2014 NFL Preview: Oakland Raiders

Oakland Raiders har tilføjet flere veteraner, men er det nok til en markant forbedring efter endnu en 2013-sæson med blot fire sejre.

Værd at vide
Det er formentligt sidste chance for head coach Dennis Allen, der i de to første sæsoner som cheftræner blot har vundet otte af 32 kampe. For andet år i træk var Allen i januar på vippen til at blive fyret, og hvis Oakland Raiders forbedrer sig markant i år, så kan det meget vel være slut. Derfor har Allen og general manager Reggie McKenzie også hentet flere veteraner ind i håbet om, at de kan give holdet den erfaring, som skal til for at vinde flere kampe. Spørgsmålet er bare, om det er nok i en svær AFC West, hvor de tre resterende hold alle ser væsentligt stærkere ud end Raiders.

Positivt
Der er grund til at tro, at Raiders’ forsvar kan blive ganske godt i den kommende sæson. Specielt bør de forreste kunne lægge et voldsomt pres på modstandernes quarterbacks, for Raiders har flere spillere, der kan lave spil bag line of scrimmage. Justin Tuck, LaMarr Woodley og Antonio Smith har alle vist, at de kan rushe quarterbacken, og der er store forventninger til førsterundevalgte linebacker Khalil Mack, der lavede 10,5 sacks som college senior. Hvis Raiders kan få lagt et konstant pres, så vil det hjælpe det bageste forsvar, der har fået tilgang af to solide cornerbacks i Tarell Brown og Carlos Rogers. Sidste år tillod Raiders 28,3 point pr. kamp – fjerde flest af alle – men det triste tal bør kunne forbedres i år.

Negativt
Der er desværre mange mindre positive ting at tage fat på hos Raiders. For det første er angrebet ikke særlig godt. Veteran quarterback Matt Schaub skuffede fælt sidste år for Houston, og det store spørgsmål er, om han i en alder af 33 år længere har, hvad der skal til for at starte i NFL. Samtidig har Schaub ikke meget at arbejde med. Receiver-gruppen er potentielt en af de dårligste i NFL med James Jones som førstevalg, og selvom der er flere unge talenter, er de fortsat ustabile eller uprøvede. Løbeangrebet vil blive anført af Maurice Jones-Drew og Darren McFadden – to backs der begge har kæmpet med skader og synes at have set deres bedste tid. På defensiven har Raiders fået tilgang af flere veteraner, men det er langt fra sikkert, at de kan leve op til fordums præstationer.

Værd at holde øje med
Wide receiver Andre Holmes kan få et gennembrud i denne sæson. Den tidligere undraftede spiller fra 2011 NFL Draft kom til Raiders sidste år efter et par år hos Dallas Cowboys, hvor det kun blev til spilletid i syv kampe. Holmes sad ude de første fire kampe på grund af karantæne, og han scorede kun ét touchdown i resten af 2013-sæsonen, men alligevel er der grund til at tro, at den 6’4 og 210 pund store Holmes får en flot sæson. Raiders har ikke mange offensive mål, og derfor har Holmes været Schaubs yndlingsmål i training camp, og her har den unge receiver gjort det så godt, at han nu er listet som starter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *