2015 NFL Draft: To draftniks om draften

Top-quarterbacks i duel
Ligesom Colin Kaepernick er Mariota nemlig ikke en poleret ”pocket passer”, og han vil samtidig skulle igennem en større udvikling fra Oregons ”spread”-system og så til NFLs mere avancerede systemer. Han er fremragende til at improvisere med bolden i hånden – som Kaepernick – men er måske ikke et oplagt fit til et klassisk ”Pro Style”-angreb, hvor quarterbacken skal ramme plet fra lommen bag center.
– Mariota besidder ikke elite-præcision på sine kast, hvilket ind i mellem bliver skjult en smule af, at han i Oregons hurtigt-afviklende system jævnligt kaster ind i nogle ret åbne områder, fortæller Rob Rang.

Dane Brugler mener dog, at Marcus Mariota kan gennemgå den rette forvandling.
– Mariota er kvik nok til at lave de rette justeringer. Der er ingen, der er et ”sikkert valg” – slet ikke med quarterbacks – men jeg satser mine penge på Mariota, siger han.

Der er flere, der mener, at Florida States Jameis Winston er et større quarterback-talent end Mariota. Men Winston, der vandt The Heisman Trophy i The Seminoles’ mesterskabssæson i 2013, har haft store problemer udenfor banen, hvor han blandt andet er blevet anklaget for et seksuelt overgreb. 20-årige Winston, der som redshirt sophmore kan gå i draften, har evner, som mange andre ikke har – i form af kropsbygningen, armstyrken og et særligt overblik.
– Jameis Winston er ærligt talt et mere sikkert NFL-talent, hvis man udelukkende ser på evnerne på banen, mener Ron Rang.

Men i en tid, hvor NFL er blevet ramt af Ray Rice- og Adrian Peterson-skandalerne, kan de 32 hold – mere end nogensinde – ikke bare se på spillerens naturlige talent og ignorere problembørn. Og det kan skade Winston, der måske bare er umoden, men som ikke desto mindre har sendt et skidt signal til de 32 NFL-hold.

Paradoksalt nok mødes Mariota og Winston i The Rose Bowl – den ene college football-semifinale.

Defensive linemen er de bedste
Rob Rang mener dog ikke, at Mariota er den potentielt bedste spiller i draften – det er derimod enten USCs defensive tackle Leonard Williams eller Nebraskas defensive end/outside linebacker Randy Gregory.
– Begge er efter min mening mulige grundsten hos et hold, siger Rang.

Leonard Williams er blevet sammenlignet med den legendariske 3-4-defensive end, Richard Seymour, og det ventes, at han enten bliver en ”five technique” (som Seymour) eller ”three-technique” i NFL.
– Williams’ højde, styrke og smidighed har tilladt ham at vise sit værd som defensive tackle og defensive end gennem tre sæsoner hos USC, siger Rang.

Den 6 fod 6 inches, 255 pund-store Gregory, som kan vælge at blive én sæson mere i college, er bygget som en ”edge rusher” og har størrelsen, smidigheden og ikke mindst et fænomenalt, hurtigt antrit til at blive en stærk, farlig pass rusher i NFL. Han har draget sammenligninger til Jevon ”The Freak” Kearse, San Francisco 49ers’ Aldon Smith og Cleveland Browns’ Barkevious Mingo.
– Hos Nebraska har han været en traditionel 4-3-defensive end, men har besidder overblikket og antrittet til også at være en stående pass rusher, siger Rob Rang.

Dane Brugler mener, at der blandt klassen af edge rushers er adskillige navne udover Gregory, der kan blive valgt højt. Blandt dem giganten og topatleten Shawn Oakman (på 6 fod 9 inches), der er blevet sammenlignet med Arizona Cardinals’ Calais Campbell samt Floridas Dante Fowler, der kan arbejde ud fra flere positioner, og som har en forrygende motor. Og så er der ikke mindst Missouris Shane Ray, som allerede har slået skolerekorden for sacks i en sæson med foreløbig 12,5 styk.
– Hans førsteskridt er noget særligt, fortæller Dane Brugler.

Samtidig har Ray en motor, der kører i et konstant højt gear, og han vil derfor være en stabil force fra kanten, selvom han savner lidt højde og drøjde.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *