2015 NFL Draft: To draftniks om draften

Der er endnu fem måneder til draften, men Draftday.dk kigger her lidt på nogle af de bedste navne i The 2015 NFL Draft. To eksperter giver nemlig deres bud på en håndfuld af de toptalenter, vi skal holde øje med.


Flere mener, at han er den bedste af dem alle.

Men Iowas jernmand Brandon Scherff vil ikke selv sige, at han er 2015-draftens bedste offensive tackle.
– Der er mange gode tackles derude, og jeg forsøger bare at blive den bedste tackle, jeg kan blive, fortæller han til Draftday.dk.

Draftday.dk har haft mulighed for at stille det 22-årige stortalent en håndfuld spørgsmål, som den afdæmpede lineman har svaret på. Det er nemlig en mand af få ord, som fortæller om karrieren og ambitionerne forud for 2015-draften, hvor blandt andre både ESPNs Mel Kiper og NFL Draft Scouts Rob Rang rangerer Scherff i top 10 blandt de bedste spillere i næste års draft.

Scherff kalder selv sin sæson for ”ok”, men han kan se tilbage på en sæson, hvor han undervejs blev skadet i det ene knæ. Skaden var ikke alvorlig, men forud for en draft-periode, hvor hans helbred bliver gennemgået i alle detaljer, kan selv en mindre skade være et problem.
– Det bekymrer jeg mig ikke om. Jeg bekymrer mig bare om, at vi har det bedste angreb, vi kan have – og så tage én dag af gangen, forklarer han til Draftday.dk.

I NFL-verdenen er de naturligvis fuldt ud opmærksomme på knæskaden, men samtidig har Brandon Scherffs præstationer – og evner – også vakt opsigt. For den store lineman kan nemlig ifølge én højtstående NFL-leder blive den bedste offensive tackle, der er blevet valgt fra skolen, som under ledelse af head coach Kirk Ferentz har stærke traditioner for at producere hårdføre, dygtige og teknisk stærke linemen.
– Han returnerede fra en knæskade tidligt i sæsonen og har været bedre end nogensinde. Han er et større talent end (ex-Iowa-spillerne) Bryan Bulaga og Riley Reiff. Top 15-potentiale, har han en anonym scouting director fra et NFC East-hold sagt til NFL.com.

Mariota som topvalget?
Rob Rang, der er en højt anerkendt draftekspert hos både NFLDraft Scout.com og CBS Sportsline, siger, at Scherff i løbet af 2014-sæsonen har overtaget pladsen som 2015-draftens bedste offensive tackle fra Texas A&M’s superatlet, Cedric Ogbuehi, som har tilladt en bunke sacks i en ustabil sæson.
– Scherff er en hårdfør fyr med en overraskende god smidighed, der har været en profil som venstre tackle hos Iowa og deres anerkendte offensive line-guru, Kirk Ferentz, men hans lidt tætbyggede kropsbygning kan skubbe ham indvendigt til guard-positionen, fortæller Rang.

Draftday.dk har spurgt Rob Rang og kollegaen Dane Brugler om deres syn på Scherff og 2015-draftens andre toptalenter – her små fem måneder før, at den som noget nyt bliver afviklet i Chicago og ikke i New York. Det er med andre ord et meget tidligt kig på næste års draft-klasse, som de to kommer med.

Begge er enige om, at Oregons quarterback Marcus Mariota meget vel kan blive topvalget i 2015-draften.
– Mariota ville have været topvalget i sidste års draft (hvis han havde tilmeldt sig den, red.), og han vil være en topmulighed i år afhængig af, hvilket hold, der vælger først, mener Dane Brugler.

Mariota har tidligere løbet 40 yards på 4,48 sekunder, og han bliver ofte sammenlignet med San Francisco 49ers’ Colin Kaepernick, fordi de begge er farlige, når de løber med bolden, men samtidig har stærke kasteevner. Der er dem, der mener, at Kaepernick er hurtigere end Mariota, der omvebdt ifølge nogle eksperter har et bedre instinkt end Kaepernick.
– Mariotas potentiale er meget stort – måske lige så spændende som Andrew Lucks eller Matthew Staffords. Men lige nu er Mariota ikke så poleret som de to tidligere førsterundevalg, siger Rob Rang til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *