2016 NFL mock draft final – Søren Hygum Hansen

Her følger min første og eneste mock draft i denne draft-sæson.

En mock draft, der er kommet til verden efter mange, mange ugers research, der – traditionen tro – ofte er helt ubrugeligt på selve draft day, fordi der kommer nye meldinger, der vender op og ned på alt.

Bemærk at linebacker Reggie Ragland (helbred, atletiske begrænsninger) og defensive tackle A’Shawn Robinson (overvurderet ifølge nogen, two down-lineman) er helt uden for top 32. Det samme er quarterback Paxton Lynch.

Men det er tæt i år. Spillere, der bliver valgt med 15. valget, kan lige så godt ryge ned til plads 35 i et uheldigt scenario. Og ja – en handel eller to kan hurtigt smadre denne mock draft…

1. Los Angeles Rams – QB Jared Goff, California
Rams handlede op for at vælge Goff. Adskillige insiders har allerede fortalt, at det er California-quarterbacken, som Rams vil vælge. Han giver holdet den franchise quarterback, som Rams har hårdt brug for på et tidspunkt, hvor resten af holdet er godt, og hvor vædderne er flyttet til Los Angeles og har brug for et ansigt udadtil, der kan begejstre i millionbyen, som ikke har haft et NFL-hold i 20 år. Goff er ikke noget supertalent, men han har alle muligheder for at blive en virkelig god NFL-passer.

2. Philadelphia Eagles – QB Carson Wentz, North Dakota State
Meningerne om Wentz er delte. Der er den lejr, der mener, at han har de fysiske evner og potentialet til at en bedre udgave af Joe Flacco. Og så er dem, der mener, at han er overvurderet og har spillet alt for lidt på et for lavt niveau (FCS) til, at man ordentligt kan bedømme ham. Uanset hvad er hans fremtidens mand i Philly, der handlede op for at snuppe ham.

3. San Diego Chargers – OT Ronnie Stanley, Notre Dame
Ubetinget draftens største mysterium. General manager Tom Telesco er oplært af Bill Polian, der selv var en ekspert i at holde tæt – og til at få andre til at holde tæt frem mod draften. Polian mener, at Stanley er draftens bedste spiller overhovedet, har han erklæret, og derfor mener mange, at Telesco vil se tilsvarende positivt på Stanley. Ganske enkelt fordi de har samme football-filsofi og ønsker “plug and play”-linemen, som Stanley er. Han har Pro Bowl-potentiale som bodyguard for Philip Rivers.

4. Dallas Cowboys – CB Jalen Ramsey, Florida State
Internt hos Dallas Cowboys er de vilde med Ramsey, men også med Ezekiel Elliott. De seneste meldinger fra holdets “war room” går på, at Ramsey er et mulehår foran Elliott, men at Cowboys samtidig mener, at de vil kunne vinde mange flere kampe med running backen som grundsten bag Tony Romo. Omvendt har Jerry Jones sammenlignet med Ramseys mentalitet og arbejdsmoral med Deion Sanders’. Jeg tror, at de vælger Ramsey.

5. Jacksonville Jaguars – DE Joey Bosa, Ohio State
Jeg er bestemt ikke tryg ved dette valg. Slet ikke efter, at jeg tidligere i dag hørte ESPNs ekstremt velunderrettede Adam Schefter sige, at han “fornemmer”, at Jaguars går i en anden retning end Bosa. Omvendt giver et valg af Bosa bare så meget mening. Han kan blive “power end” med sidste års førsterundevalg, Dante Fowler, som “rush end”. Problemet er dog Bosas person. Der er spørgsmålstegn ved hans modenhed – han er kendt for at feste for meget. DeForest Buckner er også en mulighed.

6. Baltimore Ravens – OT Laremy Tunsil, Ole Miss
Jeg kan sagtens se Ravens handle ned. Omvendt står general manager Ozzie Newsome i en fænomenal situation. Han kan vælge mellem de to spillere, jeg har hørt, er allerhøjest på hans bræt. Tunsil og DeForest Buckner. Tunsil falder en smule i draften – blandt andet på grund af spørgsmålstegn om hans liv uden for banen (han er sagsøgt af sin stedfar) – men er måske draftens største talent. Han er fremtidens venstre tackle hos Ravens og er blevet sammenlignet med Hall of Famer, Walter Jones. Buckner kan dog også være valget.

7. San Francisco 49ers – DE DeForest Buckner, Oregon
Buckner vil være et drømmevalg for 49ers. Han er indbegrebet af en Trent Baalke-spiller. Kæmpestor (6’7) med gigantarme (34 3/8 inches) og de største hænder (11 3/4 inches), der blev målt ved The Scouting Combine. Og så spiller han indvendigt i “skyttegraven” – Baalke elsker at bygge op indefra og ud. Og der skal bygges op, for 49ers’ trup er stærkt svækket. Buckner bliver samtidig genforenet med manden (49ers’ head coach Chip Kelly), der hentede ham til Oregon og forsvarsmakkeren Arik Armstead fra tiden hos The Ducks, som han nu vil danne defensive end-par med hos 49ers. Armstead er lige så høj som Buckner. Har et hold nogensinde haft to defensive ends på 6 fod 7 inches?

8. Cleveland Browns – RB Ezekiel Elliott, Ohio State
Ubetinget det valg i top 10, som jeg har det sværest med. Browns-bossen Sashi Brown har erklæret, at han vil handle ned for den rette pris, og derfor tror jeg, at det er sandsynligt, at et andet hold – som Miami – handler hertil for at tage Elliott, der er den mest komplette back, som draften har set i 10 år. Jeg kan sagtens se Browns tage Elliott – “the local Ohio kid” – for Browns har absolut intet angrebskraft, eller de kan tage Michigan States offensive Jake Conklin. Han vil være et sikkert, ufarligt valg – eller så sikkert, som et Browns-valg nu kan være. I min optik hedder den 60-40 i Elliotts favør.

9. Tampa Bay Buccaneers – DT Sheldon Rankins, Clemson
Ja, Buccaneers har Gerald McCoy, men holdet savner i høj grad en makker til McCoy. Der er flere meldinger om, at Rankins ikke ryger ud af top 10, og jeg tror, at Buccaneers vælger ham. Han er en “three technique”-type lineman, som er i høj kurs p.t. En anden mulighed til Buccaneers er Leonard Floyd, mens jeg ikke ser dem vælge Vernon Hargreaves, der ellers har været det populære niendevalg gennem længere tid.

10. New York Giants – LB Leonard Floyd, Georgia
Floyd er Giants’ “top target”, lyder meldingerne fra én af de kilder, jeg stoler mest på, hvad angår “The G-Men”, men der er også folk internt hos holdet, der hellere så Giants vælge Jack Conklin, hvis han falder dertil. I månedsvis har Floyd dog angiveligt været general manager Jerry Reeses fokus, og nu er han på brættet, og så snupper giganterne Georgia-linebackeren, som trænerne hos Giants efter sigende allerede nu “savler” ved tanken over alle de måder, de kan sende ham afsted på blitzes på.

11. Chicago Bears – CB Vernon Hargreaves, Florida
Hargreaves eller Shaq Lawson? Jeg tror, de snupper cornerbacken, fordi han er højere på brættet. Uanset hvad er jeg ret overbevist om, at Bears går “defense”, men jeg indrømmer ærligt, at jeg er stærkt i tvivl om dette valg. Hargreaves’ størrelse (5 fod 10) er et issue, men det samme er Lawsons skulder for nogle hold, selvom han selv hævder, at alt er erklæret fint af lægerne.

12. New Orleans Saints – OLB Shaq Lawson, Clemson
Lawson hører hjemme i top 12, for han er en talentfuld “edge rusher” i en årgang, hvor der ikke er mange at komme efter. Jeg kan sagtens se Saints’ katastrofale kasteforsvar bliver forstærket af Hargreaves, hvis Bears ikke tager ham, men jeg tror, at Mickey Loomis og Sean Payton er mere end glade for at få en pass-rusher i favnen. Jeg tror ikke på, at Paxton Lynch er en mulighed.

13. Miami Dolphins – LB Myles Jack, UCLA
Her er, hvad jeg tror, jeg ved (og så viser det sig nok, at jeg ikke ved en dyt): Dolphins vil vælge mellem Jack, Elliott, William Jackson eller Eli Apple. Det er meget sandsynligt, at de handler op efter Elliott, men det er lige så sandsynligt, at de vælger Jack eller det mere presserende behov for en cornerback. Dolphins sendte for nylig en hel gruppe til Los Angeles for at køre Jack gennem en workout. Hvordan ser de på hans knæ? Vi ved det ikke, men i nat er vi måske klogere.

14. Oakland Raiders – S Karl Joseph, West Virginia
Raiders kan gå mange i retninger, men jeg tror, at de overrasker og vælger Karl Joseph, hvis de ikke handler ned (og vælger ham dér). Reggie Ragland er også en mulighed, men jeg tror, at han falder langt og måske ud af 1. runde på grund af spørgsmålstegn ved hans hjerte og evner i nutidens NFL (er han en “three down”-linebacker?). Joseph har længe været nævnt som et muligt førsterundevalg, men i de seneste dage er meldingerne gået på, at han med sikkerhed lander i top 31, og jeg tror altså, at han ryger endnu højere. Raiders’ general manager Reggie McKenzie vil elske den aggressive mentalitet, som Joseph bringer til forsvaret. Han er en Bob Sanders-klon.

15. Tennessee Titans – OT Jack Conklin, Michigan State
Hvis Titans kan sidde her og tage Conklin, har de scoret den store gevinst. Udover at de har handlet ned og fået en massiv mængde draft picks, har de også fået en forrygende højre tackle. Jack Conklin bliver kaldt “Jerk Conklin” af modstanderne – det skal ses positivt, for han er en ond, aggressiv lineman. Deres offensive line coach, Russ Grimm, elsker angiveligt Conklin. Han kan dog gå i top 8.

16. Detroit Lions – OT Taylor Decker, Ohio State
Decker kan både fungere som højre og venstre tackle og dækker et behov. Riley Reiff er måske snart fortid i “The Motown City”, og Decker bringer en hårdhændet attitude med sig. Lions kan også vælge center Ryan Kelly eller en defensive tackle. Men Matthew Stafford har brug for mere hjælp. Det får han.

17. Atlanta Falcons – LB Darron Lee, Ohio State
Ragland eller Lee? Who knows? Uanset hvad vælger Falcons’ general manager Thomas Dimitroff efter behov, og en linebacker er der brug for. Darron Lee er et bedre fit til Dan Quinns forsvar, men der er også dem, der mener, at Ragland er valget, fordi han er bedre mod løb. Falcons har vist stor interesse for begge. Jeg hælder til Lee.

18. Indianapolis Colts – C Ryan Kelly, Alabama
Kelly er stormet frem, og han har All-Pro-potentiale som center. Han bliver en grundsten som midtermand – og den bedste lineman, som Colts har haft, siden Jeff Saturday trak sig tilbage. Han er uhyre intelligent og en stærk leder. Sidste år chokerede Colts ved at vælge Phillip Dorsett – i år er de nødt til at køre mere sikkert. Det gør de med Kelly.

19. Buffalo Bills – DT Jarran Reed, Alabama
Over en middag i Tuscaloosa, Alabama bestående af kylling og skaldyr sludrede Bills’ defensive line coach John Blake og scout Gerald Dixon for bare få dage med Reed på dennes hjemegn. Intet andet hold har ifølge Reed vist så stor interesse for ham, og middagen blev altså aftalt kort før draften. Han vil være et fremragende fit til Rex Ryans hybridforsvar, fordi han både kan fungere som “five-technique”, “three-technique” og nose tackle. Robert Nkemdiche er en dark horse her.

20. New York Jets – WR Josh Doctson, TCU
Jets vælger en wide receiver, der stormer frem, og som holdet har vist interesse for. Josh Doctson bliver den wideout første af brættet og har høj værdi her. “Gang Green” har også vist stor interesse for Keanu Neal – som hybrid-safety/linebacker. Han kan meget vel være valget. En outsider er Reggie Ragland som afløser for David Harris.

21. Washington Redskins – DT Vernon Butler, Louisiana Tech
Redskins’ general manager Scott McCloughan bygger indefra og ud, og efter at holdet droppede Terrance Knighton, har de brug for en ny bøf i midten af forsvarslinjen. Det er Butler. Han er en fleksibel lineman, der stormede frem efter en flot Senior Bowl-uge. Forsvarslinjen har høj prioritet for Redskins i denne draft. Butler er ikke et sexet, men nødvendigt valg.

22. Houston Texans – WR Will Fuller, Notre Dame
Texans har allerede en possession-type-receiver i DeAndre Hopkins, men savner fart på kanten. Der er mange meldinger om, at holdet er vild med Fuller, der er draftens hurtigste wideout – blandt dem, der har kvalitet til top 40. De kan også vælge Corey Coleman eller safety Karl Joseph, men i denne mock draft er Joseph af brættet (han ville have været valget ellers). Coleman har lidt issues uden for banen og kommer fra et meget simpelt system hos Baylor. Det trækker ned.

23. Minnesota Vikings – WR Laquan Treadwell, Ole Miss 
Laquan Treadwell eller Josh Doctson? Jeg aner det ikke. Jeg har hørt meldinger om begge til Vikings. Men hvis det bliver Treadwell, vil han have stor værdi for quarterback Tedy Bridgewater, der savner våben. Han har ikke fart i fødderne, mens hans spil er også bygget op omkring størrelse og fysik. En stærk wideout.

24. Cincinnati Bengals – WR Corey Coleman, Baylor
Corey Coleman er en eksplosiv wideout. Han vil supplere A.J. Green, der har mistet både Muhamed Sanu og Marvin Jones som makkere. En playmaker, der nu kommer til Cincy.

25. Pittsburgh Steelers – CB Eli Apple, Ohio State
Steelers har hårdt brug for cornerbacks, og de kan også vælge William Jackson. Apple er en aggressiv cornerback, som minder meget om Kevin Johnson, som Steelers ville have valgt sidste år, hvis ikke Texans var kommet dem i forkøbet. Behov og værdi i samme pakke.

26. Seattle Seahawks – OG Germain Ifedi, Texas A&M
Man ved aldrig med Seattle, der ofte overrasker i 1. runde. Jeg tror på Ifedi, der er spækket med naturligt talent, som blot skal poleres. Det kan offensive line coach Tom Cable gøre. Seahawks’ angrebslinje er “shaky”, og der skal opgraderinger til, hvis de vil tilbage i Super Bowl.

27. Green Bay Packers – DT Kenny Clark, UCLA
Jeg har hørt, at Packers ikke er så imponerede af Reggie Ragland, som mange tror. Måske er det bluff, men jeg tror, at de vil elske at vælge en defensive tackle. Tre kilder, som jeg skeler til, mener, at Vernon Butler er Packers’ “target”, men han er væk i denne mock draft. Næstbedste bud er derfor nose tackle Kenny Clark.

28. Kansas City Chiefs – CB William Jackson III, Houston
Chiefs-chefen Chris Ballard så Jackson an til Houstons Pro Day i marts, ligesom han også sidste år var på plads, da Marcus Peters, som holdet senere valgte, viste sig frem. Det er et tegn, mener flere. Chiefs har mistet Sean Smith, og Jackson har fremragende værdi her.

29. Arizona Cardinals – CB T.J. Green, Clemson
Cardinals kan meget vel handle ud, men er fascineret af Green, der passer perfekt til det forsvarssystem, som holdet har. Han er fleksibel (safety/cornerback), og han meldes som et meget muligt førsterundevalg, ligesom Cardinals har interesse i ham. General manager Steve Keim har skamrost ham og sagt, at han både er free safety og press-corner.

30. Carolina Panthers – DE Kevin Dodd, Clemson
Panthers kan også vælge en cornerback (Artie Burns), men Dodd har fænomenal værdi her. Han forstærker et allerede godt pass-rush. Der var snak om, at han kunne gå i top 15, men det var bare mediehysteri. Dodds naturlige leje er her. Stort potentiale, men stadig upoleret.

31. Denver Broncos – DT Robert Nkemdiche, Ole Miss
Hvad gør John Elway? Vælger han en quarterback – Paxton Lynch eller Connor Cook? Jeg tror, at han ikke kan lade være med at vælge Nkemdiche, der har talent til top 5, men som er en underlig snegl. Broncos har mistet Malik Jackson, og Elway er ikke bange for at vælge spillere (Shane Ray) med issues uden for banen i 1. runde. Han ville på et pressemøde inden draften ikke ud med, om der er et rødt Broncos-flag ud for Nkemdiche. Det tror jeg ikke, at der er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *