2018 NFL draft: 10 non-quarterbacks, du bør kende

Der er mange, meget attraktive talenter i 2018-draften, og vi har allerede set nærmere på fem interessante quarterbacks, og nu gælder det så spillere på alle andre positioner – “non quarterbacks”.

Historikken viser, at ikke alle de nævnte 10 navne – hvis de endda overhovedet går i 2018-draften – bliver topvalg næste år. Og der er mange andre kandidater til top 15-valg, vi kunne have nævnt. Det er stadig meget, meget tidligt at omtalte draft-talenter ét år frem i tiden.

Men her er i hvert fald et bud på 10 spændende navne, du bør kende:

RB Saquon Barkley, Penn State (5’11, 223) – junior

Mindst én running back er i hver af de seneste tre år gået i top 10, og i 2018 kan endnu en back meget vel blive valgt så højt. Forventningerne til Penn States Saquon Barkley er i hvert fald store efter en stærk sophomore-sæson, hvor han løb for 1496 yards og blev kåret som årets offensive spiller i Big Ten-konferencen. Faktisk er der dem, der mener, at Barkley er endnu bedre end de foregående top 10-valg, Todd Gurley, Ezekiel Elliott og Leonard Fournette, og NFL Networks Daniel Jeremiah sammenligner Barkley med Steelers’ top-back Le’Veon Bell.

Barkley har en ideel kombination af størrelse, styrke og beslutsomhed, men samtidig har han en forrygende fart over længere distancer – i marts blev han timet i tiden 4,33 sekunder over 40 yards. Hans evne til at “drible” sig vej gennem et forsvar bringer mindelser om Barry Sanders, og han bør blive en stor stjerne i NFL. En scout kalder over for NFL.com Barkley for “noget særligt” og for en back, der er så “komplet, som man kan være”. Og CBS’ Dane Brugler har hørt, at Barkley drager sammenligninger til Hall of Famer LaDanian Tomlinson.

DE/OLB Arden Key, LSU (6’6, 255) – junior

Key er én af de mest eksplosive pass-rushers i næste års draft, og han har talentet til at blive én af de bedre “front seven”-spillere i NFL. I 2016 lavede Key i alt 11 sacks – det var en LSU-rekord – og blev noteret for 55 tacklinger herunder for 11,5 tacklinger for tab, og ifølge Pro Football Focus stod Key for enten et sack, en quarterback hurry eller et hit pr. 5,4 pass rushing-forsøg. Det vidner lidt om, hvor stærk en sophomore-sæson han havde, og NFL-holdene har i høj grad bemærket hans eksplosive antrit og evne til at brække rundt om hjørnet af angrebslinjen.

En NFL-scout har overfor The MMQB sammenlignet Arden Keys evner med Aldon Smiths ditto (da Smith var bedst). Et stort issue omkring Key er dog hans person. I februar forlod han holdet “af personlige årsager”, og i skrivende stund er han endnu ikke vendt tilbage. NFL-holdene vil granske grundigt, hvorfor han havde behov for at forlade The Tigers, selvom hans far dog fortæller, at Key er “okay”.

S Derwin James, Florida State (6’3, 211) – junior

James missede de sidste 11 kampe af 2016-sæson med en overreven menisk i knæet, men inden da havde NFL-scouts allerede set rigeligt til at konstatere, at han er ét af de bedste forsvars-talenter i 2018-klassen. James er en “hard hitter”, der stormer fremad banen med stor intensitet, og som virkelig kan levere de store skralderbang. Han er en “alfahan”, der sætter tempoet med sine voldsomme attitude og aggressive spillestil.

NFL Networks Bucky Brooks mener, at James har et “mix af Reuben Foster og James Adams” i sit spil, og James besidder en stærk kombination af gode atletiske evner, han kan dække i “the slot”, blitze og tackle effektivt. Han brød igennem som freshman i 2015, hvor han ifølge Pro Football Focus var nationens næstbedste safety, og oven på knæskaden er han nu parat til storme frem som et muligt top 10-valg. Med mindre at skaden har svækket ham.

DL Christian Wilkins, Clemson (6’4, 310) – junior

Wilkins regnes for at være én af de allerbedste defensive linemen i college football, og i 2016 blev han noteret for 13 tacklinger for tab, 3,5 sacks, fem quarterback hurries og 10 pass breakups. Clemsons head coach Dabo Sweeney har skamrost Wilkins, der både har erfaring som defensive end og defensive tackle, og som ifølge cheftræneren er en så kvik, hårdtarbejdende fyr, at han en dag kan blive skolens præsident. Han har samtidig en meget stærk, opsigtsvækkende personlighed.

På banen er Wilkins virkelig dynamisk, han er en fænomenal atlet med den størrelse in mente og har et frygtindgydende førsteskridt. Ifølge Pro Football Focus var han college footballs bedste forsvarsspiller mod løbet i 2016. ESPNs Mel Kiper betegner Wilkins som en Jonathan Allen-type lineman, der kan spille indvendigt og udvendigt.

WR Christian Kirk, Texas A&M (5’11, 200) – junior

Ifølge Charlie Campbell fra WalterFootball.com er der folk i NFL-verdenen, der har kaldt Kirk for “Baby Beckham” – med reference til Odell Beckham Jr., som Kirk sammenlignes med. Han er dog ikke samme kaliber talent som Giants-stjernen, men mindre kan også gøre det, og Kirk har i hvert fald potentialet til at blive en stærk første-receiver i NFL.

Han er hurtig og eksplosiv og har de seneste to sæsoner grebet samlet 163 bolde og scoret 16 touchdowns. Samtidig returnerede han i 2016 i alt tre punts for touchdowns. Alene de seneste to sæsoner har han nettet 29 catches af mindst 20 yards – flest i SEC-konferencen – og han har reelt været den bedste wide receiver i konferencen. Hans størrelse trækker ned, men bortset fra det er han en fremragende wideout.

CB/S Minkah Fitzpatrick, Alabama (6’1, 203) – junior

Fitzpatrick har været spektakulær for The Crimson Tide og har allerede slået skolerekorden for flest interceptions returneret for touchdowns med fire styk. Han lavede i alt seks interceptions sidste år efter at have lavet to som true freshman i 2015. Ifølge Pro Football Focus tillod han kun en passer rating af 37,8 point på kast i sin retning. Fitzpatrick er enormt fleksibel, og selvom han primært har været slot-cornerback hos Alabama, kan han også fungere udvendigt og indvendigt som safety – som, det ventes, han vil gøre i 2017.

Ved skolens spring day i år løb han 40 yards på 4,44 sekunder, og overfor WalterFootball.com beskriver en NFL-scout ham som “prototypen på en free safety”, der kan lidt af alt det, som en safety skal kunne. Fitzpatrick har samtidig vist gode evner på special teams med 11 tacklinger i 2016.

OT Connor Williams, Texas (6’4, 320) – junior

I 2016 tillod Williams kun to sacks på flere end 900 offensive snaps som The Longhorns’ venstre tackle, Og samtidig var han ifølge Pro Football Focus’ analyser den tredjebedste i nationen mod løbet. Williams har en ideel størrelse, han har gode atletiske evner, og ifølge en NFL-scout, som The Bleacher Report har talt med, minder ham om den ottedobbelte Pro Bowler, Joe Thomas.

Han har startet 21 kampe for Texas, og han ligner en kommende hjørnesten for et NFL-hold på kanten, der kan starte 10-12 år som offensive tackle. Han er i hvert fald her og nu én af de bedste på kasteblokeringer i college football.

OLB Malik Jefferson, Texas (6’3, 238) – junior

I 2016 var Jefferson middle linebacker hos Texas, men i 2017 vil han være tilbage på sin mere naturlige position som outside linebacker. Han er et ultra-atletisk energibundt, der hamrer rundt på banen, og ESPNs Mel Kiper fortæller, at Jefferson minder om Jarrad Davis, som Detroit Lions valgte med 21. valget i 1. runde af draften i april.

Jefferson var Big 12-konferencens “Defensive Freshman of the Year” i 2015, men han var mindre stabil i 2016. Der er der dog intet, der tyder på, at han ikke vil imponere som junior på kanten i 2017. Han har et stort potentiale, der blot skal indfries, og nogle iagttagere har sammenlignet ham med en ung Jaylon Smith.

RB Derrius Guice, LSU (5’11, 216) – junior

Guice brød ind på scenen i 2016, hvor han supplerede en skadesplaget Leonard Fournette i LSUs backfield og løb for 1387 yards og 15 touchdowns og ind i mellem faktisk overskyggede det senere fjerdevalg i 2017-draften. Han nettede undervejs hele 19 løb af mindst 10 yards – flest i SEC-konferencen – og blev den kun fjerde back i konferencens historie, der i to kampe løb for flere end 250 yards.

Guice er kraftfuld, beslutsom og stærk, men har samtidig et virkelig godt antrit, og NFL Networks Daniel Jeremiah sammenligner ham med en ung Frank Gore. Hans nuværende head coach, Ed Orgeron, mener, at Guice har samme type retningsskift som Reggie Bush, som Orgeon trænede hos USC. En scout, som The Bleacher Report talte med i december, lovpriste Guices hårde, aggressive løbestil, og han sagde ligefrem, at halvdelen af alle NFL-hold formentlig ville vælge Guice over Fournette.

CB Tarvarus McFadden, Florida State (6’2, 197) – junior

McFadden var fantastisk i 2016-sæsonen, hvor han lavede otte interceptions i bare 13 kampe – flest i nationen – men samtidig blev han også noteret for 19 tacklinger for tab. Den imponerende sæson kom på trods af at McFadden spillede med en skadet skulder, der krævede en operation i marts.

McFadden har en suveræn størrelse for en moderne NFL-cornerback, han har 4,4 sekunders-fart i fødderne og kan blive den næste store Florida State-cornerback, der lander i NFL, efter at Jalen Ramsey, som McFadden erstattede hos The Seminoles, var femtevalget i 2016-draften. McFadden tillod for mange store spil i 2016, men han er et enormt talent, der shiner i mandsopdækning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *