2014 NFL Preview: Washington Redskins

Det hele hos Washington Redskins afhænger reelt af én mand. Læs her en optakt til sæsonen for holdet med det kontroversielle kælenavn, der har fået en ny head coach, og som skal ”vinde snart”.

Værd at vide
Efter fire begivenhedsrige sæsoner med Mike Shanahan som head coach begynder Redskins nu forfra på head coach-positionen med Jay Gruden som cheftræner. Den tidligere Bengals-koordinator og brormand til Jon Gruden har erklæret, at der bør være store forventninger i Redskins-land, og at holdet forventes at ”vinde snart”. Gruden er en afslappet ”hands on”-træner, der selv siger, at hans største force er hans evne til at motivere og arbejde med spillerne, og det kan være en fordel for quarterback Robert Griffin III, der vender tilbage efter en skuffende, skadesplaget andensæson i NFL, der sluttede med hans interne opgør med Shanahan. Gruden er en anden type end Shanahan, og det kan gavne holdet med det kontroversielle kælenavn, der vandt NFC East i 2012, men som kun sejrede i tre kampe i 2013.

Positivt
Det er mange år siden, at Redskins har haft en så stærkt receiver-gruppe, som oven i købet er én af NFLs bedste, og det er væsentligt her i NFLs kastealder. Med tilføjelsen af eksplosive DeSean Jackson, som Redskins snuppede, da han blev fyret hos rivalerne fra Philadelphia, og Cardinals’ solide slot receiver Andre Roberts har Redskins en farlig receiver-gruppe, der også tæller NFLs førende i catches i 2013, store, stærke og pålidelige Pierre Garcon, og den talentfulde tight end Jordan Reed, der døjer med hjernerystelser, men som kan blive Redskins’ F-receiver. Der spekuleres i, at Jackson bliver Redskins’ Z-receiver, som A.J. Green var det hos Grudens tidligere arbejdsgiver, Bengals, og derved er det lynhurtige Jackson, der ofte vil blive flyttet rundt på banen, men samtidig får han lettere ved at slå ”press coverage” (fordi han som Z-receiver står én yard bag line of scrimmage). Garcon fortsætter som X-receiver, mens Roberts står indvendigt. Samlet set har Redskins flere kastevåben, end holdet har haft i årevis – og en potentiel bedre gruppe, end Gruden havde i Cincinnati. Det tegner godt for holdet.

Negativt
Forsvaret, der var NFLs 28. bedste i 2013, har store issues i alle tre kæder, men den største bekymring forud for sæsonen er og bliver Robert Griffin III. RG3 var ikke sig selv i sidste sæson, efter at han rev korsbåndet over forrige januar, og skaden gjorde ham mindre mobil og mindre villig til at løbe bolden. Det udstillede ham som andenårs-quarterback: RG3 havde ingen komfort i lommen, han nedstirrede og kastede til den første receiver, manglede timing og overblik – og resultatet var et kasteangreb, der leder under ustabile Griffins ledelse. Med Shanahans exit skal Griffin ikke længere kaste i et løbefokuseret, zonebaseret angreb, men i stedet fra et Jay Gruden-system, som er mere balanceret. Det sætter større krav til Griffin, der nu skal steppe op som ”passer”. Redskins tror, at Griffin med tiden bliver en mere poleret quarterback – ikke mindst fordi Gruden er dygtig til at hjælpe quarterbacks – og privattræneren Terry Shea, der har arbejdet sammen med Griffin henover sommeren, har fortalt Draftday.dk, at Griffins teknik er blevet mere poleret. Men her og nu er Griffin et stort spørgsmålstegn. Og ingen kan sige, om pilen peger op eller ned for RG3.

Hold øje med
Hvis Jordan Reed kan komme fri af hjernerystelse-helvedet, kan han i 2013 blive én af NFLs bedste tight ends. Han er en god atlet, der har en stærk spilforståelse, og som kan stå flere steder på banen (som Saints’ Jimmy Graham). Jay Gruden var storforbruger af tight ends hos Cincinnati, og Reed får en vigtig rolle i Redskins’ angreb. Det vil øge hans chancer for det helt store gennembrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *