2014 NFL Preview: Tennessee Titans

Tennessee Titans har skiftet cheftræner, og nu skal Ken Whisenhunt forsøge at få AFC South-holdet tilbage til slutspillet, hvor de ikke har i seks år.

Værd at vide
Tennessee Titans er kun to gange i løbet af de sidste 10 år kommet videre fra grundspillet, og sidste år missede Nashville-holdet for sjette gang i træk slutspillet. Det kostede Mike Munchak jobbet som cheftræner, og nu er der så en ny sherif i byen. Ken Whisenhunt er kommet til som head coach efter en meget succesfuld sæson som offensiv koordinator hos San Diego Chargers, hvor hans angreb rangerede som ligaens femtebedste. Specielt imponerede Whisenhunt med sit arbejde med quarterback Philip Rivers, som spillede karrierens bedste football, og hvis den 52-årige cheftræner kan lave samme trick med Jake Locker, så er Titans godt på vej. Med sig fra Chargers har Whisenhunt taget Jason Michael, der sidste år trænede tight ends, og som nu skal være offensiv koordinator og løfte et angreb, der sidste år rangerede som nummer 22 og scorede 22,6 point pr. kamp. Ray Horton er kommet til som ny defensiv koordinator efter én sæson hos Cleveland Browns, og han har skiftet Titans’ forsvarssystem fra 4-3 til det 3-4 hybridforsvar, som han i flere sæsoner havde succes med hos Arizona Cardinals. På spillerfronten har Titans sagt farvel til den dynamiske running back Chris Johnson, der skuffede i sine sidste sæsoner i Tennessee, og også wide receiver Kenny Britt og cornerback Altaraun Verner er væk. Johnson skal erstattes af andenrundevalget fra årets draft, Bishop Shankey, mens Titans også har opgraderet den offensive linje med tackle Michael Oher og draftvalget Taylor Lewan i første runde.

Positivt
Ser man overordnet på Titans’ trup, så er den styrket på mange pladser i forhold til sidste år. Kvaliteten hos starterne er bedre end den har været længe, og der er mere dybde end tidligere. Specielt ser det godt ud på tackle, hvor Michael Roos og Oher er et par solide startere, og rookie Lewan som udgangspunkt er reserve. Men også guards Chance Warmark og Andy Levitre holder højt niveau. På wide receiver-positionen er Titans ligeledes rigtig godt besat med veteranen Nate Washington og de unge Kendall Wright og Justin Hunter. Den trio giver Locker flere gode mål på yder- og indersiden og i red zone, hvor specielt Hunter kan få en stor rolle. Wright er en lynhurtig type, der hiver masser af bolde ind, og sidste år blevet det til 94 catches for 1079 yards men dog kun to touchdowns. På forsvaret har Titans en superstjerne i defensive tackle Jurrell Casey, der sidste år lavede hele 10,5 sacks, og hvis han kan finde sig til rette i 3-4 systemet, kan han være en force. Safeties Bernard Pollard og Michael Griffin er et par solide typer, der komplementerer hinanden godt.

Negativt
Det hele står og falder med om Locker kan udvikle sig til en NFL-kaliber starter. Og det er et spørgsmål, om han kan det. Locker har kun spillet 18 kampe de sidst to sæsoner på grund af skader, og i alt har han blot været på banen i 23 af 48 kampe, siden Titans valgte ham i første runde af NFL-draften i 2011. Der er ingen tvivl om, at Locker har talent, men han mangler præcision og har kun completed 57,2 procent af sine kast i karrieren, og han skal bevise, at han kan blive bedre på den område, ligesom han skal holde sig fri af skader. Skiftet til 3-4 forsvarssystem betyder, at flere spillere skal vænne sig til at nye positioner og arbejdsopgaver. Specielt må man frygte, at Cassey som five-tech defensive end ikke får den samme indflydelse, og det er også svært at se, hvor pass rush skal komme fra. Derrick Morgan og Kamerion Wimbley starter på de to outside linebacker-positioner, men ingen af de to er prominente rushers. Shaun Phillips er kommet til fra Chargers, men han er 33 år. På cornerback har Titans sagt farvel til Altaraun Verner, og det efterlader Blidi Wreh-Wilson som starter. Enheden gjorde det godt sidste år og tillod kun 15 touchdowns, men Wreh-Wilson spillede kun begrænset som rookie, og Jason McCourty er heller ikke nogen top-cornerback.

Hold øje med
Èt navn er gået igen og igen, når talen er faldet på, hvem der bryder igennem hos Titans i denne sæson. Wide receiver Justin Hunter har på alle mulige måder chancen for at få en stor sæson, men det kræver, at den atletiske receiver fortsætter sin positive udvikling. Hunter er en stor, fysisk receiver, der hopper utrolig højt og har virkelig gode hænder, og det er en unik kombination, der gør ham meget svær at stoppe. Hunter har været ustabil i sin karriere i college og var det også i sit første år i NFL, men meget tyder på, at han har forstået, at det kun er ham selv, der sætter begrænsningen for, hvor god han kan blive. 2014 kan blive året, hvor han virkelig slår igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *