Blog: Det har overrasket mig…

8. runde begynder snart – og dermed er vi næsten halvvejs i sæsonen. Søren Hygum Hansen fortæller her, hvad der blandt andet har overrasket ham indtil nu i 2012.

Det har overrasket mig…:

1. At Kansas City Chiefs kun har vundet én af de første seks kampe. Jeg forudså inden sæsonen, at Chiefs ville nå i slutspillet, og jeg mente, at de havde en stærk trup, der ville kunne klemme Chiefs i slutspillet på en wild card-plads i et “down year” i AFC. Men holdet har skuffet helt vildt og har endnu ikke ført én eneste gang i løbet af seks kampe. Den eneste sejr kom i overtid.

2. At Redskins’ rookie-quarterback Robert Griffin III er så god. Jeg vidste godt, at han ville være god. Men så god? Uden første-receiver Pierre Garcon til sin rådighed i fire kampe? Imponerende. Fortsætter RG3 i det tempo, hvor han er indledt, bliver han den første rookie, der netter en passer rating på over 100 point (p.t. er han på 101,8) samtidig med, at han løber for 1069 yards og 13 touchdowns. Vanvittigt.

3. At Detroit Lions’ angreb har været så skuffende. Inden sæsonen troede jeg, at Lions ville nå i slutspillet på en wild card-plads, fordi kasteangrebet alene ville være stærkt nok til at bære løverne ind i det forjættede land. Som Packers og Patriots beviste i 2011, kan et hold i nutidens NFL nemlig nå langt med et eksplosivt kasteangreb, selvom løbeangrebet og defensiven er under middel. Men Matthew Stafford, Calvin “Megatron” Johnson og resten af Lions’ kasteangreb har underpræsteret, og hele holdet er derfor faldet sammen.

4. At Buffalo Bills’ forsvar under den nye defensive koordinator, Dave Wannstedts ledelse, har været så elendigt. Bills hentede inden sæsonen Wannstedt til Buffalo og gav ham “Super Mario” Williams, Mark Anderson og Stephon Gilmore at lege med, men enheden har tilladt næstflest yards og næstflest point i hele NFL. Alene løbeforsvaret har tilladt 176 rushing yards – klart flest i NFL. Som defensiv koordinator i Dallas i 1990’erne havde Wannstedt succes, og jeg troede, at han ville blive et hit i det vestlige New York, men Bills-forsvaret og Wannstedt har totaltfloppet.

5. At man kan være SÅ dominerende som defensive end i et 3-4-forsvar, som Houstons J.J. Watt har været. Han har allerede lavet 9,5 sacks (han er på vej mod 21 sacks), men det mest vanvittige er næsten, at han allerede har basket ti kast i jorden. Hvor vildt er den bedrift? Som defensive lineman har han dermed forsvaret flere kast end langt de fleste defensive backs har – for eksempel Ed Reed, Nnamdi Asomugha, Johnathan Joseph og Dashon Goldson. Og han har efter syv kampe kun forsvaret ét kast færre end Panthers’ Greg Hardy forsvarede i HELE 2011 – hvor Hardy med 11 styk toppede defensive linemen i NFL i den kategori.

6. At New England Patriots har virket så sårbare – senest i søndags mod skadesplagede Jets. Jeg havde forventet, at Patriots – min Super Bowl-kandidat fra AFC – ville blæse derudad og være langt skarpere, end holdet har været indtil nu. Men Patriots har haft mere end svært ved at slå sømmet i modstanderens kiste, og kastedefensiven har haft problemer. Patriots har stadig gode muligheder for at nå i Super Bowl og misser næppe slutspillet i en historisk svag AFC-konference. Men det er også et hold, der, som det spiller nu, risikerer at ryge ud af slutspillet i første runde. Også selvom det er et opgør hjemme på Gillette Stadium. For har Patriots en mindre god dag, kan langt de fleste NFL-hold i 2012 slå Bill Belichicks drenge.

7. At Miami Dolphins har vundet tre af seks kampe og tabt to opgør – begge i overtid. Nej, Miami har ikke mødt de mest skræmmende modstandere i NFL, men inden sæsonen argumenterede mange for, at holdet med en rookie bag center og med en trup med mange huller og få profiler ville få en svær sæson. Men Miami har fået det optimale ud af en trup, der savner kvalitet, og holdet har været én af sæsonens indtil nu største overraskelser.

8. At New Orleans Saints’ forsvar er så jammerligt. Defensiven skulle ellers blomstre op under Steve Spagnuolo, men det står nu klart for mig, at “Spags” har fået alt for meget hype efter hans tid som succesrig defensiv koordinator i New York. Siden er han blevet kendt som et defensivt geni, der kunne få en masse ud af ingenting, og som flere hold ville signe, da han blev fyret i St. Louis. Men han formåede aldrig at gøre Rams’ forsvar slagkraftigt – og selvom han hos Saints har flere tidligere førsterundevalg til sin rådighed (og dermed en på papiret udmærket talentmasse), er Saints’ forsvar elendigt. Og det falder tilbage på Spagnuolo, hvis stjerne er falmet. I hvert fald i min optik.

9. At Christian Ponder har været en så effektiv quarterback, som Minnesota Vikings har kunne stole på. Inden sæsonen mente jeg personligt, at Vikings i Ponder havde én af NFLs absolut svageste quarterbacks, og at chokvalget af ham med 12. valget i første runde af draften i 2011 for alvor ville virke latterligt, som sæsonen skred frem. Men efter syv kampe er jeg og ikke Ponder til grin, for Ponder har lignet en overmiddel NFL-quarterback. Han har en stor andel i Vikings’ forrygende indledning med fem sejre, og han har ramt plet på hele 67,0 procent af sine kast for 1492 yards, ni touchdowns og seks interceptions med en passer rating på udmærkede 87,5 point til følge.

10. At man kan lave seks sacks i syv kampe, når man er inside linebacker. Men det er ikke desto mindre, hvad Arizona Cardinals’ inside linebacker, Daryl Washington, har lavet efter de første kun 420 minutter. Han er på vej til at sætte en ny standard for “pass rushing” af en linebacker i midten af forsvaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *