2015 NFL Draft review – San Francisco 49ers

San Francisco 49ers’ general manager Trent Baalke valgte i år flere spillere med et stort potentiale, men samtidig er det valg, der kan skuffe fælt. Læs her en analyse af draften.

Draftklasse

DT Arik Armstead, Oregon (1/17)
SS Jaquiski Tartt, Samford (2/46)
OLB Eli Harold, Virginia (3/79)
TE Blake Bell, Oklahoma (4/117)
RB Mike Davis, South Carolina (4/126)
WR DeAndre Smelter, Georgia Tech (4/132)
P Bradley Pinion, Clemson (5/129)
OG Ian Silberman, Boston College (6/190)
OG Trenton Brown, Florida (7/244)
TE Rory “Busta” Anderson, South Carolina (7/254)

Det kunne vi lide

De to andendagsvalg. Tartt og Harold var begge højt på mange holds board, og Harold var endda flere steder omtalt som et top 32-valg. Men de faldt altså ned til 49ers på andendagen, men kan nu begge blive nogle artige overraskelser i NFL. Før draften sagde adskillige draft-eksperter, at de var vilde med Tartt, der er en energisk, temposættende og hårdtslående safety, som samtidig dækker ganske effektivt. 49ers er allerede godt besat på safety-positionen efter at have valgt safeties to år i træk, men et bud herfra er, at Tartt i nogle situationer skal fungere som “dime”-linebacker hos et hold, der har mistet både Patrick Willis og Chris Borland som inside linebackers. Det gør valget klogt. Og Harold skaber en tiltrængt dybde på outside linebacker-positionen. Han har talentet til at starte, men indleder som den kun fjerde eller femte bedste “edge rusher”. Det er et godt, sundt tegn.

Det kunne vi ikke lide

Trent Baalke tilfredsstillede ikke ligefrem den almindelige 49er-fan ved at vælge adskillige udviklingsprojekter, der måske, måske ikke, en dag slår til og bliver profiler. I min gennemgang af 2011-draften skrev jeg, at Baalke valgte potentiale frem for kvalitet her og nu, og det samme kan man skrive om 2015-årgangen. Dengang var det en succes, for valg som Aldon Smith, Colin Kaepernick, Chris Culliver, Kendall Hunter, Daniel Kilgore og Bruce Miller blev siden profiler eller som minimum starters. Men der er i år en klar risiko for, at flere af valgene skuffer eller ikke bliver til noget. Det gælder førsterundevalget Arik Armstead, som er upoleret, tight end Blake Bell (som er en konverteret quarterback), den korsbåndsskadede wide receiver DeAndre Smelter og punter Bradley Pinion, der kan være et spildt femterundevalg, hvis han ikke slår Andy Lee af pinden i training camp. 49ers valgte – måske – til fremtiden, men får ikke meget gevinst i 2015.

Sleeper

Smelter har gode muligheder for en dag at starte som wideout hos 49ers. Flere har sammenlignet den 226 pund-store receiver med Anquan Boldin, og han har nogle gigantiske hænder (11 inches) – de største hænder, der målt på en wide receiver ved The Scouting Combine, i dette årti. Han kan plove sig gennem modstanderens forsvar og er ifølge nogle iagttagere én af draftens bedste atleter, men alt dette mærker 49ers kun til, hvis Smelter kommer sig helt over den korsbåndsskade, som han pådrog sig i efteråret, og som holder ham ude i formentligt hele 2015. Han var årets “ACL”-valg, som Baalke foretager hvert år på en spiller, der “redshirter” som rookie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *