2017 NFL draft review: New York Giants

New York Giants fandt en fascinerende tight end i 1. runde, men var det virkelig nødvendigt? Og hvad tænker vi om valget af en quarterback to runder senere?

Draftklasse

TE Evan Engram, Ole Miss (1/23)
DT Dalvin Tomlinson, Alabama (2/55)
QB Davis Webb, California (3/87)
RB Wayne Gallman, Clemson (5/167)
DE Avery Moss, Youngstown State (5/167)
OT Adam Bisnowaty, Pittsburgh (6/200)

Det kunne vi lide

Jeg er vild med Dalvin Tomlinson. Han er en ekstremt dedikeret, hårdtarbejdende og intelligent lineman, der fik en enorm ros for sin person før draften – og derudover er han naturligvis også en god spiller. Tomlinson er meget, meget stærk, han er overraskende smidig (4,59 yard short shuttle-tid) trods sine 319 pund, og han vil uden tvivl kunne træde ind og tage over for Johnathan Hankins, der er skiftet til Colts.

Det kunne vi ikke lide

Lige så vild, jeg er med Evan Engram som spiller – og hans 4,4 sekunders-fart i fødderne – lige så meget synes jeg også, at det var et luksus-pick for et hold, der havde andre, mere presserende behov i 1. runde. Engram har et stort potentiale, og tanken om et angreb med ham, Brandon Marshall, Odell Beckham Jr. og Sterling Shepherd på banen samtidig er fascinerende. Men realiteten er dog også, at Engram p.t. er en så underudviklet “blocker”, at Giants ikke kan bruge ham kontinuerligt “inline”, og det gør, at de fire formentligt kun træder på banen samtidig, når de alle er “flekset” ud. Altså i fire receiver-sæt. For et hold, der oven på fiaskoen med Ereck Flowers havde et stærkt behov for offensive tackles, var en “move tight end” bestemt ikke en nødvendighed. Giants var vilde med Garrett Bolles (der røg til Broncos tre pladser før), men holdet kunne stadig – meget vel – være bedre stillet med en anden offensive tackle som Cam Robinson end en Engram. For hvad nytter Engram, hvis Eli Manning ikke får tid til at kaste bolden?

Sleeper

Man skal ikke undervurdere Webb. Selvom han faldt næsten helt ud af top 100, fik Giants potentielt en kommende starter i quarterbacken fra California. Webb er en høj fyr, som, Giants vurderede, har draftens stærkeste arm, og som minder nogle evaluatorer om Joe Flacco. Webb er langt fra grydeklar – han kommer fra det berygtede, simple “Air Raid”-angrebssystem, der har produceret markant flere quarterback-skuffelser end successer i NFL – men det afgørende for Webb er, at han formentligt kan sidde både to og måske også tre år bag 36-årige Eli Manning, før et skifte kommer på tale. Det er afgørende, for det giver ham tid til at lære systemet og blive akklimatiseret til NFL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *