugene Monroe, der var et højt draft pick i 2009, ligner endelig den stærke bodyguard, som Jacksonville håbede, han ville blive. I de første to kampe har han mødt to af NFLs allerbedste pass rushers i Vikings’ Jared Allen og Texans’ Connor Barwin og har endnu ikke tilladt et sack eller et quarterback hit.

Lige forude venter blandt andre Julius Peppers fra Bears og Packers’ Clay Matthews. Men indtil videre er der ikke grund til at tro, at Monroe ikke også kan håndtere dem eller i hvert fald give dem kamp til stregen. Og det er godt for et hold, der har fire offensive linemen på injured reserve-listen, og som i søndags var uden to andre, skadede bøffer.

*** Tennessee Titans’ running back Chris Johnson har haft en forfærdelig sæsonstart med sølle 21 yards på 19 carries.

Det er andet år i træk, at “CJ2K” flopper først i sæsonen. Men mens han i 2011 slet ikke kunne få gang i fødderne efter en holdout i offseason, der tydeligt gjorde kroppen rusten, er det ikke en undskyldning i år. Han har tilbragt offseason på Titans’ anlæg, har haft optimale forberedelser og har endda taget på i vægt – otte til ti pund – for bedre at kunne bryde tacklinger.

Men hvad er så problemet? Spørger man nogle iagttagere skal årsagen i høj grad også findes hos angrebslinjen og måske navnlig angrebslinjens sammensætning.

Pro Football Weekly har blandt andet peget på, at den tunge, “smash-mouth”-angrebslinje, som Titans for alvor byggede op i denne offseason med nyankomne Steve Hutchinson som venstre guard og Fernando Velasco som center, ikke matcher Johnsons evner. Johnson er superhurtig på fødderne, men har til gengæld ikke et tilsvarende supergodt overblik, hvorfor han vil være bedst i et zoneblokerings-system med mere lette linemen, der hurtigt kan komme ud af starthullerne og op af banen.

Men offensive koordinator Chris Palmer, der som træner forgrener sig til Bill Parcells-trænertræ og hans “power”-blokeringssystem, satser på tunge lineman, der bruger kraft til at skabe huller. Som Steve Hutchinson, der med årene har mistet fart i fødderne, men som stadig har styrke.

Men det tager tid at skabe de blokeringer, og det er ikke optimalt for en running back, der som Chris Johnson ikke altid ved hvilket hul i forsvaret, han skal ramme.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *