25 nørdede stats før week 8 i NFL

Du får her en stor bunke nørdede statistikker – og fakta – fra en lang række kilder – forud for 8. spillerunde i NFL.

1. Jaguars’ defensive end Calais Campbell er ifølge Pro Football Focus den edge rusher, der har lavet flest quarterback pressures (sacks, hits, hurries). Campbell topper NFL med 37 pressures.

2. Selvom Chip Kelly ikke længere er head coach hos 49ers, har det ikke ændret ved farten af offensivens spilkald. Det nu Kyle Shanahan-ledede 49ers-angreb er nemlig det angreb i NFL, der bruger kortest tid mellem spillene – i form af 24,35 sekunder. Det viser tal fra Football Outsiders. Faktisk er det i gennemsnit cirka ét sekund hurtigere end under Kelly. Dolphins bruger længst tid mellem spillene. Nemlig 29,84 sekunder i gennemsnit.

3. Joe Flacco er kendt for at have en stærk kastearm, men den stærkt ustabile Ravens-quarterback kaster ikke langt i denne sæson. I gennemsnit har Flaccos completions kun fløjet 4,5 yards gennem luften – klart den korteste distance af “air yards” for en quarterback i 2017 pr. Next Gen Stats. Til sammenligning har Bucs’ Jameis Winstons kast snittet 8,3 yards i luften.

4. Patriots’ venstre tackle Nate Solder har i år fået kritik for ikke at yde quarterback Tom Brady den sædvanlige, gode beskyttelse, han normalt leverer. Det vidner statistikken også om. Solder har allerede tilladt 25 quarterback pressures ifølge Pro Football Focus. Sjetteflest i NFL.

LÆS: Optakt til ugens kampe i NFL – week 8

5. Texans’ offensive tackle Breno Giacomini har tilladt flere pressures – 33 styk – end nogen anden offensive lineman i NFL pr. Pro Football Focus.

6. Modstanderne frygter ikke Jaguars’ quarterback Blake Bortles. Det viser tal fra Next Gen Stats ganske rammende, for modstanderne pakker i stor stil “boksen” foran line of scrimmage, når Jaguars-angrebet er på banen for derved først og fremmest at stoppe løbet. Jaguars’ running back Chris Ivory er den back, der i procentvis mest af tiden i NFL (56 procent) har stået over for otte eller flere forsvarsspillere i boksen. Og nummer tre på listen er holdkammeraten Leonard Fournette (49,2 procent).

7. Bears’ wideout Kendall Wright har grebet 92,3 procent af alle de bolde, der er sendt i hans retning, når han har stået i “the slot”. Den bedste andel i NFL pr. Pro Football Focus.

8. Texans’ rookie-quarterback Deshaun Watson har taget NFL med storm. Endnu mere imponerende er det, at hans forrygende præstationer er kommet på trods af, at han har været under pres på 46 procent af alle dropbacks ifølge Pro Football Focus. Den største andel i NFL.

9. Lions har NFLs allerbedste special-teams-enhed – statistisk set – ifølge Football Outsiders’ analyse.

10. Redskins’ quarterback Kirk Cousins har været fremragende på “play action passes”. 40 gange har han forsøgt sådan et kast, og han har ramt plet på 31af de kast  (77,5 procent)  for 463 yards, fire touchdowns, ingen interceptions og en passer rating af hele 148,2 point. Den klart bedste rating i NFL ifølge Pro Football Focus.

11. Raiders’ wide receiver Amari Cooper har “droppet” 23,6 procent af de bolde, der er sendt i hans retning, som han burde have grebet. Den klart største andel i NFL indtil nu ifølge Pro Football Focus. Til sammenligning har wideouts som Antonio Brown, Pierre Garcon, Doug Baldwin og Adam Thielen endnu ikke tabt en bold, de burde gribe.

Der er stor forskel på, hvor gode NFLs wideouts er til at gribe boldene. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

12. Ingen cornerback i NFL har tilladt en så lav passer rating på kast i sin retning som Ravens’ Jimmy Smith, viser tal fra Pro Football Focus. Smith har tilladt en rating af kun 24,5 point.

13. Patriots’ defensive end/linebaker Dont’a Hightower er ude for sæsonen med en skade i brystkassen. Ifølge NFL.com har forsvaret i denne sæson spillet omtrent det samme antal spil med og uden ham på banen (228 mod 226 spil) – han har således misset to kampe med en knæskade. Og tallene viser ikke overraskende, at forsvaret uden ham har været statistisk svagere. Her har Patriots i alt tilladt 307 flere yards – end med ham på banen.

14. Med seks tilladte touchdowns har Cardinals’ cornerback Justin Bethel tilladt flest touchdowns I NFL i denne sæson pr. Pro Football Focus.

15. Chiefs har NFLs mest effektive angreb – statistisk set – ifølge Football Outsiders’ nørdede kalkyle. Foran Patriots, Saints, Cowboys og Steelers. Til gengæld Browns har det mindst effektive.

16. I alt 16,7 procent af Broncos’ safety Justin Simmons’ tacklinger er kommet otte yards eller mindre fra line of scrimmage. Ingen anden safety har lavet så mange tacklinger så tæt på line of scrimmage – procentvis set – viser tal fra Pro Football Focus.

LÆS: De afgør Andreas Knappes fremtid

17. Få spillere i NFL er så hurtige som Chiefs’ Tyreek Hill. Og statistikken viser da også, at modstanderne er bange for at blive “brændt” af Hills fart. Ifølge Next Gen Stats er Chiefs-stjernen den receiver, der har den længste afstand til en modstander, når bolden bliver snappet. Den nærmeste cornerback står således 7,8 yards i gennemsnit fra Hill (og line of scrimmage), når spillet begynder, og giver dermed sig selv et kæmpe forspring at indhente Hill på, hvis han spæner af sted på en dyb rute.

18. Raiders’ angrebslinje har kun tilladt 46 quarterback pressures – færrest i NFL blandt hold, der har spillet syv kampe. Omvendt har Cardinals’ enhed tilladt 122 pressures – klart flest ifølge Pro Football Focus.

Donald Penn og holdkammeraterne tillader ikke mange pressures. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons

19. Modstanderne har kun grebet 23,1 procent af alle bolde, der er kastet i Panthers’ cornerback James Bradberrys retning, når han har været i “press coverage”. Den laveste andel i ligaen ifølge Pro Football Focus.

20. Tom Brady er NFLs statistik set bedste under pres i 2017. Når Patriots-quarterbacken har været under pres på sine kast, har han nettet en passer rating af 108,6 point – bedst i NFL ifølge Pro Football Focus.

21. Siden NFL-sammenlægningen i 1970 har rookie-quarterbacks tabt 42 af 45 kampe mod forsvar, der siden sluttede sæsonen som det bedste målt på antal tilladte point. Det fortæller NFL.com. Lige nu tillader Seahawks’ forsvar færrest point i NFL. Søndag står de netop over for en rookie-quarterback i form af Texans’ Deshaun Watson.

22. Dolphins har stadig vundet flere kampe, end holdet har tabt (4-3). Men intet andet hold i NFL-historien, der har en “winning record” efter syv kampe, har haft en værre “point differential” end Dolphins. Holdet har tilladt 60 point flere, end holdet har scoret.

23. Jaguars har NFLs letteste, tilbageværende turneringprogram ifølge fantasy football-nørden Ian Allens beregninger. De kommende modstandere har kun vundet 21 af 39 – eller 35,0 procent – af deres kampe. Raiders har det sværeste, tilbageværende program. Modstanderne har vundet 57,6 af deres første kampe.

24. Forud for denne sæson havde Jaguars’ forsvar kun tilladt 10 point eller færre i de forrige fire ud af 100 kampe. I denne sæson har holdet allerede tilladt så få yards fire gange – men i kun syv kampe, fortæller Football Perspective.

25. Bucs’ linebacker Lavonte David har som den eneste spiller i denne sæson været første mand over tre fumbles. Og han har endda kun spillet fire kampe.

Lavonte David har allerede “recovered” tre fumbles. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *