3 vigtige kampe i AFC-konferencen i 17. spillerunde

De seks slutspilshold er fundet i AFC-konferencen, men tre kampe kommer til at afgøre både en division og den endelige seedning. Læs her om de tre vigtige kampe i AFC.

Miami Dolphins – New England Patriots

Det spiller de om: Seedning

Begge hold er klar til slutspillet, men Patriots kæmper fortsat for at slutte som førsteseedet i AFC-konferencen. Det lykkes med en sejr i Miami, hvor Tom Brady dog har tabt otte gange og er sejrsløs i de seneste tre opgør. Dolphins startede 1-4 men har vundet ni af de seneste 10 kampe, og de kan ende som femteseedet med en sejr over Patriots. Det kræver dog også, at Kansas City Chiefs taber mod San Diego Chargers, men forskellen for Dolphins kan være enorm. Som sjetteseedet skal de en tur til Pittsburgh, hvor brandvarme Steelers og Ben Roethlisberger venter, mens de som femteseeded skal møde Houston Texans og Tom Savage. Derfor har Miami nok at spille for.

San Diego Chargers – Kansas City Chiefs

Det spiller de om: AFC West og seedning

Chiefs sikrede sig en slutspilsplads med sejren over Denver Broncos, og de kæmper fortsat for at vinde AFC West. Så der er masser på spil for Chiefs, der med en sejr slutter 12-4 og skal håbe på at Oakland Raiders taber ude mod Denver Broncos. Selv hvis Raiders skulle vinde i Denver, så er en sejr vigtig for Chiefs. Det betyder nemlig, at de undgår at blive sjetteseedet og ikke skal en tur til Pittsburgh. Chargers har teknisk set intet at spille for, bortset fra at kampen mod Chiefs kan være den allersidste på Qualcomm Stadium. Samtidig kan det være head coach Mike McCoys sidste som cheftræner for San Diego, for han kan få en fyreseddel efter sæsonen. Sidst skal Chargers i den grad revanchere sig ovenpå det triste nederlag til 0-14 Cleveland Browns.

Denver Broncos – Oakland Raiders

Det spiller de om: AFC West og seedning

Super Bowl-mestrene fra Broncos kommer ikke i slutspillet, men de vil for enhver pris slutte godt af og vinde det interne opgør i AFC West. Derfor har Broncos i det mindste æren at spille for og med en positiv rekord på 9-7. Raiders har dog klart mest på spil, for med en sejr vinder de divisionen for første gang siden 2002, og hvis Patriots samtidig taber ude mod Miami Dolphins, slutter Raiders som førsteseedet i AFC. Problemet for Raiders er, at de må undvære deres MVP-kandidat quarterback, Derek Carr, der brækkede benet i lørdagens kamp mod Indianapolis Colts, og derfor starter Matt McGloin.

Læs også: 15 kommentarer til 16. spillerunde i NFL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *