2017 NFL Draft: 23 talenter, du bør kende…

Senior Bowl-ugen er i gang, og dermed er draft-sæsonen anno 2017 også for alvor begyndt. Draftday.dk giver dig her 23 navne, du skal holde øje med i de kommende måneder. Det er ikke nødvendigvis de 23 største navne, men derimod en gruppe interessante navne – præsenteret i vilkårlig rækkefølge.

DE Myles Garrett, Texas A&M  
Garrett kan meget vel ende som topvalget i draften, og hans talent berettiger til det. Få edge rushers har i de senere år været så eksplosive fra kanten som den 260 pund-lynhurtige lineman, der samtidig er uhyggelig smidig og ”brækker” aggressivt og hurtigt rundt om hjørnet af angrebslinjen. Han er blevet kaldt en ”freak”, fordi han er en så fænomenal atlet, og han har draget sammenligninger til Von Miller og Julius Peppers, da de forlod college. Han er et talent af en kaliber, som langt fra alle draft-årgange indeholder. Det gør ham til et meget, meget interessant talent. Gennem tre sæsoner hos The Aggies blev Garrett noteret for 31 sacks, 35 quarterback hits og 99 hurries ifølge Pro Football Focus. Han har været generet af flere skader gennem junior-sæsonen, men med mindre at én af skaderne er kroniske, koster det næppe på draft day. Og i 2016 udviste han – trods skaderne – forbedrede evner mod løbet. 

DT Solomon Thomas, Stanford
Thomas hører til blandt driftens sjoveste spillere at se, fordi han er ekstremt eksplosiv og energisk med en motor, der hele tiden kører i højeste gear. I 2016 lavede han 62 tacklinger, 15 tacklinger for tab og otte sacks, og hans fysiske evner er bemærkelsesværdige. Tidligere i januar sagde Thomas’ head coach, David Shaw, at han forventer, at Thomas vil forbløffe mange med sine præstation ved The Scouting Combine, hvor Thomas ifølge Shaw kan løbe 40 yards på små 4,6 sekunder og hoppe næsten 40 inches i den vertikale hop-testen. Lance Zierlein fra NFL.com har sagt, at Thomas har evner, der minder om en mindre udgave af J.J. Watts evner. Han kan spille i både et 4-3- og et 3-4-system.

WR John Ross, Washington
Han har ikke en ideel størrelse (5’11, 180), men dét, som John Ross savner i højde og drøjde, har han til gengæld i fart. Han har masser af speed i fødderne og kan løbe fra de fleste cornerbacks – der er meldinger om, at han løb 40 yards på 4,25 sekunder forrige forår. Derfor bør han blive en stærk dyb trussel i NFL med solide hænder. I 2016 brød han for alvor igennem i college football og scorede 17 touchdowns. Ross er blevet kaldt en bedre version af Saints’ Brandin Cooks og er blevet sammenlignet med DeSean Jackson – begge er nogle af de mest eksplosive spillere i NFL. Ross er samtidig en farlig return-specialist. En korsbåndsskade og en meniskskade, der er på cv’et, og som har kostet dele af college-karrieren, kræver dog ekstra fokus før draften.

DB/LB Jabrill Peppers, Michigan
Peppers deler vandene, og der er dem, der mener, at han er overhypet. Men efter en Heisman Trophy-kaliber sæson i 2016 (han var én af finalisterne), steg hans værdi betragteligt. Som redshirt sophmore hos The Wolverines var Peppers en formidabel altmuligmand, der stillede op som både safety, cornerback, linebacker, running back og sågar quarterback, og han ligner en kommende “hybrid”-forsvarsspiller, der kan spille flere positioner i NFL herunder at returnere spark. Han vil dog formentlig få chancen som safety. Han er selvsagt en formidabel atlet – ellers ville han ikke kunne spille så mange positioner – men savner en ideel størrelse, og lige nu er han en bedre atlet end football-spiller.

LÆS: NFL Draft Rankings 2017

CB Marshon Lattimore, Ohio State
Der er flere gode cornernbacks i dette års draft, men man kan argumentere for, at Lattimore er den bedste af dem. Han er meget, meget hurtig, ultrasmidig med nogle meget lette fødder og besidder et stærkt overblik, der gør, at han har evnerne til at blive en shutdown cornerback i NFL. Han er fysiskbetonet i sit spil og samtidig villig til at tackle hårdt på løbespil – ikke alle er det – og lavede fire interceptions i 2016, hvor han fik sit gennembrud. En kilde har fortalt The MMQB, at Lattimore er bedre end eks-holdkammeraten Eli Apple, som New York Giants valgte med tiendevalget i sidste års draft.

CB Teez Taylor, Florida
I de seneste to sæsoner har Teez Tabor lavet otte interceptions og har returneret tre af dem for touchdowns. Med sine 6 fod 0 inches og 201 pund er Tabor velbygget, og han er en cornerback, der kæmper hårdt om bolden, og som vil være bedst i et zone-system. Hans football-instinkt er virkelig godt, men det er værd at bemærke, at han blev suspenderet fra The Gators’ premierekamp i september sidste år, efter at han var røget i et slagsmål med en holdkammerat og har også tweetet, at college football er “moderne slaveri”. Sådanne bemærkninger skal han i de kommende måneder stå til ansvar for.

RB Leonard Fournette, LSU
Leonard Fournette er blevet sammenlignet med legender som Bo Jackson, Jim Brown og Adrian Peterson, og han er måske det største talent, der går i draften, siden Peterson i 2007 forlod college football. Større end både Todd Gurley og Ezekiel Elliott. Han har en uhyggelig kombination af størrelse, styrke og hurtighed, og sidste år løb han for 1935 yards og 22 touchdowns. Hans støtter peger også på, at Fournette har et stort overblik og den rette indstilling. En ankelskade, som han pådrog sig i en træningslejr inden sæsonen, har dog i år kostet spilletid og sætter legitime spørgsmålstegn ved hans holdbarhed. Men tag ikke fejl: Fournette er et enormt talent, der kan blive en “franchise back” i NFL.

QB Mitch Trubisky, North Carolina
Han kan meget vel blive den første quarterback, der bliver valgt i draften, selvom han forud for sæsonen var et mindre navn. Men en flot sæson har sendt den 6 fod 3 inches-, 225 pund-store quarterbacks værdi kraftigt i vejret, og flere mener, at han har “franchise quarterback”-kaliber. Som redshirt junior og starter gennem kun ét år er han dog stadig meget upoleret. Men Trubisky har en stærk arm, er en god atlet, har en meget hurtig kasteafvikling – og kaster ifølge draft-legenden Gil Brandt den bedste bold af alle i draften. Trubisky er blevet sammenlignet med Andy Dalton.

QB Deshone Kizer, Notre Dame
Kizer er en klassisk “pocket passer” og har ubetinget den bedste kombination af størrelse, armstyrke og atletiske evner (han scorede 18 rushing touchdowns i college) blandt potentielle quarterbacks i 2017-draften, og der er derfor rigtigt meget at bygge med. Han står solidt i lommen og kan lave alle kast i bogen. Men Kizer har haft en ustabil sæson (han blev endda bænket i 2. halvleg mod Stanford), han har truffet mange uheldige beslutninger og hans head coach, Brian Kelly, har i 26 år som college-træner kun produceret én NFL-quarterback, selvom han har haft mange dygtige college-quarterbacks. Det er et minus.

QB DeShaun Watson, Clemson
Før 2016-sæsonen var der masser af hype omkring Clemsons DeShaun Watson, der er en formidabel atlet, og som er blevet sammenlignet med Tennessee Titans’ Marcus Mariota, fordi de begge er farlige med bolden i hænderne. Han har stærke, mentale evner og afgjorde den nationale mesterskabsfinale mod Alabama med et sidste sekunds-kast for touchdown. Watson skuffede dog samlet set i sin sidste sæson i college (17 interceptions), og selvom potentialet er godt, er der så meget risiko ved at vælge ham, at han meget vel kan ryge ud af 1. runde. Han kan dog meget vel blive 2017-draftens Teddy Bridgewater, der blev nævnt som både et top 10-valg og et andenrundevalg, men som endte med at blive valgt sidst i 1. runde.

RB Dalvin Cook, Florida State
6 fod 0 inches- og 200 pund store Dalvin Cook fra Florida State er en virkelig hurtig og eksplosiv back, der slog Warrick Dunns skolerekord for flest rushing yards hos The Seminoles. Samtidig griber han bolden virkelig godt og er derfor en god all-round-back, der passer perfekt til nutidens NFL. Daniel Jeremiah – draftnørd hos NFL Network – har sammenlignet Cook med Chris Johnson, fordi Cook ligesom i Johnsons storhedstid hos Tennessee pludselig kan bryde fri for et 60 yard-touchdown. Han er en “big time” playmaker, der har værdi til top 10 i draften.
 
ILB Reuben Foster, Alabama  
Aldrig nogensinde har værdien af “three down”-linebackers i NFL været så vigtig, og derfor er en linebacker som Foster i høj kurs. Han kan både tackle effektivt fra sidelinje til sidelinje, blitze, ramme hårdt – han var den måske mest frygtede ”hard hitter” i college football – og ikke mindst dække i opdækning. Han bevæger sig virkelig elegant og smidigt og er både blevet nævnt i samme sætning som Luke Kuechly og Navorro Bowman. Alabama har i de senere år produceret mange stærke linebackers som Dont’a Hightower, C.J. Mosley og Reggie Ragland. Men Foster er den bedste af dem alle, og han bliver betegnet som en sandsynligt top 10-valg. 
 
S Jamal Adams, LSU 
LSU-profilen er én af de bedste safeties, der er kommet ud af college i mange år, og det er værd at bemærke, at Ryan Clark, der i mange år dannede safety-makkerpar med legenden Troy Polamalu, har sammenlignet Adams med netop Polamalu. Andre har draget paralleller til Tyran Mathieu, men uanset hvad er Adams en ret komplet safety. Han er kendt som en ”kamikaze”-spiller, der tonser rundt på banen og aggressivt involverer sig i hvad som helst. Derfor er han sjov at se på, men samtidig er han en kæmpe faktor på hvert spil. Adams’ instinkt er usædvanligt godt (blandt andet derfor sammenligner Ryan Clark ham med Polamalu), hvorfor han læser spiller særdeles effektivt, og de mentale evner krydrer han med nogle formidable atletiske egenskaber.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *