2014 NFL Preview: San Diego Chargers

San Diego Chargers returnerer det meste af det hold, der sidste år nåede til divisional playoffs-kampen, så der er grund til optimisme. 

Værd at vide
Mike McCoy leverede varen i sin første sæson som cheftræner for San Diego Chargers. Med ni sejre sluttede Chargers på andenpladsen i AFC West, og det var nok til at nå i slutspillet, hvor det først blev til en sejr i wild card-runden og siden et nederlag i divisional playoffs. Chargers returnerer stort set samme mandskab, men har dog mistet en vigtig brik på trænerfronten idet sidste års offensive koordinator Ken Whisenhunt er væk. Whisenhunt vendte ellers på blot én sæson ligaens næst dårligste angreb til det femte bedste i NFL, og nu er det så Frank Reich, der skal videreføre Whisenhunts arbejde. Reich har været quarterbacks coach for Chargers, og han var også en vigtig del af quarterback Philip Rivers’ opblomstring. Rivers imponerede sidste år og spillede karrierens bedste football med 32 touchdowns, kun 11 interception og en passer rating på 105.5 point til følge.  Forsvaret kunne ikke følge med angrebets succes i 2013 og rangerede nær bunden i alle vigtige kategorier, men defensiven blev bedre som sæsonen skred frem, så her er der også håb.

Positivt
Rivers udvikling sidste år var yderst vigtig for Chargers, og hvis han kan holde samme høje niveau, kan Chargers nå virkelig langt. I 2012 stod Rivers for 22 turnovers (15 interceptions/syv mistede fumbles), men sidste år var det antal næsten halveret. Samtidig har Rivers under McCoy fået mere ansvar, og det betyder, at det tidligere 2004-førsterundevalg kan ændre spil ved line of scrimmage. Dermed kan Rivers reagere på, hvad han ser, og når han først har indstillet kanonen, så har han både en stærk og præcis arm. Den offensive linje er også blevet forbedret. Sidste år kom King Dunlap til, og han holder nu skansen på venstre tackle, mens sidste års førsterundevalg, D.J. Fluker, er et fort på højre tackle. Chargers kan glæde sig over, at center Nick Hardwick tager en sæson mere, og i det hele taget er linje i så god stand, at man har sagt farvel til Mike Harris, der ellers startede 13 kampe på venstre tackle i 2012. Andre positive elementer er wide receiver Keenan Allen, der som rookie greb for 1046 yards og otte touchdowns, og han er blevet hurtigere i offseason og bør kunne ramme mindst samme niveau. Også safety Jahleel Addae var et lyspunkt sent på sæsonen.

Negativt
Chargers cornerback-situation er stadig bekymrende, selvom man i det mindste har forsøgt at gøre noget ved det ved at hente Brandon Flowers i free agency og draft Jason Verrett i første runde. Flowers er ikke længere den spiller, han tidligere var hos Kansas City Chiefs, og det er svært at regne med Verrett allerede som rookie. I det mindste er gruppen bedre end sidste år, hvor Derek Cox blev hentet ind på en stor, fireårig aftale og var så dårlig, at han blev bænket og siden fyret. Generelt skal Chargers gøre mere ved forsvaret over det meste af linjen. Sean Lissemore starter på nose tackle i John Paganos 3-4 system, men han vejer kun godt 300 pund, og defensive ends Kendall Reyes og Corey Liuget har ikke levet op til deres høje draftvalg. Linebacker-gruppen har talent, men Melvin Ingram skal for alvor slå igennem i år efter kun to sacks i karrierens første 20 kampe. Der hviler også et pres på inside linebacker Manti Te’o for at levere varen. Angrebet mangler ud over Allen kvalitet på receiver-positionen, hvor 33-årige Malcom Floyd godt nok vender tilbage men efter en meget alvorlig nakkeskade.

Hold øje med
Tight end Ladarius Green viste i glimt sidste år, hvorfor han har potentiale til at blive en af ligaens bedste tight ends. Hans 22,1 yards pr. catch er en god indikator for, hvor store spil Green kan lave, og det er formentligt kun et spørgsmål om tid, før han får mere spilletid. Med sine 6’6 og 240 pund, er Green et mismatch for de fleste linebackers og defensive backs, og selvom han kun greb 17 bolde sidste år, så blev det alligevel til 376 yards og tre touchdowns.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *